Mobil SHC 600 a ajutat un producător de șervețele și hârtie să stabilească recordul mondial de viteză în producție

Mobil SHC 600 a ajutat un producător de șervețele și hârtie să stabilească recordul mondial de viteză în producție

Un echipament al companiei Hayat Kimya A.S. din Turcia, producător mondial de hârtie și șervețele, a stabilit un nou record mondial de viteză în producție, cu 2,210 metri produși pe minut. Recordul a fost stabilit în 1 iunie 2012 în timpul unui ciclu de producție de 24 de ore. Echipamentul a fost lubrifiat în prealabil cu Mobil SHC 632, lubrifiant sintetic ce face parte din seria Mobil SHC 600, produs disponibil și pe piața din România prin intermediul Star Lubricants.

Echipamentul care a stabilit recordul mondial a funcționat la capacitate maximă încă din decembrie 2010 fără a se schimba uleiul și fără nici un incident cauzat de vreo defecțiune tehnică. Datorită caracteristicilor de frecare scăzute ale lubrifiantului Mobil SHC 632, temperaturile de operare au fost mai reduse, aspect vizibil în eficiența îmbunătățită a echipamentului.

Noi standarde de calitate aduc beneficii majore pentru industria hârtiei și celulozei

În ultimii 40 de ani, consumul mondial de hârtie s-a mărit cu peste 400 %. Astfel că și echipamentele folosite în producție trebuie să răspundă unor cicluri de producție tot mai extinse. Tehnologiile avansate create în acest scop implică condiții severe de operare, folosirea unor lubrifianți precum Mobil SHC Seria 600 fiind vitală pentru a oferi performanță maximă în condițiile dificile de operare din industria celulozei și hârtiei.

Folosind uleiuri pentru utilaje din industria de prelucrare a hartiei Seria Mobil SHC 600 vă veți bucura de următoarele 4 beneficii:

1. Stabilitate termică ridicată

Echipamentele folosite în fabricile de hârtie și celuloză operează la temperaturi ce pot depăși de multe ori 200°C. Lubrifianții din seria Mobil SHC 600, precum Mobil SHC 632 ajută la reducerea temperaturii de operare, aspect vizibil în creșterea eficienței vitezelor fără supraîncălzirea echipamentelor.

2. Protecție îndelungată a componentelor

Folosirea lubrifianților sintetici Mobil SHC 600 pentru echipamentele din fabricile de hârtie și celuloză va contribui la protecția îndelungată a fiecărei componente. De exemplu, în cazul companiei Hayat Kimya, care a stabilit recordul mondial amintit mai sus, după 7 ani de folosire a produselor Mobil, nici una dintre echipamentele din dotare nu a avut nevoie de vreo schimbare a rulmenților. Astfel, compania a reușit să minimizeze timpii morți apăruți din cauza defecțiunilor neprevăzute și a activităților de întreținere.

3. Viață mai lungă a lubrifiantului

Tehnologia unică a uleiului de bază și sistemul de aditivi patentat oferă lubrifianților din seria Mobil SHC 600 o durată de viață de 6 ori mai lungă decât durata de utilizare a uleiurilor minerale. Astfel veți face economie în ceea ce privește achiziția de lubrifianți, veți reduce deșeurile și veți crește productivitatea.

4. Performanțe echilibrate în cadrul unei game largi de echipamente

Lubrifianții Mobil SHC 600 potriviți pentru echipamentele folosite în industria de celuloză și hârtie au o rezistență excepțională la fenomenele chimice precum ruginire, coroziune și oferă un control foarte bun al spumării. În plus, lubrifianții pot fi folosiți într-o gamă largă de echipamente.

Pentru a afla ce tip de lubrifiant din seria Mobil SHC 600 se potrivește pentru sistemul de transmisie și de circulație din echipamentul specific industriei de celuloză și hârtie, dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent Star Lubricants gata să vă răspundă întrebărilor dumneavoastră.