Uleiuri sintetice Mobil 1 - suport în evoluția performanței mașinilor

Uleiuri sintetice Mobil 1 - suport în evoluția performanței mașinilor

În ultimul deceniu, producătorii au făcut progrese extraordinare în ceea ce privește designul și tehnologia motoarelor auto. Astfel au fost dezvoltate tehnologii tot mai avansate precum turbo compresoarele, motoarele pe benzină cu injecție directă, motoarele diesel și, mai nou, mașinile hibrid.

În același timp și industria uleiurilor de motor s-a dezvoltat odată cu aceste tehnologii. Cele mai recente formule de uleiuri sintetice de motor Mobil 1 joacă un rol crucial în demersul producătorilor de mașini pentru a dezvolta mașini durabile, care să consume mai puțin combustibil și în același timp să respecte legislația privind emisiile în atmosferă.

Ce ulei Mobil 1 să folosești în funcție de tipul de motor?

Stabilitatea termică ridicată a uleiurilor sintetice Mobil 1 face ca acestea să fie o alegere evidentă atunci când vorbim de motoarele cu turbo-compresor. Având în vedere că tehnologia aceasta implică temperaturi foarte mari în timpul funcționării, stabilitatea uleiurilor Mobil 1 va ajuta componentele să fie lubrifiate corect tot timpul. Mărturie la acest lucru este uleiul Mobil 1 5W-50 (Rally Formula), care este folosit în cazul mașinilor de curse pentru a proteja motorul acestora de condițiile extreme specifice curselor.

Nici tehnologiile diesel nu au fost neglijate, ci din contră, ele s-au dezvoltat foarte mult tocmai datorită potențialului ridicat de economie de combustibil pe care îl au. În cazul motoarelor diesel există un grad mai ridicat de "stres termic" pentru componentele acestora decât în cazul motoarelor convenționale, pe benzină. Astfel că uleiurile de motor trebuie să fie capabile să reziste la căldură pentru a proteja motorul de uzură. Uleiurile sintetice premium, cum ar fi Mobil 1 Turbo Diesel 0W-40, sunt concepute pentru a rezista la degradare, deci performanța motoarelor diesel se păstrează la fel pentru mai mult timp.

Motoarele pe benzină cu injecție directă se bucură încă de popularitate în rândul șoferilor datorită costurilor mai reduse de achiziție. Tocmai de aceea Mobil 1 oferă o gamă largă de uleiuri pentru acest tip de motoare, în funcție de marca mașinii. Click aici pentru mai multe detalii despre tipul de ulei recomandat în funcție de acest aspect.

Mobil 1 ține pasul cu noile tendințe din domeniu

Cele mai noi tehnologii sunt de departe cele regăsite în mașinile hibrid. În ultimii ani s-au bucurat de o atenție foarte ridicată atât din partea producătorilor, cât și din partea șoferilor. Avantajele acestora (economii de combustibil ridicate și emisii mai scăzute în comparație cu motoarele tradiționale pe benzină) le fac să fie alegerea a tot mai mulți șoferi preocupați de economia de combustibil și totodată de un mediul înconjurător mai curat.

Formula uleiului Mobil 1 0W-20 Advanced Fuel Economy oferă aceleași beneficii de performanță pentru mașinile hibrid precum pentru cele pe benzină, inclusiv o mai bună protecție totală a motorului. În plus, contribuie la curățenia motorului pe termen lung, lucru extrem de important pentru filosofia ce stă în spatele tehnologiei mașinilor hibrid.

În timp ce tehnologiile evoluează, șoferii caută soluții noi pentru a-și proteja motoarele pentru mai mult timp. În ceea ce privește uleiul de motor, folosirea unui produs complet sintetic precum Mobil 1 este o opțiune mai bună decât uleiul convențional, aspect vizibil în beneficiile pe care le oferă tehnologiilor noi ale motoarelor.

Pentru a afla ce tip de ulei Mobil 1 se potrivește motorului pe care îl deți, click aici și folosește aplicația "De care lubrifiant" dezvoltată de ExxonMobil și care e disponibilă în România prin intermediul Star Lubricants.