Cum puteți crește productivitatea cu ajutorul Unsorilor Mobil - studii de caz

Cum puteți crește productivitatea cu ajutorul Unsorilor Mobil - studii de caz

Indiferent de sectorul industrial în cadrul căruia sunt folosite, echipamentele industriale au nevoie de un plus de protecție pentru a funcționa la capacitate maximă. Iar acest sprijin vine din partea unsorilor industriale. Acestea sunt folosite pentru a proteja echipamentele indiferent că vorbim despre sectorul energetic, manufactură, construcții și exploatarea resurselor naturale, industria auto sau alte sectoare.

Odată cu dezvoltarea industriei și cerințele echipamentelor au devenit tot mai ridicate. Unsorile Mobil, distribuite în România prin intermediul distribuitorului autorizat Star Lubricants, oferă posibilitatea de a îmbunătăți productivitatea aspect care, corelat cu reducerea costurilor, aduce un mare beneficiu în fiecare sector industrial.

Specialiștii ExxonMobil îmbunătățesc constant formulele unsorilor industriale pentru a răspunde celor mai noi cerințe de pe piață. Iar acest lucru se vede mai ales în testele de teren. Vedeți mai jos 3 studii de caz care demonstrează cum unsorile industriale Mobil și-au adus un aport semnificativ în creșterea productivității echipamentelor industriale.

1. Reducerea consumului de unsoare

Una dintre proprietățile unsorilor Mobil este durata de viață extinsă a acestora. Astfel, ele își păstrează proprietățile pentru mai mult timp, față de unsorile convenționale. În cazul unei platforme petroliere din Siberia s-a reușit extinderea timpului între operațiunile de relubrifiere prin folosirea unsorii Mobilith SHC 220.

Compania respectivă folosea inițial o unsoare concurentă, însă proprietățile acesteia nu erau suficiente pentru a proteja rulmenții. Astfel, aceștia ajungeau să atingă temperaturi de până la 80°C, ceea ce ducea la scurgeri și la nevoia zilnică de relubrifiere a rulmenților industriali.

Trecerea la unsoarea Mobilith SHC 220, o unsoare cu proprietăți termice stabile, a ajutat compania să scadă temperatura rulmenților la 60°C. Astfel s-au obținut beneficii precum:

  • scăderea de 4 ori a intervalului între operațiunile de re-lubrifiere
  • scăderea semnificativă a consumului de unsoare
  • economii substanțiale în ceea ce privește costurile de întreținere

2. Creșterea duratei de viață a echipamentelor industriale

Un alt caz în care performanța unsorilor Mobil a adus economii substanțiale se referă la o companie de construcții din Egipt. În cazul acesteia, după trecerea la unsoarea Mobilgrease XHP 222 pentru rulmenții din cadrul echipamentelor de construcții pe care le deținea, s-au obținut economii de 82.000 $ pe parcursul a 2 ani de zile.

Economiile s-au obținut datorită proprietăților unsorii ce conține o bază de Litiu Complex. Astfel compania a reușit să:

  • crească durata de viață a rulmenților prin protejarea lor împotriva oxidării și coroziunii
  • dubleze intervalul de schimb al unsorii

3. Reducerea defecțiunilor neprevăzute

Unul dintre aspectele care poate afecta productivitatea industrială se referă la defecțiunile neprevăzute ale echipamentelor. Astfel, unsorile Mobil protejează echipamentele pentru ca astfel de evenimente nedorite să nu aibă loc.

De exemplu, în cazul unei fabrici de hârtie din Turcia, folosirea unsorii Mobil SHC Polyrex 462 a contribuit la reducerea cu 80% a defecțiunilor rulmenților din echipamentele folosite. Inițial rulmenții erau lubrifiați cu o unsoare minerală, ceea ce ducea la aproximativ 5 opriri/ lună cauzate de defecțiuni. Odată cu folosirea unsorii Mobil SHC Polyrex 462 aceste opriri s-au diminuat cu 80% în primul an în care au fost monitorizate echipamentele.

Beneficiul final însă s-a observat în creșterea producției și scăderea costurilor de întreținere, care au totalizat aproximativ 266.000$.

Cele 3 exemple de mai sus reprezintă doar o mică parte din performanțele dovedite ale unsorilor industriale Mobil folosite în sectoarele industriale din întreaga lume. Dacă doriți și dumneavoastră să obțineți astfel de rezultate, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată.

Un reprezentat Star Lubricants va lua legătura cu dumneavoastră și vă va recomanda unsorile Mobil potrivite, care să vă ajute să creșteți productivitatea și fiabilitatea utilajelor folosite.

* Rezultatele prezentate în acest articol se bazează pe experiența particulară a clienților. Ele pot varia în funcție de tipul de echipament folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de unsoarea folosită anterior.