Protecție unică a motorului încă din 1974 - 40 de motive să alegeți uleiurile Mobil 1

Protecție unică a motorului încă din 1974 - 40 de motive să alegeți uleiurile Mobil 1

În 2014 se împlinesc 40 de ani de la introducerea pe piață a lubrifianților Mobil 1. Din 1974, uleiul de motor sintetic Mobil 1 a continuat să ridice ștacheta în ceea ce privește protecția motoarelor și creșterea performanțelor acestora. Prin îmbunătățirea constantă a formulei lubrifiantului, Mobil 1 a ajutat conducătorii auto să obțină maximul de performanță din mașinile lor.

Pentru a sărbători cum se cuvine, am pregătit 40 de motive pentru care Star Lubricants vă recomandă să alegeți uleiurile Mobil 1 pentru a oferi o protecție unică a motorului și pentru a-l păstra ca nou pentru mai mult timp.

Uleiurile Mobil 1 disponibile în România prin intermediul Star Lubricants oferă o serie de proprietăți excepționale care contribuie la protecția motorului pentru o durată de timp foarte îndelungată:

  1. Rezistență ridicată la temperaturi ridicate de până la 200°C.
  2. Rezistență ridicată la fenomenul de oxidare – astfel că uleiul își păstrează proprietățile pentru mai mult timp.
  3. Rezistență ridicată la temperaturi scăzute de până la -50°C, astfel că uleiul circulă fără probleme pentru a proteja componentele motorului.
  4. Uleiurile Mobil 1 conțin un sistem de aditivi care oferă protecție împotriva depunerilor de impurități pentru un motor mai curat.
  5. Prin proprietățile avansate de curățenie, uleiurile Mobil 1 contribuie la reducerea noxelor eliminate în atmosferă.
  6. Sunt uleiuri în întregime sintetice și își păstrează proprietățile mai mult timp decât uleiurile minerale convenționale.
  7. Uleiurile Mobil 1 sunt complet compatibile cu uleiurile de motor convenționale, cu uleiurile de motor semi-sintetice și cu alte uleiuri sintetice în cazul în care există nevoia amestecării. Atenție însă că diluarea Mobil 1 poate duce la reducerea performanței sale.
  8. Uleiurile Mobil 1 începe să protejeze motorul din momentul pornirii acestuia, fiind o alegere perfectă pentru cazurile în care drumurile dumneavoastră sunt pe distanțe scurte.
  9. Protecția excepțională chiar și la temperaturi ridicate face ca uleiurile Mobil 1 să fie ideale și pentru drumuri la viteze ridicate pe autostradă.
  10. Uleiurile Mobil 1 nu necesită aditivi suplimentari pentru că formula acestora conține toate proprietățile necesare protecției motorului.
  11. Uleiurile Mobil 1 au o rezistență ridicată la evaporare, astfel că pierderile de ulei sunt reduse semnificativ.
  12. Uleiurile Mobil 1 protejează motorul chiar și atunci când motorul este supus unor condiții grele de conducere (vreme capricioasă, vehicul încărcat, trafic aglomerat).

De la introducerea pe piață a uleiurilor Mobil 1 rezultatele obținute pe teren în diferite condiții de conducere au demonstrat de fiecare dată performanța uleiurilor Mobil 1.

  1. 2 din 3 utilizatori de Mobil 1 au făcut economie de combustibil folosind Mobil 1.
  2. Mobil 1 protejează motorul timp de peste 20.000 km, mai mult decât în cazul uleiurilor convenționale.
  3. Între 1990 - 1994, prin provocarea "Million Miles Test", s-a demonstrat că folosirea Mobil 1 în cazul unei mașini BMW 325i a contribuit la păstrarea motorului aproape ca nou chiar și după conducerea în condiții grele a mașinii timp de 4 ani.
  4. Folosind Mobil 1 faceți economii pe termen lung (contorizate din schimburile mai rare ale uleiului, economia de combustibil și reducerea timpilor necesari mentenanței mașinii).
  5. În 2005, folosirea Mobil 1 pentru taxiurile din Las Vegas a demonstrat o protecție excepțională pentru componentele motorului și menșinerea motorului curat, în condiții de trafic aglomerat și poluare accentuată.
  6. Mobil 1 a fost ales în 2003 să protejeze motorul mașinilor din proiectul "Drive Around the World Expedition", în cadrul căruia s-au parcurs peste 45.000 km în condiții de temperaturi extreme: de la +53°C până la -50°C.
  7. Un test de laborator a demonstrat că folosind Mobil 1 în cazul unei mașini ce a rulat peste 22.000 km s-a obținut un nivel mai ridicat de curățenie a motorului comparativ cu o mașină în care s-a folosit un ulei de motor convențional.

Timp de 40 de ani, ExxonMobil a dezvoltat o gamă largă de uleiuri Mobil 1 care au devenit un suport esențial în evoluția performanțelor mașinilor.

  1. Mobil 1 poate fi folosit și pentru mașinile de tuns iarba, aruncătoarele de zăpadă și pentru alte tipuri de mașinării dotate cu motoare mici.
  2. Începând cu 1999, Mobil 1 a introdus pe piață și uleiuri speciale pentru motociclete, care oferă aceeași protecție ridicată ca în cazul mașinilor.
  3. Uleiurile Mobil 1 sunt disponibile într-o gamă largă în funcție de gradul de vâscozitate, astfel că alegerea lubrifiantului în funcție de tipul de mașină pe care îl conduceți să fie mai ușoară.
  4. Mobil 1 poate fi folosit atât pentru motoarele mașinilor noi, cât și în cazul motoarelor mașinilor vechi.

De-a lungul timpului ExxonMobil a dezvoltat uleiurile Mobil pentru a răspunde celor mai noi tehnologii aduse pe piață de constructorii de mașini, astfel că în timp s-au construit parteneriate de încredere cu aceștia. Mobil 1 a devenit unul dintre cele mai apreciate branduri de ulei de motor de către producătorii de echipamente originale din întreaga lume.

  1. Mobil 1 îndeplinește sau depăsește standardele impuse de majoritatea producătorilor din sectorul auto, fiind uleiul recomandat de majoritatea producătorilor de autovehicule.
  2. Peste 1 milion de mașini Porsche au fost dotate din fabrică cu ulei Mobil 1 pentru Porsche.
  3. Mobil 1 este uleiul folosit din fabrică de către peste 60 de modele de mașini, printre care Porsche, Mercedes-AMG, Aston Martin, Nissan GT-R, McLaren MP4-12C.

Performanță în condiții extreme

Proprietățile superioare ale uleiurilor sintetice Mobil 1 ajută la protecția motorului chiar și în cele mai grele condiții. Mărturie stă faptul că Mobil 1 este folosit pentru a proteja motoarele mașinilor de curse în competițiile din întreaga lume începând din anul 1978.

  1. Brandul Mobil 1 este asociat cu cele mai populare echipe ce concurează în competiții precum NASCAR sau Formula 1.
  2. În 2014 Mobil 1 sărbătorește 20 de ani de colaborare cu echipa McLaren Mercedes alături de care a dus la bun sfârșit 332 curse.
  3. Mobil 1 este "uleiul de motor oficial al competiției NASCAR", mai mult de jumătate dintre echipele înscrise bazându-se pe tehnologia Mobil 1 pentru a proteja mașinile de curse.
  4. Pilotul de Formula 1 Jenson Button recomandă cu încredere Mobil 1.
  5. Piloții BCR Leasing Rally Team folosesc Mobil 1 pentru a proteja motorul mașinilor de curse.
  6. "Eu am încredere în Mobil 1 și nu concep să concurez la peste 8500 rpm ungând motorul cu alt tip de ulei." – a declarat pilotul Alex Filip, într-un interviu acordat la finalul CNR 2014.
  7. "Toate mașinile de raliu din cariera mea au beneficiat de o atenție deosebită în ceea ce privește lubrifianții și de mulți ani de zile am optat pentru Mobil 1. Uleiurile de motor, cutie și diferențiale sunt greu încercate în timpul competițiilor așa că dorim să avem ce-i mai bun pe piață!" – Edwin Keleti, Vicecampion Național în CNR 2014.
  8. "Folosesc la mașinile mele personale și de serviciu ceea ce am învățat la curse, să aleg uleiul cel mai bun. O astfel de alegere asigură o viață lungă motorului și costuri de întreținere reduse. Mobil 1 este o alegere înțeleaptă." – Sorin Badea, pilot BCR Leasing Rally Team.

4 decenii de performanță

De peste 40 de ani, ExxonMobil a căutat să dezvolte constant formula uleiurilor Mobil 1 pentru a ține pasul cu cele mai noi tendințe și nevoi de protecție a motoarelor.

  1. "Brandul Mobil 1 a fost creat datorită unui parteneriat inovator între ExxonMobil și forțele de apărare americane (US Military)", a declarat Rebecca Pearson, global passenger vehicle lubricants brand manager în cadrul ExxonMobil.
  2. În 1974, când Mobil 1 a fost lansat pentru prima dată, a fost primul lubrifiant sintetic auto larg răspândit pe piață.
  3. În 2004 Mobil 1 a introdus pe piață formulele ESP care protejează motorul și în același timp contribuie la reducerea emisiilor eliberate în atmosferă.
  4. În 2010 Mobil 1 a fost desemnat uleiul de motor sintetic numărul 1 – conform unui studiu de piață realizat de Kline & Company, care a cuprins estimările realizate la nivel mondial privind cererea de lubrifianți sintetici.
  5. Brandul Mobil 1 este unul dintre cele mai mari succese ale companiei ExxonMobil, companie care de peste 100 de ani continuă să dezvolte noi tehnologii de lubrifiere pentru creșterea performanței motoarelor.
  6. Uleiurile Mobil 1 sunt disponibile și în România prin intermediul Star Lubricants, care vă oferă prin cele 7 puncte de distribuție ingredientul necesar creșterii duratei de viață a motoarelor între revizii.

Pentru a cere o ofertă personalizată pentru uleiurile Mobil 1, dați click pe imaginea de mai jos și aflați datele de contact ale agenților Star Lubricants în funcție de locația dumneavoastră.