Cum asigurați sustenabilitatea companiei și siguranța angajaților

Cum asigurați sustenabilitatea companiei și siguranța angajaților

Sustenabilitatea echipamentelor și siguranța angajaților sunt elemente care pot contribui la o activitate industrială zilnică eficientă, lipsită de evenimente neplăcute. Pentru adaptarea modului de lucru la noi standarde, există un set de activități care pot fi incluse în rutina zilnică a oricărei companii.

Spre exemplu, lubrifierea corectă și regulată, realizată cu lubrifianți industriali de calitate, potrivite nevoilor echipamentelor, poate crește durata de viață a acestora. Astfel, mediul de lucru devine unul sustenabil, iar investițiile în echipamente sunt mult mai scăzute.

În ceea ce privește siguranța angajaților, o serie de instruiri pot transforma experiența de muncă a oricărui individ. De asemenea, adoptarea unor echipamente de protecție rezistente este esențială în industrii cu grad ridicat de risc precum cea petrolieră și a gazelor naturale.

Ce puteți face pentru a crește siguranța angajaților?

Activitatea desfășurată într-un mediu industrial nu este niciodată 100% lipsită de pericole. De aceea, instruirea temeinică a persoanelor care activează în acest mediu și supravegherea constantă a interacțiunii dintre angajat și echipamentele industriale trebuie să fie o prioritate.

Vedeți mai jos ce puteți face pentru a vă asigura că angajații dumneavoastră muncesc în siguranță în fiecare zi:

  • Prevenirea accidentelor la locul de muncă prin purtarea echipamentelor de protecție în mod constant
  • Implementarea unui sistem de informare a tuturor defecțiunilor întâlnite în rutina zilnică
  • Setarea unui interval de timp standard pentru repararea defecțiunilor tehnice
  • Prioritizarea inspecțiilor tehnice și a reparării defecțiunilor
  • Prezentarea riscurilor la care se supun angajații atunci când nu respectă normele de siguranță
  • Prezentarea cazurilor reale de accidente la locul de muncă
  • Verificarea ascensoarelor și înlocuirea sistemelor de elevare vechi cu cele moderne

Echipamentele sustenabile reprezintă un plus pentru siguranța angajaților

Atunci când vine vorba despre sustenabilitate și siguranță, ignorarea problemelor echipamentelor tehnice reprezintă un risc major pentru activitatea angajaților.

Pentru a vă asigura că munca în mediul industrial se desfășoară așa cum vă doriți și că funcționarea echipamentelor este impecabilă, trebui să luați în considerare următoarele aspecte:

1. Folosirea uleiurilor și a unsorilor de calitate pentru menținerea fiabilității echipamentelor

Pentru atingerea obiectivului dumneavoastră de a munci cu echipamente fiabile, întreținerea joacă un rol vital. Alegerea unui produs din gama lubrifianților industriali Mobil potrivit nevoilor echipamentelor cu care lucrați vă poate salva de la investiții care pot fi evitate.

Apelul la experții din domeniu care vă pot recomanda cele mai bune soluții este primul pas pe care ar trebui să îl faceți atunci când doriți să schimbați lubrifianții cu care lucrați.

2. Alegerea lubrifiantului potrivit în funcție de nevoile echipamentului

În general, cartea tehnică a fiecărui echipament menționează care sunt nevoile acestuia de mentenanță, motiv pentru care ar trebui să fie ușor să alegeți produsul perfect.

Optați întotdeauna pentru lubrifianți sintetici dacă vă doriți un produs care să aibă un indice de vâscozitate ridicat și o rezistență mare la ardere. Astfel, veți crește intervalele necesare de schimb al lubrifianților, reducând astfel numărul intervențiilor angajaților în procese de reparații.

3. Implementarea unui sistem de mentenanță predictivă și proactivă

Proactivitatea este comportamentul care vă poate ajuta să prelungiți durata de viață a echipamentelor și să asigurați un mediu sigur pentru angajații dumneavoastră. Un astfel de sistem poate conduce la economisirea unor sume considerabile, cheltuite de obicei în cazul reparațiilor majore.

Prin folosirea în mod regulat a unor lubrifianți potriviți, puteți minimiza frecvența timpilor morți prin evitarea defecțiunilor. Adoptarea unei atitudini preventive și încurajarea angajaților să semnaleze orice anomalie observată vă poate aduce rezultate surprinzătoare.

Un astfel de sistem de mentenanță include monitorizarea atentă a programului de mentenanță, astfel încât să știți cu exactitate când este timpul pentru o nouă acțiune. Vedeți mai multe detalii despre programul Star Lubricants de mentenanță proactivă și predictivă, care vă poate ajuta să anticipați eventualele probleme ale echipamentelor industriale și să le rezolvați din timp.