7 sfaturi de siguranță pentru manipularea lubrifianților industriali

7 sfaturi de siguranță pentru manipularea lubrifianților industriali

Majoritatea investigațiilor ce apar după un accident de muncă arată că evenimentele de acest gen ar fi putut fi evitate dacă angajații ar fi fost conștienți de eventualele pericole la care se expun dacă nu aplică corespunzător standardele de siguranță.

În orice domeniu al industriei, înțelegerea măsurilor de siguranță atunci când vine vorba de folosirea lubrifianților ar trebui să fie prioritatea numărul 1 pentru toți angajații. Mai jos am pregătit o listă cu principalele 7 măsuri de siguranță de care trebuie ținut cont atunci când vine vorba de manipularea, depozitarea și folosirea lubrifianților industriali.

1. Manipularea bidoanelor de ulei

Având în vedere că un bidon de ulei cântărește peste 200 de kg, acesta trebuie manipulat cu atenție pentru că odată scăpat de sub control, un bidon poate provoca accidente. Regula de bază este atenția și menținerea stabilității bidonului în timpul oricărei acțiuni de manipulare.

2. Atenție la urmele de ulei

Petele de ulei sau unsori vărsate pe podea reprezintă un risc mare de alunecare și de incendiu. Orice scurgere observată trebuie îndepărtată imediat folosind materiale absorbante după care verificați cauza scurgerii. E posibil ca unul dintre echipamente să prezinte defecțiuni sau manipularea lubrfianților industriali nu a fost făcută respectând regulile de siguranță.

3. Pericolele pentru piele

Pielea poate prezenta sensibilitate la expunerea prelungită la anumiți lubrifianți, precum sunt lichidele de tăiere. Pentru a evita apariția iritațiilor și a erupților cutanate purtați mănuși de cauciuc atunci când este necesar și spălați-vă zonele de piele expuse frecvent cu apă caldă și săpun. De asemenea, evitați purtarea hainelor îmbibate cu ulei și asigurați-vă că primiți primul ajutor în cazul unor zgârieturi sau tăieturi. Expunerea ranilor de acest fel la orice produs petrolier le poate agrava.

4. Lubrifierea echipamentele industriale

Nu adăugați lubrifianți în timp ce echipamentele funcționează decât în cazul în care acestea sunt echipate cu sisteme de lubrifiere centrale. În acest caz, consultați cu atenție măsurile de securitate indicate în cartea tehnică a echipamentului și respectați-le întocmai.

5. Atenție la mecanismele de protecție

Înainte de a înlătura mecanismele de protecție pentru a lubrifia un anumit echipament, asigurați-vă că acesta este oprit și, pe durata operațiunii de lubrifiere, este etichetat corespunzător (”revizie tehnică”). După lubrifiere, asigurați-vă că mecanismele de protecție sunt asamblate corespunzător înainte de a reporni echipamentul pentru a evita posibilele accidente.

6. Atenție la echipamentul de protecție

Respectați întotdeauna regulile interne privind echipamentul de protecție adecvat (încălțăminte de protecție, cască, ochelari, mănuși etc.). De asemenea, nu purtați haine largi care pot fi prinse de piesele unui echipament industrial în mișcare.

7. Folosirea ustensilelor

Acordați o atenție sporită folosirii ustensilelor. Nu improvizați niciodată ustensilele schimbând configurația acestora pentru a fi folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost create. Nu uitați de echipamentul de protecție corespunzător în funcție de ustensilele pe care urmează să le folosiți.

Pe lângă sfaturile de mai sus, asigurați-vă că angajații dumneavoastră respectă întotdeauna regulile interne de protecție, astfel încât manipularea lubrifianților industriali să se desfășoare în siguranță.

Pentru Star Lubricants siguranța tuturor angajaților este una dintre prioritățile după care ne ghidăm activitatea. Ne dorim ca atât angajații noștri, cât și cei ai clienților noștri să fie mereu în siguranță la locul de muncă.

În acest sens, fișele de securitate ale lubrifianților industriali, care sunt disponibile online prin intermediul ExxonMobil, includ informații legate de sănătate și mediu, măsuri de protecție și de expunere a persoanelor, măsuri de prim ajutor și alte aspecte de siguranță pentru manipularea lubrifianților industriali.

Dacă doriți și alte informații despre cum puteți folosi în siguranță lubrifianții industriali Mobil, dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent Star Lubricants care va răspunde întrebărilor dumneavoastră.