Cum să evitați 4 probleme frecvente ale echipamentelor din industria de prelucrare a maselor plastice

Cum să evitați 4 probleme frecvente ale echipamentelor din industria de prelucrare a maselor plastice

În industria de prelucrare a maselor plastice presiunea și temperaturile ridicate la care sunt supuse echipamentele vor afecta componentele acestora. Astfel, indiferent că e vorba de procesele de producție a materialelor plastice sau a cauciucului, echipamentele folosite sunt predispune la defecțiuni cauzate de condițiile grele de funcționare.

Orice proprietar de afacere știe că echipamentele trebuie să funcționeze la capacitate maximă pentru a contabiliza un număr cât mai mare de cicluri de producție. Aliatul numărul 1 în protejarea echipamentelor îl reprezintă lubrifianții Mobil, distribuiți în România prin intermediul Star Lubricants.

Folosirea acestora în echipamentele de prelucrare a maselor plastice vă vor ajuta să treceți cu brio peste cele mai frecvente probleme care se pot ivi în acest sector al industriei. Vedeți mai jos care sunt 4 dintre cele mai frecvente probleme și cum vă ajută lubrifianții industriali Mobil să treceți mai ușor peste acestea.

1. Apariția rezidurilor de producție

Rezidurile de producție reprezintă unul dintre tipurile de contaminanți care afectează echipamentele industriale. Acestea apar în special în cazul mașinilor de făcut pungi filmate. În acest caz, lubrifianții trebuie să reziste la presiuni foarte ridicate exercitate de mecanismul de alunecare. Îndepărtarea acestor reziduri va duce la creșterea duratei ciclului de producție, aspect care va afecta direct productivitatea. Folosirea unor lubrifianți industriali cu o tendință extrem de scăzută de a forma reziduri vă va ajuta să scădeți ciclul de producție. De exemplu, Mobil DTE 10 Excel este un lubrifiant care, pe lângă proprietățile de lubrifiere excelente, păstrează echipamentul curat pentru mai mult timp.

2. Uzura accentuată a componentelor din mașinile de injecție mase plastice

În procesele de extrudare și de turnare prin injecție, temperaturile și presiunea ridicate pot cauza uzura rapidă a componentelor mașinilor de injecție mase plastice care nu sunt protejate corespunzător. Lubrifianții Mobil pentru industria producătoare de mase plastice protejează componentele de uzură chiar și la temperaturi ridicate, asfel încât acestea să poată funcționa la capacitate maximă pentru o perioadă mai lungă de timp.

3. Consumul ridicat de lubrifianți

Temperaturile foarte ridicate la care operează echipamentele din acest sector industrial favorizează consumul ridicat de lubrifianți. De exemplu, în cazul producției de anvelope, un ciclu de producție va fi întrerupt dacă consumul de lubrifiant este prea mare pentru a se efectua proceduri de relubrifiere. Un lubrifiant cu o rezistență termică ridicată vă va ajuta să evitați astfel de întreruperi ale ciclului de producție. Astfel, nu doar că veți eficientiza producția, ci veți scădea costurile aferente consumului de lubrifiant.

4. Consumul ridicat de energie

Condițiile grele de exploatare specifice echipamentelor din industria de prelucrare a maselor plastice implică și un consum foarte ridicat de energie. Astfel, un lubrifiant cu proprietăți de eficientizare a consumului de energie, precum este Mobil DTE 10 Excel vă va ajuta să reduceți costurile de operare prin reducerea consumului de energie.

Așa cum am arătat aici, în cazul unei mașini de injecții mase plastice dintr-o fabrică germană, folosirea lubrifiantului Mobil DTE 10 Excel 46 a contribuit la scăderea consumului de energie cu 3%.

Indiferent de tipul de echipament folosit în acest sector al industriei, lubrifiantul potrivit vă poate ajuta să treceți cu bine peste eventualele probleme care ar putea afecta productivitatea fabricii dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii despre lubrifiantul potrivit pentru echipamentele din industria de prelucrare a maselor plastice, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un reprezentant Star Lubricants vă va ajuta să faceți cea mai buna alegere pentru creșterea eficienței producției.