Profit mai mare în industria de hârtie și celuloză cu lubrifianții potriviți

Profit mai mare în industria de hârtie și celuloză cu lubrifianții potriviți

Industria hârtiei și a celulozei are un rol foarte important în societatea curentă, întrucât oferă necesarul de materiale utile în numeroase domenii de activitate, precum papetăria, industria vestimentară, industria medicală sau industria cosmetică.

Cu toate că hârtia și celuloza par materiale simplu de obținut, procesul de fabricare al acestora este unul complex și presupune utilizarea unor echipamente și mecanisme speciale. Pentru o producție profitabilă și eficientă, procesul de fabricație trebuie să fie simplu și sigur. Atingerea unui nivel de performanță ridicat este posibilă doar atunci când echipamentele folosite sunt întreținute corect.

Întreținerea corectă a echipamentelor în industria hârtiei și celulozei

Macaralele pivotante, macaralele auxiliare, mașinile de ridicat, tăiat sau ondulat hârtia, reductoarele malaxoarelor sunt doar câteva dintre echipamentele necesare în producerea hârtiei și a celulozei. Mentenanța acestora este foarte importantă, întrucât poate determina durablitatea și eficiența lor, mai ales că acestea funcționează de cele mai multe ori în medii umede și corozive. De aceea, este bine să urmați sfaturile specialiștilor și pe cele ale producătorilor atunci când vine vorba despre întreținere.

  • Verificarea mecanismelor este o acțiune care trebuie realizată zilnic, indiferent de volumul de muncă. Acestea trebuie să funcționeze la parametrii normali și orice anomalie trebuie să fie îndepărtată imediat ce apare.

  • Implementarea unei strategii de mentenanță poate să reducă timpii morți cu care vă confruntați în timpul defecțiunilor, dar și costurile de întreținere. Atunci când întreținerea echipamentelor nu se realizează la intervale de timp regulate, produsele folosite sunt irosite în mod inconștient, iar uzura și schimbarea unor piese costisitoare devin inevitabile. În schimb, atunci când există un program strict de lubrifiere și un plan de mentenanță respectat de către toți angajații, durabilitatea echipamentelor crește, timpii morți scad, iar necesitatea de a schimba piese importante va apărea mai rar.

  • Folosirea lubrifianților potriviți reprezintă unul dintre cei mai importanți factori în acest proces. Vâscozitatea, densitatea și compoziția sunt elemente cruciale care determină calitatea uleiurilor folosite. Atunci când folosiți lubrifianți prea puțin vâscoși riscați să vă confruntați constant cu aceleași probleme. În schimb, folosirea unor lubrifianți industriali sintetici, de calitate superioară cu proprietăți favorabile pentru protecția și durabilitatea mecanismelor și a motoarelor, poate crește performanța și productivitatea în fabrica dumneavoastră.

De ce trebuie să folosiți lubrifianți sintetici de calitate superioară?

Lubrifianții sintetici au rolul de a proteja împotriva uzurii, apariției ruginii, vibrațiilor excesive și a multor altor pericole, în funcție de echipament. Aceștia trebuie să fie compatibili cu echipamentul folosit, motiv pentru care recomandarea producătorului sau a unui specialist în lubrifianți industriali este esențială. Numeroase exemple de lubrifianți performanți sunt oferite de lubrifianții industriali Mobil, a căror performanță a fost dovedită în industria hârtiei și a celulozei.

Iată câteva exemple de cazuri în care lubrifiantul potrivit a contribuit la succesul și profitabilitatea afacerilor din industria de hârtie și celuloză:

  • 1. Scăderea temperaturii de operare și economii de 9500$

    O companie producătoare de hârtie din Thailanda care deține două mașinării Allimand s-a confruntat cu uzură excesivă în condiții de temperaturi ridicate. Principalele cauze ale uzurii erau reprezentate de temperaturile de până la 70 de grade Celsius și oxidarea lubrifianților folosiți. Compania era nevoită să efectueze schimburi de ulei o dată la trei luni de zile.

    După o analiză a nevoilor echipamentelor folosite, produsul recomandat de către specialiștii ExxonMobil a fost Mobil SHC 630. În cei doi ani și jumătate care au urmat, compania thailandeză a ajuns la concluzia că produsul a fost cea mai bună opțiune, întrucât temperatura de operare a echipamentelor a scăzut la 50 de grade, intervalul de schimb al uleiului a urcat la 24 de luni, iar costurile de întreținere au scăzut cu 9500 dolari anual.

  • 2. Scăderea energiei utilizate și reducerea vibrației excesive

    O companie producătoare de șervețele de hârtie se confrunta cu vibrații excesive care au condus în timp la defecțiuni severe ale transmisiei echipamentelor. Lipsa unui lichid vâscos în zonele încărcate ale echipamentului în timpul acțiunii de frecare a avut ca și consecință zgomot și vibrație excesivă. De asemenea, eficiența mecanismului era minimă în aceste condiții.

    Produsul recomandat în această situație a fost Mobil SHC Gear 200. Vibrația excesivă care a condus la defecțiuni a dispărut în scurt timp, datorită folosirii unui ulei cu un conținut de minerale mai ridicat. De asemenea, compania a înregistrat o scădere de 7% la consumul de energie electrică.

  • 3. Uzură redusă și economii de 3500 euro

    O companie olandeză din industria producătoare de hârtie folosea echipamente care aveau nevoie de lubrifiere o dată la 6 săptămâni. Din cauza lubrifierii de proastă calitate, uzura putea fi observată cu ușurință, iar nivelul de vibrație și defecțiunile frecvente reprezentau simptome evidente ale faptului că procesul de mentenanță are nevoie de îmbunătățiri.

    Inginerul de teren a recomandat companiei să folosească un lubrifiant mult mai vâscos, care să extindă intervalul schimbului de ulei și să reducă vibrațiile. După trecerea la uleiul recomandat, schimbul a devenit necesar o dată la 18 săptămâni, interacțiunea angajaților cu echipamentele a fost redusă cu 58 de ore, iar costurile de întreținere au scăzut cu 3500 euro.

Aveți nevoie de o soluție mai bună pentru lubrifierea echipamentelor din industria de hârtie și celuloză? Dați click pe imaginea de mai jos și cereți mai multe informații de la specialiștii Star Lubricants. Aceștia vă vor ajuta să alegeți lubrifiantul potrivit care să vă aducă și dumneavoastră rezultate asemănătoare cu cele de mai sus.

Rezultatele prezentate în acest materiale se bazează pe experiența particulară a clienților. Ele pot varia în funcție de tipul de vehicul folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior.