3 avantaje de top ale Unsorilor Mobil pentru echipamentele industriale

3 avantaje de top ale Unsorilor Mobil pentru echipamentele industriale

Sectorul industrial continuă să aibă cerințe tot mai ridicate pentru echipamentele folosite. Astfel, pentru protejarea acestor echipamente aveți nevoie de unsori industriale performante precum sunt cele din gama Mobil, distribuite în România prin intermediul Star Lubricants.

Unsorile industriale sunt folosite în majoritatea sectoarelor, de la energie, construcții, până la industria alimentară sau cea a maselor plastice. Pe lângă faptul că lubrifiază mecanismele astfel încât acestea să funcționeze la performanțe maxime, unsorile industriale Mobil funcționează și ca o barieră împotriva contaminării.

În plus, vedeți mai jos cele mai importante 3 avantaje pe care unsorile Mobil le aduc pentru echipamentele industriale pe care le dețineți.

1. Reduc fricțiunea între componentele echipamentelor

Uzura cauzată de fenomenul de frecare este una dintre cauzele principale ale defecțiunilor echipamentelor industriale. Unsorile Mobil acționează asemeni unui scut împotriva acestui fenomen dăunător. Astfel, componentele echipamentelor vor funcționa perfect ca un tot unitar ce contribuie la creșterea productivității.

Prin reducerea fricțiunii între componente puteți:

  • Evita defecțiunile neprevăzute
  • Crește timpul de funcționare optimă a echipamentelor

Un bun exemplu în acest sens este folosirea unsorii Mobil SHC Polyrex 462 de către o fabrică de hârtie din Turcia, care a reușit să reducă cu 80% defecțiunile rulmenților din echipamentele folosite. Dacă înainte de folosirea acestei unsori existau în medie 5 opriri/ lună cauzate de defecțiuni, numărul acestora s-a diminuat semnificativ.

2. Protejează echipamentele industriale chiar și în condiții extreme

Varietatea sectoarelor industriale implică funcționarea echipamentelor în condiții dintre cele mai extreme - de la temperaturi între -40°C și +80°C, la medii cu umezeală foarte ridicată și murdărie excesivă precum este domeniul construcțiilor sau al exploatărilor de resurse naturale.

Având în vedere acest lucru, unsorile care protejează echipamentele trebuie să își păstreze proprietățile indiferent de condițiile la care operează. Unsorile Mobil sunt formulate în așa fel încât să-și păstreze calitățile pentru a menține lubrifierea echipamentelor de la temperaturi scăzute, la cele foarte ridicate, dar și în medii extreme cu umezeală foarte ridicată sau murdărie excesivă.

3. Scad costurile cu întreținerea echipamentelor

Implementarea unui proces eficient de întreținere a echipamentelor este o prioritate în orice sector industrial, însă un proces eficient poate aduce cu sine și costuri foarte ridicate. Totuși folosirea unsorilor Mobil nu numai că protejează echipamentul, dar contribuie și la reducerea intervalului de re-lubrifiere și al consumului de unsoare. Aceste lucruri se traduc în final în scăderea costurilor asociate întreținerii echipamentelor.

De exemplu, folosind unsoarea Mobilgrease XHP 222 pentru rulmenții din cadrul echipamentelor unei companii de construcții din Egipt, s-au obținut economii de peste 82.000$ doar prin simpla creștere a intervalului de schimb al unsorii.

Unsorile Mobil - un briceag elvețian pentru echipamentele industriale

Cele 3 avantaje de mai sus sunt doar cireașa de pe tort atunci când vine vorba de beneficiile pe care le pot aduce unsorile industriale pentru echipamentele pe care le dețineți. Formulele echilibrate ale unsorilor dezvoltate de ExxonMobil de peste 150 de ani funcționează precum un briceag elvețian al sistemului de lubrifiere pentru că vă aduc beneficii din toate direcțiile:

  • Mențineți lubrifierea eficientă într-o varietate de condiții
  • Creșteți durata de viață a echipamentelor
  • Reduceți costurile de întreținere și riscurile de siguranță
  • Protejați echipamentele împotriva agenților contaminanți

Pentru a vă bucura și dumneavoastră de avantaje asemănătoare pentru echipamentele industriale pe care le dețineți, dați click pe imaginea de mai jos și obțineți o ofertă personalizată pentru unsori industriale.

* Rezultatele amintite în acest material se bazează pe experiența particulară a clienților ExxonMobil. Ele pot varia în funcție de tipul de echipament folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de unsoarea folosită anterior.