Cum influențează nivelul și circulația lubrifianților industriali performanța echipamentelor?

Cum influențează nivelul și circulația lubrifianților industriali performanța echipamentelor?

Performanța echipamentelor folosite în sectorul industrial este influențată în primul rând de modul în care acestea sunt întreținute. În acest sens, există 3 aspecte esențiale de care ar trebui să țină cont cei responsabili cu întreținerea echipamentelor:

  1. Alegerea lubrifiantului industrial potrivit
  2. Controlul contaminării
  3. Păstrarea nivelului optim al lubrifiantului și a circulației adecvate a acestuia

Dacă primele 2 aspecte se bucură de o atenție ridicată, cel de-al 3-lea aspect este de multe ori trecut cu vederea. Acest lucru se întâmplă din cauză că simptomele unui nivel scăzut de lubrifiant sau ale unei circulații necorespunzătoare nu sunt întotdeauna foarte vizibile.

Vedeți mai jos care sunt o serie dintre cele mai frecvente cauze care pot afecta circulația lubrifiantului în interiorul echipamentelor industriale:

  • Pornirea la rece

    Poate face ca lubrifiantul să circule mai greu în interiorul mecanismului. În acest sens, este indicată folosirea unui lubrifiant performant care să își păstreze proprietățile indiferent de mediul în care este folosit echipamentul.

  • Presiunea scăzută a uleiului

    Acest lucru poate rezulta din numeroase cauze, printre care rulmenți uzați, uzura pompei de ulei, contaminarea cu particule de mizerie și temperaturi negative. Având în vedere că presiunea uleiului este forța motrică care trimite uleiul spre zonele care necesită lubrifiere, menținerea presiunii la un nivel optim este extrem de importantă pentru a proteja echipamentul.

  • Blocarea duzelor de pulverizare

    Diverși agenți contaminanți pot restricționa fluxul de ulei, lucru care influențează negativ circulația lubrifiantului în interiorul echipamentului. Folosirea unor lubrifianți industriali Mobil cu aditivi ce protejează echipamentul de contaminare este recomandată în acest sens.

  • Apariția fenomenului de spumare

    Bulele de aer pot afecta fluxul lubrifiantului în cadrul echipamentului, astfel că folosirea lubrifianților industriali Mobil cu proprietăți anti-spumare vă poate scăpa de această problemă.

  • Implementarea unui program de lubrifiere greșit

    Frecvența lubrifierii, un volum de lubrifiant insuficient sau orice procedură necorespunzătoare va afecta performanța echipamentului. În acest sens, optimizați constant programul de lubrifiere astfel încât să îndeplinească nevoile specifice ale echipamentelor industriale.

Echipamentele industriale nu au nevoie doar de un lubrifiant performant, ci au nevoie de o cantitate optimă care să protejeze fiecare componentă, iar fiecare echipament are anumite valori în care trebuie să se încadreze cantitatea de lubrifiant ce trebuie folosit.

Proactivitatea vă ajută să mențineți echipamentul lubrifiat corespunzător

Implementarea unui sistem de lubrifiere corespunzător vă va ajuta să păstrați echipamentul la performanță maximă, însă recomandarea Star Lubricants este ca orice decizie privind întreținerea echipamentelor să se facă luând în considerare acțiuni proactive precum:

  • Identificarea nevoilor de lubrifiere pentru fiecare echipament industrial din dotare
  • Implementarea unui sistem de analiză a uleiului precum este Analiza Signum
  • Remedierea rapidă a oricărei anomalii în ceea ce privește nivelul de lubrifiant

Menținerea unui nivel potrivit de ulei și a unei circulații optime pentru lubrifianții folosiți în echipamente industriale vă veți asigura că profitați la maxim de toate avantajele pe care un lubrifiant performant vi le oferă din punct de vedere al productivității.

Pentru a beneficia de o ofertă personalizată, dați click pe butonul de mai jos și un reprezentant tehnic Star Lubricants vă va ajuta să alegeți cele mai bune soluții de lubrifiere, soluții care să contribuie la creșterea performanțelor echipamentelor dumneavoastră.