Atingeți standardele de calitate în industria alimentară cu lubrifianții potriviți

Atingeți standardele de calitate în industria alimentară cu lubrifianții potriviți

În industria alimentară, succesul în afaceri este puternic influențat de calitatea ambalajelor, compoziția alimentelor și procesarea acestora în siguranță. Momentele de criză din companiile sau fabricile producătoare de alimente se datorează de cele mai multe ori erorilor care conduc la contaminarea alimentelor.

Având în vedere că astfel de accidente pun viața consumatorilor în pericol, este crucial ca fiecare deținător al unei fabrici din industria alimentară să țină cont de modalitățile prin care astfel de situații pot fi evitate. Siguranța și calitatea producției este principalul motiv pentru care consumatorii se vor întoarce mereu la produsele dumneavoastră.

Respectați standardele de calitate impuse de legislația europeană

Înainte de a folosi produse pentru lubrifierea echipamentelor sau mentenanța acestora, este necesar să analizați compoziția și calitatea lor. Legislația europeană privind igiena alimentelor impune standarde care trebuie respectate cu strictețe. Vedeți mai jos cele mai importante astfel de standarde:

  • Regulamentul nr. 178/2002 al Parlamentului European stabilește principiile și cerințele generale pentru siguranța alimentară. Astfel, se impune circulația alimentelor sănătoase și sigure pe piața internă. Același regulament impune și contribuția fiecărui producător la sănătatea și bunăstarea cetățenilor. De asemenea, este invocat principiul precauției pentru a elimina orice risc la adresa vieții consumatorilor.

  • Standardul ISO 9001 trebuie să fie respectat de către orice companie sau fabrică din industria alimentară, întrucât prevede îndeplinirea condițiilor de calitate, orientarea către consumator și satisfacerea deplină a nevoilor acestuia.

  • IFS versiunea 6 este un alt standard care impune transparența activității oricărui producător sau furnizor de alimente. Acesta implică integrarea în companie a unui sistem de management al calității, implementarea unui sistem de management al resurselor de igienă, protecție, instruire și facilități, dar și măsurarea, analizarea și îmbunătățirea procesului de producție.

Alte regulamente importante pe care trebuie să le aveți în vedere sunt FSSC 22.000, cu privire la standardele de siguranță din alimentație și HACCP, un set de principii promulgat cu scopul de a impune analiza riscului în industria alimentară.

Cum puteți proteja alimentele împotriva contaminării în faza de producție?

Chiar dacă angajații dumneavoastră sunt instruiți să respecte cele mai stricte norme de igienă, iar standardele de mai sus sunt îndeplinite, întotdeauna există și alți factori de risc. Unul dintre cei mai importanți în industria alimentară este contactul alimentelor cu echipamentele și mașinăriile utilizate în faza de producție.

Protejarea alimentelor împotriva contaminării cu substanțe toxice sau dăunătoare corpului uman trebuie să reprezinte o prioritate în mod constant. În caz contrar, întreaga producție este supusă unui risc major.

Asigurați-vă că produsele pe care le folosiți la curățarea și întreținerea echipamentelor, a mașinăriilor și a roboților sunt sigure și nu afectează în niciun fel producția dumneavoastră.

Ce lubrifianți sunt potriviți pentru echipamentele frigorifice?

De asemenea, pentru a reduce deșeurile alimentare este important să asigurați fiabilitatea echipamentelor frigorifice. Astfel depozitarea alimentelor ce necesită refrigerare va fi făcută în condiții optime de siguranță.

Având în vedere că majoritatea sistemelor frigorifice folosesc amoniacul ca agent frigorific, pentru a proteja întregul sistem, e nevoie de lubrifianți care își păstrează fluiditatea chiar și la temperauri scăzute precum sunt cei din gama Mobil Gargoyle Arctic SHC.

Seria Mobil SHC Polyrex- Dovada Performanței în industria alimentară

Pe lângă reducerea deșeurilor alimentare, unsorile Mobil SHC Polyrex au demonstrat reale capacități de a proteja echipamentele folosite în acest sector. De exemplu, prin utilizarea unsorii Mobil SHC Polyrex 462, o unitate de procesare a sfeclei de zahăr din Germania a înregistrat economii de $23.000 anual, cu piesele de schimb şi costurile de mentenanță.

Practic, Mobil SHC Polyrex 462 a fost singura unsoare înregistrată NSF H1 care a performat în condițiile severe de exploatare existente în unitatea de procesare.

Mobil SHC Cibus - cea mai bună alegere pentru sectoarele mari ale industriei alimentare

Pe lângă lubrifianții din seria Mobil SHC Polyrex, Star Lubricants vă oferă o gamă largă de uleiuri și unsori pentru industria alimentară, produse special concepute pentru a crește productivitatea echipamentelor din acest sector al industriei.

Un produs recomandat de către toți experții din domeniu este Mobil SHC Cibus. Acest tip de lubrifiant industrial este special conceput pentru protecția echipamentelor folosite în industria alimentară și este unul dintre cele mai sigure produse existente pe piață, putând fi folosit atât în producția alimentelor, cât și a băuturilor.

Atunci când folosiți un produs de înaltă calitate, așa cum este Mobil SHC Cibus, avantajele sunt numeroase:

  • Riscul contaminării este minim
  • Echipamentele sunt protejate împotriva uzurii, ruginei, a coroziunii și a oxidării
  • Durata de viață a echipamentelor este prelungită

Lubrifianții se potrivesc pentru echipamentele folosite în toate domeniile producției alimentelor, precum:

  • Industria cărnii
  • Industria produselor lactate
  • Industria produselor de patiserie
  • Industria băuturilor
  • Industria ambalării alimentelor

Lubrifianții pentru industria alimentară din seria Mobil SHC Cibus au fost formulați pentru a oferi performanțe excepționale echipamentelor de prelucrare a produselor alimentare și a băuturilor, astfel că acestea vor putea funcționa la capacitate maximă pentru mai mult timp. În plus, Mobil SHC Cibus a fost formulat pentru a reduce la maxim contaminarea accidentală a alimentelor.

Pe lângă beneficiile de performanță, lubrifianții din seria Mobil SHC Cibus îndeplinesc cerințele tehnice a unui număr foarte mare de producători de echipamente, astfel că pot fi folosiți pentru a proteja o un număr ridicat de aplicații din industria alimentară.

Doriți să aflați mai multe detalii despre lubrifianții potriviți pentru echipamentele din industria alimentară care vă ajută să atingeți standardele de calitate impuse de normele europene?

Dați click pe imaginea de mai jos și cereți mai multe detalii. Un reprezentant Star Lubricants vă va oferi cele mai bune sfaturi legate de alegerea lubrifianților alimentară care să respecte aceste standarde de calitate.