5 Sfaturi pentru Depozitarea Lubrifianților Industriali

5 Sfaturi pentru Depozitarea Lubrifianților Industriali

Depozitarea lubrifianților industriali este atât o chestiune de siguranță, cât și una de profitabilitate. În orice domeniu în care lubrifierea corectă a mecanismelor și a echipamentelor este o prioritate, este important să folosiți produse sintetice de cea mai bună calitate. Însă, nu este suficient să utilizați uleiuri și unsori performante pentru a vă minimiza costurile și a maximiza potențialul de producție.

Modul în care se face depozitarea lubrifianților industriali este, de asemenea, foarte important. În cazul în care lubrifianții sintetici sunt păstrați în condiții improprii, aceștia sunt supuși la numeroase riscuri, precum deteriorarea ambalajului și scurgerea, expunerea la temperaturi prea înalte sau prea scăzute, amestecarea diferitelor tipuri de uleiuri, expunerea la praf sau substanțe chimice care le anulează proprietățile și multe altele.

De aceea, este important ca lubrifianții să fie depozitați în mod corect. Nu stiți cum ați putea îmbunătăți acest proces? Vedeți câteva sfaturi utile în lista de mai jos:

1. Asigurați-vă că aveți o încăpere destinată special depozitării lubrifianților

Atunci când echipamentele și instrumentele pentru întreținere sunt păstrate separat, riscul de a deteriora oricare din aceste elemente scade considerabil. În cazul lubrifianților, organizarea lor, monitorizarea utilizării acestora și păstrarea calității lor pentru o perioadă cât mai îndelungată poate fi făcută cu ușurință.

O astfel de încăpere trebuie să fie în interior, suficient de spațioasă pentru a putea găzdui toate containerele necesare. De asemenea, ar trebui să conțină aviziere cu anunțuri importante legate de utilizarea lubrifianților, instrucțiuni și tabele în care să se completeze datele legate de utilizarea uleiurilor și a unsorilor.

2. Optimizați containerele în care depozitați lubrifianții

În mediul industrial, deseori se utilizează mai mult de un tip de lubrifiant sau de unsoare datorită complexității echipamentelor folosite. Pentru a face mai ușoară recunoașterea lor și a evita greșelile, uneori inevitabile ale angajaților, este important să depozitați aceste produse în containere de culori diferite, pe al cărui exterior să menționați cele mai importante date despre acestea.

O altă metodă de optimizare este găsirea unor soluții ideale de extragere a lubrifianților din containere, pentru a evita scurgerea produsului, dar și pentru a oferi angajaților abilitatea de a munci în siguranță.

3. Optimizarea procesului de primire a lubrifianților

Dacă vi s-a întâmplat deseori să constatați că lubrifianții pe care îi folosiți au fost amestecați sau contaminați cu diferite substanțe, atunci trebuie să oferiți mai multă atenție procesului de primire și introducere a produsului în spațiul de depozitare. Asigurați-vă că toate containerele conțin informații esențiale despre produsul pe care îl conțin și că angajații cunosc procedurile pe care doriți să le urmeze. Astfel, în momentul primirii noilor cantități de lubrifianți industriali, aceștia vor fi depozitați în mod corect, fără riscuri.

4. Realizarea controlului de calitate

În multe dintre cazurile în care lubrifianții sunt alterați în mediul industrial, principalul motiv este lipsa unui control amănunțit al produselor primite. Pentru a evita astfel de situații, este recomandat să realizați un control al stocului înainte de sosirea noilor cantități, precum și calitatea aditivilor și a concentrației acestora și proprietățile de performanță cu ajutorul unor analize simple ale uleiului. După controlul calității uleiurilor, acestea pot fi transferate în spațiul pentru depozitare.

5. Monitorizarea duratei de utilizare a lubrifianților de pe rafturi

Atunci când lubrifianții sunt depozitați în containere de dimensiuni mari, echipamentele și mașinăriile sunt unse cu ajutorul unor unelte mai mici, precum sunt pistoalele special concepute în acest scop. Acestea sunt păstrate în general pe rafturi amplasate în aceeași încăpere în care se află și containerele mai mari.

Una dintre recomandările specialiștilor este utilizarea pistoalelor sau a canistrelor după metoda First-In, First-Out (FIFO), pentru a vă asigura că niciun recipient nu rămâne neutilizat pentru o perioadă lungă de timp în favoarea altora și că, astfel, nu ajunge la data expirării indicată de producător. Această metodă presupune folosirea containerelor care au fost puse prima oară pe raft cu prioritate față de cele care au fost puse mai târziu.

Sfaturile de mai sus sunt menite să vă ajute la maximizare productivității, la organizarea internă și la reducerea costurilor pe termen lung. Exceptându-le pe acestea, însă, vă ajută să luați măsuri de precauție și în ceea ce privește siguranța angajaților.

Pentru mai multe sfaturi și informații, contactați un reprezentant Star Lubricants. Acesta vă va putea oferi răspuns la întrebarile dumneavoastră legate de depozitarea lubrifianților industriali.

Câștigă combustibil gratuit pentru un an* cu Mobil 1

În perioada 1 iulie - 31 august 2016 Star Lubricants, importator și distribuitor autorizat Mobil în România de peste 20 de ani, vă invită să participați la cel mai tare concurs al verii. Achiziția unui produs Mobil cu eticheta Star Lubricants vă poate aduce marele premiu - un card pre-plătit în valoare de 2000 de euro, care poate fi folosit la alimentarea cu carburant. Mai multe detalii despre concurs puteți afla aici.

Produsele participante la promoție sunt:

  • Mobil 1 New Life 0W-40 (1L și 4L)
  • Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (1L și 4L)
  • Mobil 1 ESP 0W-40 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Peak Life 5W-50 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Advanced Fuel Economy 0W-20 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 (1L și 4L)

* Premiul constă într-un card de credit pre-plătit în valoare de 2.000€ în lei. Înscrierea în concurs este deschisă până în data de 31.08.2016