5 motive pentru care trebuie să alegi uleiul sintetic și nu uleiul mineral

5 motive pentru care trebuie să alegi uleiul sintetic și nu uleiul mineral

Motoarele mașinilor sunt tot mai performante, așa că pentru a ține pasul cu aceste schimbări, produsele pentru întreținere, precum uleiul de motor, se dezvoltă constant. Un punct de cotitură în istoria uleiului de motor a fost apariția uleiurilor sintetice. Încă de la apariția primelor uleiuri semi-sintetice, acum peste 50 de ani, uleiurile minerale au început să fie lăsate deoparte de tot mai mulți proprietari de mașini.

Vezi mai jos 5 dintre cele mai frecvente motive pentru care trecerea de la uleiul mineral la cel sintetic este o acțiune firească pentru a crește performanța oricărui motor.

1. Performanțe constante folosind uleiuri sintetice

Uleiurile sintetice precum Mobil 1 au o proprietate cheie care lipsește uleiurilor minerale: stabilitatea la variații de temperatură. Datorită acestei proprietăți, același ulei sintetic poate fi folosit atât în anotimpul rece, cât și în cel cald pentru a proteja motorul. Dacă în cazul uleiurilor minerale trebuia să alegi alt tip de ulei în funcție de fiecare anotimp, uleiurile sintetice nu sunt influențate de acest aspect.

2. Economie de combustibil

Un alt beneficiu al uleiurilor de motor sintetice este economia de combustibil. Acest lucru este vizibil datorită fluidității ridicate pe care uleiul sintetic o are. Uleiul mineral este mai gros și se mișcă mai încet la temperaturi scăzute, spre deosebire de uleiurile sintetice, care lubrifiază motorul imediat, pentru ca acesta să atingă eficiența optimă de operare în cel mai scurt timp. Motorul consumă astfel mai puțină energie, ceea ce se traduce printr-un necesar mai redus de combustibil.

3. Durată de viață ridicată

Uleiurile sintetice Mobil 1 distribuite în România de Star Lubricants își păstrează proprietățile mai mult timp decât uleiurile minerale. Astfel, intervalul de schimb al uleiului sintetic este aproape dublu față de cel al uleiului mineral. Cu toate că un ulei sintetic este mai scump decât un ulei mineral, pe termen lung este de fapt mai ieftin. Pentru că economiile de combustibil și uzură compensează costul uleiului.

4. Performanță în condiții extreme

Proprietățile superioare ale uleiurilor sintetice precum Mobil 1 ajută la protecția motorului la performanță maximă chiar și în cele mai grele condiții. Cea mai bună dovadă este faptul că piloții mașinilor de curse folosesc uleiuri sintetice pentru a atinge performanțe maxime în cursele de raliu. De exemplu, Mobil 1 prin Star Lubricants susține echipajele BCR Leasing Rally Team în cursa pentru performanță din cadrul Campionatului Național de Raliu.

5. Protecție îndelungată a motorului

Uleiurile minerale au un caracter acid ce rezultă din prezența carbonului în compoziția lor. Acest lucru dăunează componentelor motorului, iar piese vitale precum garniturile sau simeringurile se uzează mai rapid. În schimb, uleiurile sintetice conțin aditivi special formulați pentru a evita astfel de stricăciuni.

Uleiul sintetic își va face treaba și va proteja motorul fără efecte secundare nedorite asupra pieselor mașinii. Pe lângă asta, uleiurile sintetice sunt mai curate comparativ cu uleiurile minerale convenționale și contribuie la reducerea emisiilor în atmosferă.

Uleiurile sintetice Mobil 1 sunt, așadar, o alternativă eficientă la uleiurile minerale clasice atunci când vrei să crești durata de viață a motorului. Pentru a afla ce tip de ulei se potrivește mașinii pe care o conduci, intră aici și vezi recomandările Mobil 1 în funcție de marca mașinii tale. În plus, dacă vrei o ofertă personalizată pentru unul dintre produsele Mobil 1, dă click pe imaginea de mai jos și obține o ofertă adaptată nevoilor tale.