Cum optimizați costurile flotelor de vehicule comerciale

Cum optimizați costurile flotelor de vehicule comerciale

p>Întreținerea vehiculelor comerciale și îngrijirea acestora este consumatoare de timp și finanțe, motiv pentru care este important ca aceste activități să aibă loc în mod corect și eficient.

Unii manageri de flote de vehicule comerciale încearcă să găsească alternative prin care să elimine nevoia frecventă de a schimba uleiul mașinilor sau de a le efectua reviziile tehnice. Aceste practici trebuie să fie evitate, întrucât consecințele tehnice pot fi grave.

Gestionarea unei flote de vehicule este o sarcină complexă, care necesită atenție la detalii și cunoștințe tehnice și economice deopotrivă. Aceste calități ale unui bun manager de flote comerciale se dovedesc a fi esențiale în procesul de optimizare a costurilor.

Cum puteți optimiza costurile flotei comerciale?

Procesul de optimizare a costurilor unei flote comerciale poate fi anevoios și poate avea o durată îndelungată, în funcție de dimensiunile acesteia, de vechimea vehiculelor care compun flota, de necesitățile acestora de întreținere și de traseul pe care acestea circulă. De asemenea, nivelul până la care pot scădea costurile depinde de relația cu furnizorii de produse de întreținere și servicii, dar și relația cu angajații.

Mai jos puteți vedea câteva idei de care trebuie să țineți cont în acest proces:

Măsurabilitatea resurselor

Orice manager trebuie să știe că ceea ce nu poate fi măsurat, nu poate fi nici gestionat. Așadar, este recomandabil să realizați un audit periodic pentru a vedea care sunt resursele și elementele măsurabile și care nu.

În ceea ce privește elementele măsurabile, asigurați-vă că acestea trec printr-un control de calitate, printr-un inventar și că pot fi folosite în mod eficient. Spre exemplu, consumul de combustibil și de ulei sunt măsurabile și pot fi planificate și optimizate pe termen lung.

Relațiile cu furnizorii

Dacă relația cu furnizorii actuali este bună și de durată, atunci este foarte probabil să puteți încheia un parteneriat care să vă garanteze scăderea costurilor de întreținere și calitatea serviciilor oferite. În cazul în care aveți deja o relație de durată cu furnizorii, efectuați o scurtă cercetare de piață pentru a compara prețurile și a vedea dacă tarifele care vi se oferă sunt cele mai convenabile.

Vechimea vehiculelor

Este un fapt bine-cunoscut că vehiculele vechi sunt mult mai costisitoare decât cele mai noi. Cu toate că reînnoirea flotei auto poate părea o investiție enormă în acest moment, aceasta ar avea un impact neașteptat asupra finanțelor firmei. În acest caz, este recomandat chiar și apelul la finanțatori care oferă împrumuturi avantajoase.

Un vehicul comercial vechi necesită lucrări de întreținere în fiecare lună, reparații și mult mai mult combustibil, în timp ce unul nou este acoperit de garanție și consumă mult mai puțin.

Stilul de condus al angajaților

Dacă unele curse cu vehiculele comerciale se finalizează cu un consum de combustibil optim, iar unele cu un consum mai ridicat, atunci este recomandat să încurajați în rândul angajaților condusul eficient din punct de vedere al combustibilului. De asemenea, implementarea unui program prin care să diminuați riscul de accidente vă poate aduce beneficii importante privind optimizarea costurilor. Vedeți aici 5 sfaturi pentru gestionarea riscului de accidente.

Alegerea lubrifianților pentru vehicule comerciale cu performanță ridicată

În categoria întreținerii intră și alegere produselor de lubrifiere pentru vehicule. Dacă densitatea, durabilitatea sau concentrația uleiului nu este potrivită pentru tipul de vehicul utilizat, acesta va arde mult mai repede, iar schimbul de ulei va fi necesar la perioade mult mai scurte de timp. Așadar, costurile vor crește.

De aceea, este important să alegeți uleiuri performante pentru vehicule comerciale. Indiferent dacă flota pe care o gestionați include vehicule noi sau vechi, este recomandat să consultați un specialist atunci când achiziționați lubrifianți auto.

Pentru a afla mai multe detalii despre alegerea lubrifiantului corect și reducerea costurilor flotelor de vehicule comerciale, apelați cu încredere la unul dintre specialiștii Star Lubricants. Cereți o ofertă personalizată pentru flota pe care o dețineți aici.

Câștigă combustibil gratuit pentru un an* cu Mobil 1

În perioada 1 iulie - 31 august 2016 Star Lubricants, importator și distribuitor autorizat Mobil în România de peste 20 de ani, vă invită să participați la cel mai tare concurs al verii. Achiziția unui produs Mobil cu eticheta Star Lubricants vă poate aduce marele premiu - un card pre-plătit în valoare de 2000 de euro, care poate fi folosit la alimentarea cu carburant. Mai multe detalii despre concurs puteți afla aici.

Produsele participante la promoție sunt:

  • Mobil 1 New Life 0W-40 (1L și 4L)
  • Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (1L și 4L)
  • Mobil 1 ESP 0W-40 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Peak Life 5W-50 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Advanced Fuel Economy 0W-20 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 (1L și 4L)

* Premiul constă într-un card de credit pre-plătit în valoare de 2.000€ în lei. Înscrierea în concurs este deschisă până în data de 31.08.2016