Edwin Keleti și Botond Csomortani câștigă Raliul Aradului

Edwin Keleti și Botond Csomortani câștigă Raliul Aradului

Între 9-10 mai, echipajele BCR Leasing Rally Team s-au aliniat la startul primei etape de macadam de anul acesta, la Arad. Echipajele au pornit încrezătoare în Raliul Aradului și rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Astfel, a doua etapă din sezonul competițional 2014 a adus şi prima victorie pentru BCR Leasing Rally Team în lupta pe echipe şi în clasamentul general FIA. Cu punctele acumulate la Raliul Aradului, echipajele susținute de Star Lubricants urcă astfel pe prima poziţie în clasamentul pe echipe, după primele două etape.

Performanță neașteptată pentru Edwin Keleti și Botond Csomortani

Cu toate că echipajul se află încă în perioada de acomodare la bordul noii mașini, un Ford Fiesta R5, la finalul celor 2 zile de competiție și-a trecut în cont prima victorie din acest sezon. Performanța este cu atât mai spectaculoasă cu cât a venit după ce la finalul primei zile de concurs Edwin Keleti și Botond Csomortani se aflau abia pe locul 5.

Cu toate acestea, pilotul nu a renunțat și a continuat să lupte pentru a recupera diferența de timp față de echipajul de pe prima poziție. “A trecut mult de când mi-am dorit această victorie. Au fost mulţi ani de vise, de muncă, de paşi mici prin care mă apropiam de ea dar nu eram sigur că voi…ajunge! Am reuşit! Însă nu "doar" eu, ci…NOI”, a declarat extrem de fericit Edwin Keleti la finalul competiției.

Confruntări spectaculoase între piloți

După ce la etapa trecută echipajul format din Gergo Szabo și Karoly Borbely a fost nevoit să abandoneze cursa din cauza unei probleme tehnice, la Arad pilotul s-a întors să își apere titlul câștigat anul trecut. În final, cu toate că a câștigat una dintre probele speciale, el s-a clasat doar pe locul 3 în clasamentul general, după o bătălie strânsă cu Bogdan Marișca.

Un raliu foarte bun pentru noi, cu un ritm excelent în ambele zile. Sincronizarea echipajului a funcţionat perfect, iar maşina a fost setată foarte bine. Mulţumiri speciale echipei de mecanici care a făcut minuni joi noaptea, schimbând caseta de direcţie adusă de la Alba Iulia la 6 dimineaţa. Ne bucurăm foarte mult că în cadrul echipei BCR Leasing Rally Team există o atmosferă perfectă pentru a face performanţă!

a declarat Gergo Szabo după această etapă

Ghinion pentru Sorin Badea și Florin Dorca

O problemă tehnică la motorul mașinii nu i-a permis echipajului format din Sorin Badea şi Florin Dorca să reediteze evoluţia excelentă avută în prima etapă din acest sezon. Din păcate, după prima specială de la Arad, motorul maşinii s-a oprit pe neaşteptate, iar cei doi au fost nevoiți să abandoneze. Cu toate acestea, victoria obţinută la Braşov, îi păstrează în fruntea clasamentului cumulat al clasei 11.

Raliul Aradului a fost foarte scurt pentru mine şi partenerul meu, practic fiind obligaţi să declarăm abandon după chiar prima probă specială a zilei de vineri, din motive tehnice. Fără îndoială, sentimentul acut de frustrare a fost iminent şi justificat pentru noi şi pentru echipa tehnică, dar regretul că nu am putut reedita împreună succesul de la Braşov a fost mult îndulcit de evoluția absolut fantastică a colegilor mei de echipă.

Sorin Badea

Pregătiţi pentru o etapă la fel de spectaculoasă

Mulțumim echipajelor BCR Leasing Rally Team pentru devotamentul de care au dat dovadă în cadrul Raliului Aradului! Așteptăm cu nerăbdare următoarea etapă de raliu: Raliul Deltei, desemnat ”cel mai bun raliu din România în 2013”. Vino și tu la Tulcea între 29-31 mai și participă la un spectacol plin de adrenalină și viteză.