Creșteți performanța utilajelor agricole cu cei mai buni lubrifianți

Creșteți performanța utilajelor agricole cu cei mai buni lubrifianți

În ciuda faptului că agricultura a fost practicată încă din cele mai vechi timpuri chiar și cu ajutorul celor mai simple unelte, cantitatea și calitatea producțiilor este influențată în mod direct și de performanța utilajelor agricole folosite.

În agricultură, există un număr de factori de risc care trebuie să fie luați în considerare. Unii dintre aceștia sunt incontrolabili și imprevizibili, așa cum este nivelul precipitațiilor, eventualele boli ale plantelor sau calitatea activității agricole. Alții, precum sunt calitatea motoarelor și a mecanismelor din utilajele agricole, calitatea solului și a semințelor sunt complet controlabili.

Folosirea lubrifianților agricoli - esențială pentru o funcționare impecabilă și de durată

Mentenanța corectă a utilajelor folosite pentru agricultură este foarte importantă, în special atunci când ne așteptăm la o durată de funcționare îndelungată. În România, peste 73% dintre tractoarele și combinele de recoltat folosite în prezent, au durata de viață mult depășită, conform unei analize realizate de MADR (Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale). Strategia elaborată pentru perioada 2020-2030 a MADR evidențiază nevoia de dezvoltare durabilă din acest domeniu.

Astfel, MADR a informat că nevoia finanțării pentru achiziționarea unor utilaje agricole moderne, aliniate la standardele europene reprezintă o prioritate.

Este bine de știut de către toți producătorii agricoli că întreținerea echipamentelor este importantă încă din primele momente de la achiziția acestora. Astfel, sunt evitate o mulțime de riscuri, iar durata de viața a echipamentului poate fi prelungită semnificativ.

Folosirea lubrifianților este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a evita coroziunea prematură, dar și alte riscuri care pot conduce la defectarea rapidă a unui utilaj agricol.

În cazul unei defecțiuni tehnice, timpul pierdut până la reparare poate avea consecințe serioase asupra producției, motiv pentru care este bine să evităm astfel de situații. Chiar și în cazul în care acesta nu se defectează, în lipsa lubrifianților adecvați, motoarele și întregul mecanism al unei mașini agricole își pierd din eficiență.

Iată care sunt principalele motive pentru care lubrifianții agricoli trebuie să fie folosiți în mod regulat

  • Costurile de întreținere și reparație scad dramatic
  • Durata de funcționare a utilajelor crește cu până la 4 ori
  • Personalul necesar pentru reparații și întreținere poate fi redus
  • Performanța motorului este maximă
  • Întregul mecanism funcționează mult mai bine la temperaturi scăzute
  • Utilajul este protejat împotriva coroziunii, ruginei
  • Temperatura de lucru este redusă considerabil
  • Uzura apare mult mai târziu
  • Contaminanții pot fi îndepărtați din sistem
  • Transferul de energie și de răcire devine mai rapid și mai eficient
  • Consumul de combustibil poate fi redus

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante motive pentru care orice producător agricol trebuie să aibă în vedere folosirea lubrifianților pentru astfel de utilaje. Aceste informații sunt esențiale atunci când vrem să luăm o decizie, însă nu sunt suficiente pentru a putea alege un lubrifiant de calitate.

Când și cum folosim lubrifianții pentru utilaje agricole?

Întreținerea corectă și regulată a echipamentelor folosite în agricultură este vitală, însă este foarte important ca aceasta să fie făcută corect. În acest sens, lubrifianții trebuie să fie adaptați tipului de echipament folosit și tipului de motor al acestuia.

Cartea tehnică a utilajului poate fi de mare ajutor atunci când suntem în căutarea celui mai bun lubrifiant pentru utilajul pe care îl folosim. De asemenea, specificațiile produsului cu care alegem să lucrăm sunt important de analizat înaintea achiziționării.

Lubrifianții trebuie să îndeplinească standardele europene, iar acest lucru poate fi observat cu ușurință pe eticheta produsului. Tipul de motorizare al utilajului este de asemenea una dintre informațiile esențiale pe care trebuie să le urmărim atunci când alegem lubrifiantul.

În industria agricolă, lubrifianții sintetici sunt recomandați în favoarea celor convenționali. Aceștia sunt fabricați strict din baze sintetice și au o vâscozitate mult mai ridicată decât cea a lubrifianților minerali sau semisintetici. Aceștia sunt recomandați în utilajele agricole datorită rezistenței ridicate și a protecției împotriva evaporării și oxidării. Mai mult, folosirea lubrifianților sintetici conduce la prelungirea intervalului de schimb a lubrifiantului și la o performanță ridicată a echipamentului.

Star Lubricants vă așteaptă la AgriPlanta 2017

Pentru a afla detalii despre cei mai buni lubrifianți agricoli de pe piață, sunteți așteptat la expoziția AgriPlanta 2017, care are loc în perioada 18-21 mai la Fundulea, în județul Călărași. Echipa Star Lubricants va fi prezentă la eveniment pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune soluții de lubrifiere, care să crească performanța utilajelor agricole pe care le dețineți.

Ca să aflați alte noutăți legate de participarea la expoziția AgriPlanta sau la evenimente asemănătoare, urmăriți pagina de Facebook Star Lubricants.