Cum să atingeți obiectivele de sustenabilitate când alegeți lubrifianții industriali

Cum să atingeți obiectivele de sustenabilitate când alegeți lubrifianții industriali

Orice companie de succes este conștientă că obiectivele de business și cele de sustenabilitate sunt interconectate. Astfel, atingerea unui echilibru între productivitate și protejarea mediului este esențială pentru orice companie care dorește să își desfășoare activitatea în mod responsabil.

Pentru a ajuta operatorii din orice sector industrial – de la manufactură până la industria energetică – găsiți mai jos 4 moduri simple prin care puteți reduce impactul pe care îl are asupra mediului alegerea lubrifianților pentru echipamente industriale.

1. Alegeți un lubrifiant care își păstrează proprietățile mai mult timp

Acești lubrifianți pot oferi mai multe beneficii, printre care mai puține cheltuieli de întreținere, consum redus de resurse și risc mai scăzut în ceea ce privește siguranța asociată cu operațiunea de schimbare a lubrifiantului.

Pe lângă aceste lucruri, un ulei care rezistă mai mult timp se va traduce în economii substanțiale pentru orice program de lubrifiere. Produsele sintetice precum Mobil SHC pot furniza proprietăți excepționale de protecție pentru mai mult timp, față de uleiurile minerale conveționale. De exemplu, prin trecerea la folosirea lubrifiantului Mobil SHC 630, o companie de exploatare minieră a reușit să tripleze intervalul de schimb al uleiului, ceea ce a însemnat economii1 în valoare de 1,112,000 $ timp de 3 ani.

2. Folosiți un lubrifiant cu eficiență energetică ridicată

Lubrifianții precum Mobil DTE vă ajută să reduceți energia necesară pentru ca echipamentul dumneavoastră să funcționeze la capacitate maximă. Iar ca avantaj suplimentar, folosirea lor vă va ajuta să reduceți emisiile cauzate de combustibilii fosili folosiți în multe cazuri ca sursă de energie principală.

În cazul unei companii din Germania, care deținea mai multe mașini de injecții mase plastice, s-a demonstrat că prin trecerea la folosirea Mobil DTE 10 Excel se pot obține economii în ceea ce privește consumul de energie cu până la 3%, în funcție de tipul echipamentului.

3. Monitorizați constant pierderile de ulei

Pierderile de ulei înseamnă costuri imprevizibile atât pe plan economic, cât și din punctul de vedere al mediului înconjurător. Vă recomandăm să implementați un program de lubrifiere eficient în cadrul căruia să se țină evidența consumului de ulei pentru a se observa din timp dacă există un consum prea mare în anumite echipamente.

Dacă se observă o creștere peste limita normală a consumului de ulei, cel mai probabil există o scurgere de ulei. În acest sens, identificarea scurgerii și apoi remedierea acesteia ar trebui să fie prioritatea dumneavoastră numărul 1. Acest lucru vă va salva de costuri suplimentare și vă va ajuta să reduceți potențialele riscuri pentru angajații dumneavoastră și pentru mediu.

4. Fiți proactivi

Orice antreprenor de succes vă va spune că a gândi cu un pas înainte este unul din secretele ce stă în spatele succesului. Acest principiu se aplică și în cazul lubrifierii echipamentelor industriale. Pentru ca acestea să funcționeze fără probleme mai mult timp, iar angajații dumneavoastră să fie în siguranță la locul de muncă, anticiparea oricărei probleme este o soluție eficientă.

În acest sens, Analiza Signum vă va ajuta să identificați informații cruciale despre posibilele probleme pe care echipamentele dumneavoastră industriale le au. Pentru a implementa și dumneavoastră o Analiză Signum, dați click pe imaginea de mai jos și un specialist Star Lubricants vă va ajuta cu toate informațiile de care aveți nevoie.

Indiferent de sectorul industrial din care face parte compania pe care o dețineți, aplicați cele 4 metode de mai sus și obiectivele de sustenabilitate pe care le-ați setat pentru acest an vor fi mult mai ușor de îndeplinit.

(1) Rezultatele prezentate în acest articol vizează experiențele specifice ale utilizatorilor lubrifianților industriali Mobil. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de operare, de gradul de uzură al echipamentelor, dar și de tipul de lubrifiant folosit anterior.