Mobilube 1 SHC 75W-90: Conceput pentru îmbunătățirea economiei de combustibil

Oferă posibilitatea economiei de combustibil

În plus față de uleiurile de motor complet sintetice Mobil, uleiurile Mobil de performanță înaltă pentru transmisii și axe, unsorile și produsele speciale pentru vehicule comerciale pot aduce si alte avantaje operatorilor de flote – inclusiv economie de combustibil.

Prin designuri de trenuri de rulare inovative, tehnologia de azi a transmisiilor manuale a îmbunătățit simțitor capacitatea de performanță a camioanelor grele din punct de vedere al încărcăturii, al cuplului, al vitezei și al controlului. Aceste designuri au crescut și necesarul de lubrifianți pentru atingerea unor niveluri ridicate de performanță, a unei productivități mai ridicate și a unor costuri de operare mai reduse. Pentru transmisii finale industriale, controlul frecării, protecția de uzură, stabilitatea termală, stabilitatea forfecării, prevenirea ruginei și a coroziunii, precum și protecția garniturilor reprezintă aspecte ce trebuie balansate optimal. Acest balans face ca uleiul să poată asigura viață îndelungată transmisiei și garniturilor, operare optimală, economie de combustibil îmbunătățită și performanță ridicată din punct de vedere al încărcăturii și al cuplului într-o gamă largă de aplicații.

Ca răspuns la aceste inovații, ExxonMobil a dezvoltat Mobilube 1 SHC 75W-90, un lubrifiant complet sintetic, de performanță supremă pentru vehicule comerciale care poate asigura o performanță excepțională și poate reduce costurile aferente lubrifianților pentru trenuri de rulare industriale

Ulei sintetic transmisie

Mobilube 1 SHC 75W-90 – testat pentru a demonstra avantajele pentru economia de combustibil

Evaluarea pentru economia de combustibil datorate Mobilube 1 SHC 75W-90 a fost realizată prin utilizarea unui Volvo FH13 de 440 CP și a unui tractor 6x2 cu transmisie i-Shift încărcat cu 38 tone.

Cursa de testare a fost constituită pe baza înregistrărilor pe o perioadă îndelungată a operațiilor camioanelor de tonaj mare în Europa și testele s-au derulat pe pistele MIRA din Regatul Unit.

S-a folosit Mobilube 1 SHC 75W-90 în transmisie și pe axul spate și a fost comparat cu uleiul mineral 80W-90 pentru transmisii și uleiul mineral 85W-140 pentru axe spate.

Măsurătorile au indicat o economie de combustibil de 1,2% pe baza comparației dintre uleiul sintetic și cel mineral. Îmbunătățirile economiei de combustibil depind de tipul de vehicul/echipament, temperatura aerului, condițiile de mediu și vâscozitățile fluidelor curente.

Solicită uleiuri de transmisie sintetice

Datorită faptului că lubrifianții sintetici pentru trenurile de rulare oferă companiilor posibilitatea de a opera vehiculele mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și pentru timp mai indelungat, operatorii care la acest moment subcontractează serviciile de mentenanță și service ar trebui să „solicite sintetice” la următoarea revizie a flotei lor.

Sună la Star Lubricants pentru mai multe detalii despre gama de uleiuri Mobil Delvac pentru motoare industriale și despre uleiul sintetic pentru transmisii Mobilube 1 SHC 75W-90.