Mobil DTE 10 Excel - lubrifiantul care vă ajută să economisiți bani și energie

Mobil DTE 10 Excel - lubrifiantul care vă ajută să economisiți bani și energie

Plasticul este un material cu o popularitate crescută nu doar datorită costurilor scăzute, ci și datorită sustenabilității noilor alternative de mase plastice. Pentru producătorii de mase plastice, este important ca fiecare detaliu care ar putea contribui la eficientizarea producției și la scăderea costurilor de întreținere să fie luat în considerare. De aceea, este esențial ca echipamentele folosite în acest proces să aibă parte de o mentenanță corespunzătoare.

Care este uleiul ideal pentru echipamentele din industria maselor plastice?

În prezent, piața oferă o mulțime de opțiuni de lubrifianți pentru mașinile de turnare sub presiune și pentru cele cu injecție. Chiar și așa, este dificil să faceți alegerea potrivită în lipsa sfatului unui expert.

Mobil DTE 10 Excel este seria de uleiuri Mobil recomandată pentru sistemele hidraulice moderne din mediul industrial și ideală pentru echipamentele folosite în industria de mase plastice. Produsele din această serie sunt create din uleiuri de bază atent selectate, cu sisteme de aditivi echilibrați care oferă performanță chiar și în situații extreme.

Această categorie de uleiuri inovatoare a fost creată în scopul menținerii unor sisteme curate și a maximizării performanței. Unul dintre principalele obiective ale produsului este protejarea componentelor împotriva defecțiunilor, iar indexul ridicat de vâscozitate permite menținerea întregului sistem hidraulic sub control, atât la temperaturi înalte, cât și la temperaturi scăzute.

Studiu de caz DTE 10 Excel pe motoare Krauss Maffei și Arburg

Un producător de electronice și electrocasnice pentru bucătărie din Turcia care deținea 10 mașinării de injecție mase plastice, dintre care nouă Krauss Maffei 20/220/C2 și unul Arburg 520C 2000-150/60 se afla într-o încercare continuă de a prelungi durata de viață a echipamentelor și de a evita scurgerile de ulei.

Mașinăriile folosite aveau motoare electrice de 20kW și o capacitate a rezervorului de ulei de 250 de litri. Uleiul necesita drenare și înlocuire la fiecare 5000 de ore de funcționare, ceea ce însemna forță de muncă și costuri ridicate. Până la momentul intervenției, producătorul a folosit un ulei din seria Mobil DTE 25.

Recomandarea inginerilor Mobil 1 a fost de a folosi lubrifiantul Mobil DTE 10 Excel, iar pentru a susține această decizie, specialiștii au realizat mai multe analize privind performanța echipamentelor.

Astfel, s-a inițiat un test paralel pe două dintre mașinăriile de injecții mase plastice. Una a fost întreținută folosind Mobil DTE 25, iar în cazul celei de-a doua s-a folosit Mobil DTE 10 Excel.

Peste 12.000$ economii anuale

La finalul testului, mașinăria care a folosit Mobil DTE 10 Excel a înregistrat un consum de 16.156 kWh, iar cea care a folosit Mobil DTE 25 un consum de 18.467 kWh. Măsurătorile au fost realizate cu ajutorul unui analizator de energie Metrel PowerQ Plus MI2392.

Beneficiile în urma folosirii produsului recomandat de inginerii Mobil au fost surprinzătoare și au însumat o mulțime de avantaje inexistente anterior. Economisirea energiei și reducerea scurgerilor de ulei sunt doar două dintre cele mai importante.

În ceea ce privește aspectul financiar, producătorul a economisit 12.973 de dolari anual și a reușit să reducă energia consumată în timpul producției cu 12.5%.

Acest studiu de caz demonstrează aportul pe care îl poate aduce alegerea unui lubrifiant corespunzător la creșterea performanței echipamentelor din industria producătoare de mase plastice. Pentru a primi o recomandare care să vă ajute și pe dumneavoastră să obțineți rezultate asemănătoare, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată din partea agenților Star Lubricants.