4 metode prin care puteți depăși problemele intâlnite la mașinile de injecții mase plastic

4 metode prin care puteți depăși problemele intâlnite la mașinile de  injecții mase plastic

În departamentele de producție, orice problemă ivită la echipamentele industriale va afecta direct costurile de exploatare și, implicit, câștigurile dumneavoastră viitoare. În acest sens, împreună cu specialiștii Exxon Mobil am identificat cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă fabricile producătoare de materiale plastice și soluțiile pe care le recomandăm pentru a le depăși. Citiți sfaturile de mai jos și veți fi mult mai bine pregătiți să răspundeți oricăror provocări.

Producătorii de echipamente îmi recomandă un lubrifiant care nu mă ajută să cresc performanța liniei de producție.

Unii producători de echipamente originale recomandă într-adevăr utilizarea anumitor lubrifianți, însă dumneavoastră aveți posibilitatea de a alege uleiuri hidraulice care îndeplinesc nu doar recomandările producătorilor de echipamente, ci oferă și avantaje suplimentare privind performanța echipamentelor (precum protecție ridicată a echipamentului sau creșterea potențialului de economisire a energiei). În final, odată cu expirarea garanției echipamentelor, costul pieselor de schimb și repararea oricărei defecțiuni vor deveni sarcina dumneavoastră, astfel că alegerea unui lubrifiant ce oferă protecție maximă a sistemului hidraulic pe termen lung este la fel de importantă ca o recomandare din partea unui anumit producător de echipamente.

Fabrica mea folosește mașini de injecții mase plastice pentru producție diferite, fiecare cu nevoi specifice, ceea ce implică procese de întreținere diferite.

Schimbul de ulei pentru fiecare echipament în parte implică automat un anumit timp de nefuncționare la capacitate maximă a ciclului de producție. În acest sens, mulți operatori aleg să extindă intervalul de timp al schimbului de lubrifiant pentru anumite echipamente, astfel încât schimbul de ulei să se realizeze în același timp pentru toate mașinăriile. Cu toate că acest fenomen poate aduce beneficii din punct de vedere al mentenaței echipamentelor și al nivelului de muncă mai redus, extinderea intervalului de ulei poate duce la accelerarea procesului de oxidare. Operatorii pot înlătura pericolele datorate creșterii intervalului de schimb prin folosirea noilor generații de lubrifianți pentru echipamentele hidraulice precum Mobil DTE 10 Excel. Testele realizate de Exxon Mobil au demonstrat că acest tip de lubrifiant are o durată de viață mai ridicată, cu până de trei ori mai mare față de lubrifianții convenționali pentru mașini de injecții mase plastice. Trebuie menționat însă, că orice decizie de a extinde sau nu intervalul de schimb al lubrifiantului pentru echipamentele folosite în fabricile producătoare de mase plastice trebuie atent monitorizată. În acest sens, Analiza Signum disponibilă în România prin intermediul Star Lubricants, este o soluție la îndemână care vă poate ajuta să preîntâmpinați problemele privind mentenanța echipamentelor industriale. Click aici și aflați mai multe detalii despre Analiza Signum.

Condițiile de operare extreme pot duce la temperaturi foarte ridicate ce favorizează defecțiunile echipamentelor.

Chiar și în cazul în care folosiți echipamente care își controlează automat temperatura, există anumite momente când (în special în cilindrii și pompe) uleiul poate atinge temperaturi extreme de până la 100° C. În astfel de momente, pot apărea daune considerabile ale echipamentului. Folosirea unui lubrifiant cu indice de vâscozitate ridicat precum Mobil DTE 10 Excel va menține o vâscozitate stabilă indiferent de condițiile de temperatură.

Mașinile de injecții mase plastice au nevoie prea des de schimburi de lubrifiant.

În cadrul sistemelor hidraulice pentru mase plastice, lubrifianții sunt expuși la două tipuri de forțe/ tensiuni care pot duce la uzura acestuia: compresie și de forfecare. Efectele acestor fenomene pe termen lung pot cauza scăderea indicelui de vâscozitate a lubrifiantului și, implicit, a proprietăților protectoare ale acestuia. Degradarea lubrifiantului va duce la creșterea timpilor de nefuncționare datorați unor defecțiuni neprogramate, dar și la creșterea costurilor de întreținere și scăderea intervalului de schimb al uleiului. Pentru a depăși această problemă, Star Lubricants vă recomandă să folosiți seria de lubrifianți Mobil DTE 10 Excel, care oferă o stabilitate a indicelui de vâscozitate în condiții de operare extreme, specifice mașinilor de injecții mase plastice.

Eficiența cu care rulează echipamentele industriale din fabricile producătoare de materiale plastice, va avea un aport consistent în productivitatea oricărei companii. Folosind lubrifianții hidraulici de ultimă generație pentru echipamentele dumneavoastră veți reuși să obțineți economii substanțiale la costurile de operare.