Mobil SHC - Productivitate la foc automat chiar și la temperaturi scăzute

Mobil SHC - Productivitate la foc automat chiar și la temperaturi scăzute

Toate companiile din sectorul industrial se confruntă cu o provocare continuă: maximizarea productivității si, în același timp, rularea echipamentelor în siguranță și în acord cu politicile de sustenabilitate. În perioada anotimpului rece, aceste provocări sunt mai greu de atins datorită temperaturilor negative specifice acestei perioade.

Fie că vorbim de echipamente hidraulice, turbine pe gaz, turbine eoliene sau alte mașinării folosite în industrie, funcționarea acestora la capacitate maximă va avea un cuvânt greu de spus când vine vorba de eficiența operațiunilor industriale.

Vestea bună este că tehnologiile de lubrifiere avansate, mai ales când vine vorba despre lubrifianții industriali Mobil SHC, contribuie la prelungirea vieții echipamentelor, prelungirea intervalelor de schimb a uleiului și îmbunătățirea eficienței energetice chiar și în perioade cu temperaturi negative.

Protejarea echipamentelor în condiții de temperaturi negative

Pe timp de iarnă, când temperaturile coboară frecvent sub 0°C, lubrifianții trebuie să facă cu brio față înghețului. Odată ce temperaturile scad, uleiurile industriale convenționale, de obicei, se îngroașă și încep să curgă mai greu în interiorul echipamentului. Astfel există posibilitatea ca unele componente să nu fie lubrifiate corespunzător, în special la pornirea echipamentelor, ceea ce va duce la uzura acestora. De exemplu, în cazul rulmenților nelubrifiați corespunzător, fenomenul de frecare va duce la defecțiuni ale motorului și, implicit la reducerea productivității.

Folosirea unui ulei care circulă rapid în interiorul echipamentelor, chiar și în condiții de temperaturi negative, va proteja echipamentul. În acest sens, lubrifianții sintetici Mobil conțin uleiuri de bază de calitate superioară care îmbunătățesc performanța lor și își păstrează proprietățile chiar și în cazul temperaturilor sub zero grade.

De exemplu, seria de uleiuri hidraulice Mobil SHC 500 a fost proiectată pentru a ajuta la protejarea echipamentelor hidraulice care funcționează chiar și în zonele cu climă extrem de rece. Chiar și la temperaturi de -40°C, Mobil SHC 500 își păstrează indicele de vâscozitate, permițându-i să circule în jurul sistemului hidraulic mai rapid. Astfel vă veți asigura că lubrifiantul își face treaba și protejează componentele echipamentului.

Îmbunătățirea siguranței și sustenabilității cu Mobil SHC

Odată cu posibilitatea echipamentului de a rula la capacitate maximă chiar și la temperaturi negative, lubrifianții sintetici Mobil SHC vin cu o serie de avantaje suplimentare. Extinderea duratei de viață a echipamentelor va reduce riscurile asociate cu întreținerea echipamentelor. De asemenea, se pot obține creșteri importante privind performanțele de productivitate și sustenabilitate datorită extinderii vieții echipamentelor și a intervalului de schimburi de ulei.

De exemplu, Mobil SHC Pegasus folosește tehnologii care aduce beneficii importante în ceea ce privește productivitatea motoarelor pe gaz. Mobil SHC Pegasus este primul lubrifiant pentru motoare pe gaz care oferă potențial de economie a energiei. Într-un studiu realizat de ExxonMobil, s-a demonstrat că folosind Mobil SHC Pegasus va ajuta la reducerea consumului de combustibil cu până la 1,5%.*

În orice sector industrial, defecțiunile neprevăzute ale echipamentelor reprezintă una dintre cele mai mari provocări. Pe lângă folosirea unor lubrifianți industriali sintetici, vă recomandăm și un program de monitorizare a uleiului precum Analiza Signum.

Combinând folosirea lubrifianților sintetici Mobil SHC cu un program eficient de monitorizare a echipamentelor și a uleiului veți reuși să atingeți același nivel de productivitate și eficiență energetică chiar și în cazul temperaturilor negative specifice iernii.

Pentru mai multe detalii despre ce tip de lubrifiant să alegeți pentru echipamentul dumneavoastră, dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent Star Lubricants care vă va ajuta să luați decizia potrivită.