Beneficiile Lubrifianţiilor Sintetici în Echipamentele Industriale

Mobil SHC vs. Uleiurile minerale

Lubrifianţii Mobil SHC oferă avantaje incomparabile faţă de uleiurile minerale. În condiţii de exploatare severe, cum ar fi temperaturi ridicate, sarcini şi presiuni, porniri şi opriri frecvente şi game largi de temperatură de funcţionare, lubrifianţii Mobil SHC sunt piesa critică care asigura fiabilitatea componentelor şi a sistemelor, fie ele angrenaje, compresoare, rulmenţi, sau compresoare pe aer.

De exemplu, limita superioară de funcţionare pentru lubrifianţii Mobil SHC este semnificativ mai mare decât temperatura maximă de funcţionare pentru uleiurile minerale de înaltă calitate. De asemenea, datorită stabilitaţii termice excelente şi a rezistenţei la oxidare, formarea de depuneri este mai redusă şi astfel intervalul de golire a uleiului devine mai extins.

Lubrifianţii Mobil SHC sunt de asemenea utili când se lucrează în medii cu temperaturi scăzute deoarece în aceste condiţii uleiurile minerale au tendinţa de a se îngroşa mai mult. Indicele de vîscozitate ridicat conferă lubrifianţilor Mobil SHC capacitatea de a curge la temperaturi scăzute, oferind în acelaşi timp o grosime a filmului mai bună şi, ca rezultat, protecţie mărită la uzura componentelor în condiţii de temperaturi extreme.

Din toate aceste proprietăţi ale lubrifianţilor Mobil SHC rezultă un potenţial pozitiv deosebit de important: eficienţa energetică. Sinteticele menţin un film lubrifiant mai gros la temperatura de funcţionare normală în comparaţie cu uleiurile minerale, reducând astfel gradul de contact dintre metale şi pierderea de energie asociată cu această frecare. În plus, energia poate fi pierdută şi din cauza deplasării pieselor mecanice prin ulei: sinteticele au o vâscozitate mai mică în comparaţie cu lubrifianţii minerali de acelaşi grad de vîscozitate ISO la pornire, rezultând pierderi energetice mai mici decât la mişcarea parţilor prin uleiul mineral. În ultimul rând, deoarece lubrifianţii Mobil SHC au un coeficient mai scăzut de tracţiune, se comporta mai bine sub presiuni mari.

Lubrifianţii Mobil SHC pot îmbunătăţii operarea, disponibilitatea echipamentelor şi nu în ultimul rând productivitatea industrială.