Provocări în lubrifierea echipamentelor din industria de hârtie și celuloză

Provocări în lubrifierea echipamentelor din industria de hârtie și celuloză

În ciuda previziunilor și a faptului că tehnologiile moderne implică tot mai mult folosirea dispozitivelor inteligente în locul materialelor tipărite nevoia de hârtie nu a încetat să existe. Astfel, în industria producătoare de hârtie și celuloză, necesitatea eficientizării tuturor proceselor, dar și optimizarea costurilor de producție și întreținere, este din ce în ce mai mare pentru a ține pasul cu nevoile actuale ale pieței.

Scăderea costurilor și îndeplinirea cerințelor de mediu sunt cele mai mari provocări ale acestei industrii. Pe lângă aceste două obiective mai există și câteva provocări majore legate de lubrifierea corectă a echipamentelor folosite.

Lubrifierea eficientă a echipamentelor în industria hârtiei și a celulozei

Costurile scad atunci când întreținerea echipamentelor din producția de hârtie și celuloză este realizată în mod corect. Lubrifierea echipamentelor este o componentă esențială în acest proces de întreținere, așadar pentru a efectua o lubrifiere corectă și cu adevărat eficientă, trebuie să luați în considerare potențialii factori contaminanți, precum:

  • Apa (în special sub formă de aburi)
  • Praful/ reziduurile
  • Alți agenți contaminanți (substanțele chimice prezente în diferite materiale)

Aceste elemente pot afecta producția în sine și durabilitatea lubrifiantului folosit pentru întreținerea echipamentelor. Efectele negative ale acestor provocări, despre care puteți citi mai multe mai jos, pot fi evitate dacă mentenanța este realizată la timp și cu atenție.

  • Provocarea #1

    Principala provocare cu care vă puteți confrunta este contactul rulmenților cu apa. Atunci când lubrifiantul nu are vâscozitatea sau densitatea potrivită, apa va ajunge până la rulmenți, provocând defecțiuni și timpi morți în producție. Pentru a evita astfel de incidente, folosiți lubrifianții Mobil SHC care datorită stabilității chimice formează o barieră împotriva contaminării cu apă.

  • Provocarea #2

    Intervalul de timp dintre lubrifieri este de asemenea o provocare care vă poate da mari bătăi mari de cap. Este foarte important să monitorizați și realizați acțiunile de întreținere în baza unui calendar de lubrifiere.

    Adaptarea intervalelor de întreținere este utilă și ar trebui realizată în fiecare fabrică de celuloză și hârtie. Echipamentele sunt folosite în mod diferit, la o viteză și pe o durată diferită de la o fabrică la alta, motiv pentru care parametrii de întreținere trebuie să fie adaptați la stilul de lucru al fiecărei unități.

  • Provocarea #3

    Utilizarea unei cantități prea mari de lubrifiant este cea de-a treia provocare cu care este probabil să vă confruntați și dumneavoastră. Din dorința de a evita defecțiunile, rugina și uzura prematură a echipamentelor, există o tendință generală de a folosi prea mult lubrifiant. Acest comportament duce la gresarea excesivă a echipamentelor, creșterea costurilor, imposibilitatea de a economisi și, mult mai important, la pierderea unor cantități importante de lubrifiant.

    Pentru a folosi cantitatea corectă, este recomandat să consultați cartea tehnică a fiecărui tip de echipament și să folosiți întotdeauna echipamente speciale pentru lubrifiere precum sunt pistoalele de gresare.

  • Provocarea #4

    Echipamentele moderne folosite în faza de uscare a materialelor operează la temperaturi foarte înalte, iar atunci când izolarea rulmenților nu este realizată în mod corespunzător, defecțiunile pot apărea frecvent. Pentru a le evita, alegeți întotdeauna lubrifianți sintetici cu proprietăți stabile la temperaturi ridicate.

  • Provocarea #5

    Alegerea lubrifiantului corect poate fi o decizie greu de luat. Piața oferă o mulțime de variante de produse, însă nu toate îndeplinesc cerințele menționate mai sus. Dacă vreți să faceți o alegere care să garanteze durabilitatea echipamentelor și eficientizarea producției, puteți alege dintre următoarele produse, în funcție de tipul echipamentului și nevoia acestuia:

    • Mobil SHC PM
    • Mobil DTE PM
    • Mobil DTE 10 Excel
    • Mobilgear 600 XP
    • Mobil SHC 600
    • Mobilith SHC PM

Produsele din gama Mobil, destinate industriei de celuloză și hârtie, asigură performanță ridicată echipamentelor și reducerea costurilor de întreținere datorită reducerii intervalelor necesare pentru schimbarea uleiului.

Dacă nu sunteți sigur ce fel de lubrifianți sunt mai potriviți pentru echipamentele pe care le folosiți sau dacă pur și simplu doriți să aflați mai multe detalii legate de lubrifianții dedicați industriei de hârtie și a celuloză, dați click pe imaginea de mai jos pentru a contacta echipa Star Lubricants și a beneficia de suportul unui reprezentant specializat.