3 sfaturi utile pentru întreținerea camioanelor

3 sfaturi utile pentru întreținerea camioanelor

Dacă activați în domeniul transporturilor sau pur și simplu afacerea dumneavoastră presupune gestionarea transportului cu vehicule comerciale, atunci cu siguranță știți cât de complex este întregul proces de întreținere, mai ales în condițiile în care camioanele sunt parte importantă a afacerii dumneavoastră.

Pentru a funcționa eficient, întreținerea camioanelor trebuie să fie realizată la timp, iar ignorarea oricărei potențiale probleme poate avea consecințe grave. În primul rând siguranța angajaților dumneavoastră, dar și a mărfii, sunt puse în pericol atunci când reparațiile și întreținerea sunt amânate. Mai mult decât atât, atunci când camioanelor li se detectează probleme tehnice în timpul mersului, opririle neplanificate sunt inevitabile. Acest lucru se traduce în creșterea duratei curselor, întârzierile neplanificate și creșterea consumului de combustibil, aspecte care vor afecta productivitatea afacerii dumneavoastră.

Cu toate că verificarea tehnică periodică, care necesită în principal și schimbul de ulei, este una dintre cele mai importante acțiuni de întreținere, există și alte aspecte care trebuie să vă preocupe constant. Sfaturile de mai jos vă pot ajuta să creșteți durata de viață a camioanelor abordând o politică proactivă de întreținere.

Țineți cont de aceste 3 sfaturi pentru întreținerea camioanelor:

  • 1. Înlocuirea uleiului pentru camioane

    Atunci când alegeți lubrifianții pe care îi veți folosi la întreținerea camioanelor, asigurați-vă că aceștia au proprietățile potrivite. În general, este recomandată folosirea unor uleiuri din categoria heavy-duty, care să aibă capacitatea de a proteja mecanismul vehiculului dumneavoastră.

    Uleiurile din gama Mobil Delvac 1 sunt produse premium, recomandate tuturor camioanelor, întrucât sunt create special pentru a satisface nevoile acestui tip de vehicule. Lubrifianții Mobil Delvac 1 oferă o protecție extinsă împotriva uzurii, o rezistență extraordinară la oxidare și un control al vâscozității la temperaturile foarte înalte. În plus, au și un ridicat potențial de a economisi carburant.

  • 2. Verificarea sistemului de frânare

    Spre deosebire de vehiculele mai mici, camioanele circulă pe distanțe mult mai lungi, fiind expuse la condiții nefavorabile pe perioade mai îndelungate. Praful, mizeria și umiditatea atacă sistemul de frânare, motiv pentru care intervalele de întreținere a acestui sistem trebuie să fie mai scurte decât în cazul vehiculelor personale.

    Astfel, întreținerea corectă a sistemului de frânare la camioane este o activitate crucială pentru efectuarea curselor în siguranță. Acest tip de întreținere constă în schimbarea plăcuțelor de frână, a discurilor și a pistoanelor ori de câte ori este necesar. Asigurați-vă că impuneți în politica firmei verificări constante ale sistemelor de frânare la camioanele din dotare.

  • 3. Verificarea anvelopelor

    Atunci când vine vorba despre vehiculele comerciale și în special a camioanelor, există mult mai mulți factori care trebuie să fie luați în considerare în procesul de verificare și mentenanță a anvelopelor. Greutatea vehiculului este unul dintre cele mai importante. Anvelopele unui vehicul mai greu, folosit în scopuri comerciale se vor uza mai rapid față de acelea folosite la vehiculele mici.

    De aceea, este important ca acestea să fie de cea mai înaltă calitate. În plus, verificarea presiunii din anvelope este unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi facă echipa de întreținere înaintea oricărei curse.

    Cereți angajaților dumneavoastră să verifice întotdeauna presiunea din fiecare anvelopă conform instrucțiunilor producătorului pentru a nu întâmpina probleme în timpul mersului și adresați-vă întotdeauna unui specialist dacă simțiți că presiunea din anvelope scade mai repede decât este normal.

Urmați sfaturile de mai sus și astfel veți implementa un proces de întreținere proactiv, care va aduce un plus de productivitate afacerii dumneavoastră. Pentru mai multe detalii despre întreținerea corectă a flotei de camioane cu ajutorul uleiurilor Mobil, dați click pe butonul de mai jos și cereți mai multe informații. Un reprezentant Star Lubricants vă va oferi sfaturi utile despre lubrifianții pentru camioane care vă pot ajuta în procesul de întreținere a flotei.