Obiective atinse la final de sezon pentru BCR Leasing Rally Team

Obiective atinse la final de sezon pentru BCR Leasing Rally Team

Campionatul Național de Raliuri 2015 a fost unul extrem de disputat și a pus la grea încercare experiența și îndemânarea echipajelor BCR Leasing Rally Team. Cu toate acestea, la finalul celor 8 etape de raliu ne putem mândri cu rezultate foarte bune obținute de toate echipajele susținute de Star Lubricants:

  • Locul 2 în clasamentul pe echipe
  • Titlul de Vicecampion Național Absolut, obținut de echipajul Gergo Szabo - Karoly Borbely și locul 3 la Clasa 2
  • Locul 3 în clasamentul general și la Clasa 3, obținute de echipajul Edwin Keleti - Botond Csomortani

Este un rezultat la final de sezon excelent pentru noi. Suntem foarte mulţumiţi de rezultat: vicecampioni naţionali absoluţi şi vicecampioni la echipe!

a declarat Gergo Szabo la finalul ultimei etape de raliu de la Harghita

Un sezon plin de adrenalină în cadrul fiecărei etape

Prima etapă din sezonul competițional 2015 a avut loc, conform tradiției, la Brașov. Echipajele s-au aliniat la start încă de la început pregătite să înfrunte orice provocare, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, încă de la prima etapă de raliu echipajele au urcat pe podium, ocupând locul secund în clasamentul pe echipe.

Ritmul de pe probe ne mulţumeşte pe deplin având în vedere diferenţa uriaşă de rulaj din intersezon între noi şi adversarii noştri direcţi, dar poate tocmai de aceea suntem încrezători că vom putea mări ritmul în mod natural pe parcursul sezonului.

declara încrezător Edwin Keleti după prima etapă de raliu

Așa cum era de așteptat într-o competiție atât de disputată cum este Campionatul Național de Raliuri, echipajele s-au confruntat și cu situații la limită care le-au pus la grea încercare determinarea și ambiția lor. Ei au reuși de fiecare dată însă să depășească aceste obstacole cu bine.

Deși Raliul Iașului era considerată de Adrian Teslovan și Imre Cseh una dintre etapele lor favorite, ei au fost nevoiți să abandoneze încă din prima zi a etapei de la Iași. Cu toate acestea, echipajul nu a renunțat și a continuat în cea de-a doua zi a etapei în sistem Super Rally, obținând pe ultimele două probe speciale al doilea timp din Cupa Dacia.

Din păcate pentru noi, la etapa de la Iași norocul nu a fost de partea noastră, pe speciala 3 cutia de viteze a cedat, fiind obligaţi să abandonăm. Întorşi în parcul service, echipa tehnică a înlocuit cutia de viteze cu una de stradă şi am reluat startul a doua zi sub regula Super Rally. Suntem mulţumiţi de ritmul avut pe probe, dar puţin frustraţi de evoluţia noastră din acest an, un an presărat de evenimente nedorite, greşeli, ghinioane dar în acelaşi timp şi de satisfacţii cum ar fi apartenenţa la o echipă de profesionişti adevăraţi, experienţa acumulată din situaţiile avute.

a declarat Adrian Teslovan după etapa desfășurată la Iași

Determinarea și experiența echipajelor a adus și rezultate foarte bune în cadrul fiecărei etape. De exemplu, Raliul Moldovei (26-27 iunie) a "mers ca uns" pentru BCR Leasing Rally Team. În cadrul acestei etape, echipajele au obținut cel mai bun rezultat din sezonul competițional 2015 reușind să urce pe prima treaptă a podiumului în clasamentul pe echipe.

Cursa continuă pe plan internațional

Deși competiția internă a ajuns la final, Star Lubricants și Mobil 1 susține în continuare performanțele piloților români. Astfel, așa cum ne-au obișnuit în acest an, Alex Filip și Bogdan Iancu vor concura la o nouă etapă în cadrul European Rally Competition. Între 29-31 octombrie, cei doi se vor alinia la start în cadrul Rallye International du Valais, care va avea loc în Elveția. Le ținem pumnii și sperăm să se întoarcă acasă cu puncte importante în Campionatul European.

Privim cu optimism spre un nou sezon

Ne bucurăm că am fost alături de echipajele BCR Leasing Rally Team și în sezonul competițional 2015. Îi felicităm pentru efortul depus și ne bucurăm de rezultatele foarte bune pe care le-au obținut. Nu în ultimul rând vă mulțumim dumneavoastră, pasionaților sportului cu motor, pentru că ați susținut echipajele pe parcursul etapelor de raliu din acest an.