4 semne că trebuie să schimbați lubrifianții ce protejează echipamentele de prelucrare a metalelor

4 semne că trebuie să schimbați lubrifianții ce protejează echipamentele de prelucrare a metalelor

Echipamentele folosite în prelucrarea metalelor generează o cantitate enormă de căldură. Pentru ca productiv6itatea să nu fie afectată de acest fenomen, acesta poate fi ținut sub control cu ajutorul lichidelor de tăiere. Lichidele oferă de asemenea și o protecție anticorozivă ridicată a echipamentelor.

Pentru a vă asigura că lichidele de tăiere își fac treaba, protejând cu adevărat echipamentele de prelucrare a metalelor, găsiți mai jos o listă cu 4 semne care indică că e nevoie să le schimbați.

1. Nivelul scăzut în bazinul de evacuare

Dacă nivelul scade sub 30% din capacitatea bazinului, acest lucru poate arăta 2 lucruri: fie există pierderi de lichid, fie fenomenul de evaporare a apei este prea accentuat. Monitorizați cu atenție aceste aspecte și faceți constant completările de lichide de tăiere pentru a menține un nivel optim pentru funcționarea corectă a echipamentelor de prelucrare a metalelor.

2. Culoare anormală a lichidului

Când lichidele sunt în stare bună ele ar trebui să aibă aspecte specifice tipului de produs:

  • Lichidele sintetice sunt transparente
  • Lichidele semi-sintetice au un aspect transparent spre lăptos

Culoarea gri sau neagră indică apariția contaminării așa că este recomandată o analiză Signum. Dacă lichidul are aspect ușor decolorat, înseamnă că deja e folosit de prea mult timp și ar trebui înlocuit curând.

3. Murdărie în exces care plutește deasupra lichidului

Dacă observați o cantitate mare de șpan, mucegai sau alte reziduuri încercați să le eliminați, însă fiți precauți pentru că apariția unei cantități excesivă de reziduuri indică faptul că sistemul de filtrare nu funcționează corespunzător. Verificați periodic și sistemul de filtrare pentru a vă asigura că funcționează la capacitate maximă.

4. Angajații prezintă iritații ale pielii

Siguranța angajaților ar trebui să fie prioritatea numărul 1 când operează cu echipamentele de prelucrare a metalelor. Dacă aceștia prezintă iritații ale pielii este posibil ca lichidul să aibă o alcalinitate prea ridicată sau să fie contaminat cu alte substanțe. Verificați dacă cauza iritației este lichidul de tăiere pentru a vă asigura că angajații dumneavoastră sunt protejați la locul de muncă.

Pe lângă cele 4 semne de mai sus mai există o serie de aspecte care trebuie verificate periodic:

  • Apariția ruginii sau coroziunii pe echipamentele de prelucrare a metalelor
  • Apariția de microorganisme ce pot împiedica fluxul de lichid
  • Schimbarea vâscozității lichidului
  • Acumularea de apă în exces în partea inferioară a băii de scurgere

În cazul în care apare unul sau mai multe semne din lista de mai sus, vă recomandăm o analiză specializată a lichidului pentru a vedea dacă acesta poate fi folosit în continuare sau dacă ar trebui să fie înlocuit. Star Lubricants, alături de specialiștii de la ExxonMobil oferă astfel de analize de ulei pentru a indetifica informații cruciale despre posibilele probleme pe care echipamentele dumneavoastră industriale le au.

Pentru alte informații despre lichidele de tăiere folosite în echipamentele de prelucrarea a metalelor sau pentru a cere o Analiză Signum, dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent specializat Star Lubricants care vă va ajuta cu orice informație aveți nevoie.