3 greșeli de evitat în folosirea unsorilor pentru motoare electrice

3 greșeli de evitat în folosirea unsorilor pentru motoare electrice

Motoarele electrice reprezintă piese esențiale în sectorul industrial. Ele se găsesc în aproape orice sector al industriei, de la industria prelucrării metalelor, până la industria de celuloză și hârtie. Întreținerea corespunzătoare a motoarelor electrice poate face diferența între o fabrică productivă și una mai puțin productivă.

Defecțiunile neprevăzute ale motoarelor electrice au de cele mai multe ori ca și cauză principală lubrifierea necorespunzătoare a rulmenților din componența acestora. Vedeți mai jos 3 greșeli frecvente pe care le întâlnim când vine vorba de folosirea unsorilor pentru motoare electrice:

  • 1. Lubrifierea necorespunzătoare: fie că vorbim de adăugarea unei cantități insuficiente de unsoare, fie de un interval de schimb al unsorii prea lung, ambele pot duce la defecțiuni neprevăzute din cauză că rulmenții nu sunt protejați 100% de uzura datorată fenomenului de frecare. Respectați întotdeauna recomandările producătorilor de echipamente privind cantitatea de unsoare folosită și intervalul de schimb al acesteia.
  • 2. Lubrifierea în exces: unul dintre miturile despre întreținerea rulmenților spune că adăugarea unei cantități mari de unsoare este benefică pentru creșterea productivității echipamentului. O cantitate de unsoare peste limita admisă va bloca însă temperatura în interiorul rulmentului și echipamentul va avea de suferit. Nu depășiți limita maximă admisă în funcție de tipul de aplicație, condițiile de operare și dimensiunile rulmentului.
  • 3. Folosirea lubrifianților nepotriviți: este extrem de important să se folosească unsoarea recomandată în funcție de specificul fiecărei aplicații. Pentru că fiecare echipament are nevoile sale specifice, alegeți o unsoare care să răspundă acestor nevoi cu ajutorul proprietăților sale.

De exemplu, unsorile pentru motoare electrice din seria Mobil Polyrex EM, distribuite în România prin intermediul Star Lubricants, sunt potrivite pentru rulmenți dintr-o gamă largă de aplicații industriale precum:

  • motoare electrice de diferite dimensiuni
  • ventilatoare
  • echipamente ce operează la temperaturi ridicate

Mobil Polyrex EM – unsori performante pentru motoare electrice

Unsorile din seria Mobil Polyrex EM au fost formulate pentru rulmenții din motoarele electrice. Proprietățile de îngroșare oferă performanțe ridicate rulmenților, prelungind durata de viață a oricărui motor electric. Pe lângă acest lucru, Mobil Polyrex EM oferă și o serie de beneficii suplimentare pentru motoarele electrice:

  • au un potențial ridicat de economii datorită duratei de viață extinse a unsorii
  • protejează echipamentele industriale de coroziune și rugină
  • reduc nivelul de zgomot al aplicației în cadrul căreia sunt folosite

În cazul unei fabrici de hârtie din Rusia, după ce s-a început folosirea unsorii Mobil Polyrex EM pentru rulmenții din motoarele electrice, timp de mai bine de 2 ani nu au existat întreruperi ale ciclului de producție cauzate de defecțiuni neprogramate. Astfel s-au redus costurile de producție prin dublarea vieții rulmenților și prin reducerea consumului de unsori pentru motoarele electrice.(1)

Dacă doriți să obțineți și dumneavoastră rezultate asemănătoare, dați click pe imaginea de mai jos și obțineți o ofertă personalizată pentru unsori specifice motoarelor electrice.

(1) Aceste rezultate au fost obținute prin trecerea de la folosirea Mobilux EP2 la Mobil Polyrex EM pentru lubrifierea rulmenților din motoarele electrice. Rezultatele pot varia în funcție de tipul de echipament folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior