Agricultură performantă cu lubrifianții pentru utilaje agricole potriviți

Agricultură performantă cu lubrifianții pentru utilaje agricole potriviți

Agricultura este unul dintre domeniile de activitate esențiale pentru dezvoltarea economiei, motiv pentru care trebuie să fie realizată într-un mod cât mai eficient. Agricultorii, dar și deținătorii afacerilor din acest domeniu, cunosc riscurile utilizării echipamentelor și a utilajelor în stare proastă de funcționare. Din fericire, însă, există soluții multiple pentru evitarea defecțiunilor și pentru prelungirea duratei de viață a utilajelor agricole ca dumneavoastră să obțineți rezultate favorabile în agricultură.

Utilizarea lubrifianților de înaltă calitate reprezintă principalul factor care influențează performanța utilajelor și, automat, calitatea recoltelor. Cartea tehnică a utilajelor folosite în agricultură specifică toate detaliile cu privire la procesul de întreținere a acestora. Tot în cartea tehnică puteți găsi detalii importante referitoare la tipurile de lubrifianți potriviți în procesul de întreținere.

În ciuda faptului că agricultura a fost practicată încă din cele mai vechi timpuri chiar și cu ajutorul celor mai simple unelte, cantitatea și calitatea producțiilor este influențată în mod direct și de performanța utilajelor agricole folosite.

În agricultură, există un număr de factori de risc care trebuie să fie luați în considerare. Unii dintre aceștia sunt incontrolabili și imprevizibili, așa cum este nivelul precipitațiilor, eventualele boli ale plantelor sau calitatea activității agricole. Alții, precum sunt calitatea motoarelor și a mecanismelor din utilajele agricole, calitatea solului și a semințelor sunt complet controlabili.

Cum crește un lubrifiant performanța echipamentelor agricole?

Reducerea frecvenței ungerii utilajelor agricole și creșterea nivelului de protecție sunt două dintre principalele motive pentru care ar trebui să folosiți lubrifianți de calitate pe toată durata activității dumneavoastră. În schimb, utilizarea unor lubrifianți de o calitate inferioară poate avea consecințe grave asupra echipamentelor, a căror rezistență va fi scăzută semnificativ.

Așadar, folosirea lubrifianților performanți trebuie să aibă prioritate în procesul de mentenanță al utilajelor agricole. Acest comportament este preventiv și proactiv și poate scădea costurile de întreținere și reparație. Mai mult decât atât, durata de viață a mecanismelor poate crește cu ani de zile, iar dumneavoastră veți putea folosi un anumit utilaje pentru un timp îndelungat.

Lubrifianții agricoli împiedică formarea coroziunii premature și au puterea de a îndepărta contaminanții din întregul sistem al utilajului agricol.

Un alt motiv luat în considerare de majoritatea deținătorilor de afaceri din domeniul agricol este creșterea profitului. Astfel, prin folosirea unor echipamente pentru mai mult timp, prin participarea la o agricultură sustenabilă și prin reducerea unei funcționări defectuoase a utilajelor, puteți avea recolte mult mai bogate și profitabile.

Mentenanța corectă a utilajelor folosite pentru agricultură este foarte importantă, în special atunci când ne așteptăm la o durată de funcționare îndelungată. În România, peste 73% dintre tractoarele și combinele de recoltat folosite în prezent, au durata de viață mult depășită, conform unei analize realizate de MADR (Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale). Strategia elaborată pentru perioada 2020-2030 a MADR evidențiază nevoia de dezvoltare durabilă din acest domeniu.

Iată care sunt principalele motive pentru care lubrifianții agricoli trebuie să fie folosiți în mod regulat

  • Costurile de întreținere și reparație scad dramatic
  • Durata de funcționare a utilajelor crește cu până la 4 ori
  • Personalul necesar pentru reparații și întreținere poate fi redus
  • Performanța motorului este maximă
  • Întregul mecanism funcționează mult mai bine la temperaturi scăzute
  • Utilajul este protejat împotriva coroziunii, ruginii
  • Temperatura de lucru este redusă considerabil
  • Uzura apare mult mai târziu
  • Contaminanții pot fi îndepărtați din sistem
  • Transferul de energie și de răcire devine mai rapid și mai eficient
  • Consumul de combustibil poate fi redus

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante motive pentru care orice producător agricol trebuie să aibă în vedere folosirea lubrifianților pentru astfel de utilaje. Aceste informații sunt esențiale atunci când vrem să luăm o decizie, însă nu sunt suficiente pentru a putea alege un lubrifiant de calitate.

Care sunt cei mai buni lubrifianți agricoli?

Dacă sunteți în căutarea unui plan mai bun pentru productivitatea afacerii dumneavoastră din domeniul agricol, lubrifianții Mobil special creați pentru utilaje agricole și distribuiți în România prin intermediul distribuitorului autorizat Star Lubricants, vă pot aduce numeroase beneficii.

Lubrifianții Mobil sunt formulați în conformitate cu legile ecologice, prevenind astfel problemele cauzate de posibila apariție a vărsării sau scurgerii accidentale a uleiurilor periculoase pentru sol.

Deseori, astfel de probleme nu pot fi detectate în timp util, conducând la boicotarea propriilor recolte. Din acest motiv, lubrifianții sintetici Mobil sunt formulați special pentru echipamentele folosite în aer liber, iar vâscozitatea lor este ridicată și temperatura la care ard este extrem de ridicată.

Principalele proprietăți care recomandă lubrifianții Mobil și care se regăsesc în toate uleiurile destinate uzului agricol sunt următoarele:

  • Eficiență hidraulică
  • Index ridicat de vâscozitate
  • Rezistență la coroziune și uzură
  • Rezistență la oxidare și stabilitate termală
  • Compatibilitate cu diferite tipuri de sigilii și furtunuri
  • Capacitate ridicată de separare a aerului
  • Compatibilitate cu o mare varietate de metale

Când și cum folosim lubrifianții pentru utilaje agricole?

Întreținerea corectă și regulată a echipamentelor folosite în agricultură este vitală, însă este foarte important ca aceasta să fie făcută corect. În acest sens, lubrifianții trebuie să fie adaptați tipului de echipament folosit și tipului de motor al acestuia.

 Cartea tehnică a utilajului poate fi de mare ajutor atunci când suntem în căutarea celui mai bun lubrifiant pentru utilajul pe care îl folosim. De asemenea, specificațiile produsului cu care alegem să lucrăm sunt important de analizat înaintea achiziționării.

Lubrifianții trebuie să îndeplinească standardele europene, iar acest lucru poate fi observat cu ușurință pe eticheta produsului. Tipul de motorizare al utilajului este de asemenea una dintre informațiile esențiale pe care trebuie să le urmărim atunci când alegem lubrifiantul.

În industria agricolă, lubrifianții sintetici sunt recomandați în favoarea celor convenționali. Aceștia sunt fabricați strict din baze sintetice și au o vâscozitate mult mai ridicată decât cea a lubrifianților minerali sau semisintetici. Aceștia sunt recomandați în utilajele agricole datorită rezistenței ridicate și a protecției împotriva evaporării și oxidării. Mai mult, folosirea lubrifianților sintetici conduce la prelungirea intervalului de schimb a lubrifiantului și la o performanță ridicată a echipamentului.

Star Lubricants vă așteaptă la târgurile agricole ale toamnei

După participarea cu succes la târgul de agricultură Agralim, care a avut loc la Iași între 1-4 septembrie, echipa Star Lubricants vă așteaptă să răspundă la întrebările dumneavoastră și în cadrul târgului internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje, Agromalim, care se va desfășura la Arad între 8 și 11 septembrie.

De asemenea, dacă aveți nevoie de mai multe informații cu privire la alegerea celor mai buni lubrifianți pentru utilaje agricole, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un reprezentant Star Lubricants va lua legătura cu dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil.