Economie de combustibil cu Mobil 1


Prețul combustibilului se află într-o creștere continuă și asta îi face pe majoritatea conducătorilor auto să găsească modalități prin care să reducă vizitele prea dese la pompă. Vezi mai jos 5 lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei să economisești bani serioși când vine vorba de consumul de combustibil.

Uleiul de motor Mobil 1

Folosirea unui ulei de motor adecvat te ajută să îți păstrezi mașina într-o stare bună de funcționare mai mult timp, dar în același timp te poate ajuta să reduci și consumul de combustibil.

În urma unui studiu realizat în Anglia, la care au participat 1103 utilizatori de Mobil 1, s-a constatat că 2 din 3 utilizatori au făcut economie de combustibil în timp ce au folosit uleiul de motor Mobil 1.

Gama de uleiuri full-sintetice Mobil 1 este formulată special pentru a reduce fricțiunea interna a uleiului contribuind astfel la o fricțiune totală mai mica ca a altor uleiuri convenționale. Iar fricțiunea redusă înseamnă o lubrifiere mai bună și o mișcare mai fluidă a componentelor motorului.

Lubrifiantul Mobil 1 se află de 50 de ani în topul preferințelor celor mai mari producători de motoare din lume. Acest lucru se datorează faptului că Mobil 1 pune accentul pe inovație și performanță și oferă constant formule îmbunătățite ale uleiurilor care corespund celor mai noi recomandări din partea producătorilor de autoturisme.

Presiunea în pneurile mașinii

Dacă menții presiunea corecta în pneurile mașinii tale ai toate șansele să reduci consumul de combustibil. Verifică periodic presiunea pneurilor și asigură-te că ai cauciucurile bine umflate, în special înainte de a porni la un drum lung. În manualul mașinii tale vei găsi informații legate de presiunea optima a pneurilor cu care este dotată mașina ta. Nu ezita să îl consulți. Te poate scuti de o cheltuială în plus.

Condițiile de trafic

Adaptarea condusului la condițiile de trafic este esențială mai ales în cazul șofatului în oraș. Când conduci în oraș, mașina ta consumă mai mult combustibil decât atunci când conduci pe drumuri naționale sau autostrăzi. Accelerările și frânările sunt mult mai dese din cauza traficului aglomerat. Poți foarte ușor să consumi mai puțin combustibil dacă lași mașina să ruleze din inerție în loc să accelerezi și apoi să frânezi brusc înaintea unui semafor a cărui culoare s-a schimbat în roșu.

Viteza de deplasare a mașinii

Cu cât mărești viteza de deplasare, cu atât mașina ta consumă mai mult. Autovehiculul consumă energie pentru a se deplasa mai repede, iar acest lucru se reflectă în consumul de carburant. Mai mult decât atât cu cat creste viteza de rulare cu atât crește și consumul de combustibil. De exemplu, în cazul depășirii limitei de viteză de pe autostrăzi (130km/h) cu 10km/h, poți avea surpriza ca mașina ta să consume cu până la 25% mai mult. Așadar, fii atent pe viitor și adaptează viteza de deplasare a mașinii tale limitelor de viteză impuse de lege. Te ajută să reduci consumul de combustibil și te scutește de o posibilă amendă.

Schimbarea vitezelor

Un alt aspect care trebuie luat în calcul, în cazul în care mașina ta funcționează pe schimbător manual, este trecerea dintr-o treaptă de viteză inferioară într-o treaptă superioară. Ca să conduci cât mai economic este recomandat să schimbi vitezele la o turație de 2000-2500 rpm. Astfel poți salva încă ceva bani în plus.

Având în vedere că este de așteptat ca prețul carburantului să își continue trendul ascendent, aplică ideile de mai sus și vei reuși să reduci consumul de combustibil în timp ce îți păstrezi motorul la performanță maximă.