Noi tendințe în industria lubrifianților pentru echipamentele frigorifice

Noi tendințe în industria lubrifianților pentru echipamentele frigorifice

Aprovizionarea cu alimente la nivel global necesită sisteme frigorifice tot mai performante. În plus, aspectele privind protejarea mediului înconjurător și noile condiții impuse de legislație în ceea ce privește echipamentele frigorifice aduc schimbări majore în ceea ce privește tehnologiile dezvoltate în acest domeniu. Aceste schimbări au un impact major și asupra selecției de lubrifianți pentru echipamentele frigorifice.

Vedeți mai jos cum răspund acestor tendințe lubrifianții sintetici pentru echipamente frigorifice distribuiți în România de Star Lubricants.

Schimbări de perspectivă la nivel global

În ceea ce privește legislația de mediu, se observă tendința specialiștilor de a recomanda agenții frigorifici naturali, cum ar fi amoniacul, CO2 și Hidrocarburile (HCS). Deși este foarte probabil ca Hidrocarburile să continue să fie folosite doar în cazul aparaturii de uz casnic, tot mai mulți promoteri ai acestor agenți recomandă folosirea lor și în cazul echipamentelor mai mari, precum mașinile de făcut gheață. Mai mult decât atât, una dintre cele mai mari companii producătoare de băuturi din lume a declarat că preconizează că va finaliza în anul 2015 trecerea la folosirea Hidrocarburilor în echipamentele noi.

Miscibilitatea și solubilitatea lubrifianților - elemente cheie pentru alegerea acestora

Majoritatea echipamentelor frigorifice industriale din ziua de azi sunt sisteme în cadrul cărora răcirea se bazează pe evaporarea unui fluid refrigerant precum Hidrocarbură, amoniac sau CO2. Astfel, natura fluidului refrigerant va determina atât tehnologia de lubrifiere folosită, cât și vâscozitatea recomandată. În acest sens, miscibilitatea și solubilitatea lubrifiantului în contact cu agentul frigorific sunt elemente cheie care trebuie luate în considerare când alegeți lubrifiantul potrivit.

Dacă de exemplu cele 2 fluide separă din cauza unor proprietăți necorespunzătoare de miscibilitate, este posibil ca fluidul de refrigerare să rămână prins în sistemul de evaporare, afectând astfel eficiența echipamentului frigorific.

De asemenea, la nivelul compresoarelor, presiunea și temperatura ridicate pot determina o scădere a vâscozității lubrifiantului. Puteți atenua efectele negative ale scăderii vâscozității prin alegerea corespunzătoare a lubrifiantului în funcție de nevoile specifice ale fiecărui tip de echipament.

Mobil Gargoyle Arctic SHC - ulei frigorific pentru echipamente frigorifice

Lubrifianții Mobil Gargoyle Arctic SHC sunt recomandați pentru lubrifierea compresoarelor frigorifice care funcționează la temperaturi foarte ridicate și pentru echipamente care înregistrează temperaturi scăzute la nivelul vaporizatorului.

Indexul de vâscozitate al acestora și fluiditatea la temperatură scăzută sunt capabile să protejeze echipamentul chiar și în condiții de exploatare severe unde se folosește amoniacul ca agent frigorific.

Noi tehnologii se dezvoltă constant

În ultima perioadă au început să apară noi tehnologii alternative de răcire, precum răcirea magnetică. Unii specialiști estimează că această tehnologie ar putea acoperi 80% din piața de echipamente frigorifice existentă deja. Cu toate acestea, este de așteptat ca tehnologiile actuale să continue să fie folosite și în viitorul apropiat.

Indiferent de modul în care se va dezvolta tehnologia, gama completă de lubrifianți Mobil pentru industria alimentară, distribuiți în România prin intermediul Star Lubricants acoperă nevoile unei piețe în continuă evoluție.

Pentru mai multe detalii despre lubrifianții Mobil pentru echipamente frigorifice, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un reprezentant Star Lubricants vă va ajuta să alegeți produsul potrivit în funcție de echipamentele pe care le dețineți.