Cum să alegeți un ulei de motor de calitate pentru mașină?

Cum să alegeți un ulei de motor de calitate pentru mașină?

Orice mașină are nevoie de revizii constante pentru a vă asigura că vă va duce la destinație în siguranță. Schimbul uleiului de motor este una dintre acțiunile care trebuie întreprinse periodic, după aproximativ 10.000 – 15.000 km parcurși.

Regula de bază din orice ghid de alegere a uleiului de motor spune că trebuie să respectați cerințele din cartea tehnică cu privire la calitățile uleiului de motor. În acest fel, alegerea mărcii de ulei de motor devine o sarcină relativ ușoară.

Totuși, există câteva întrebări frecvente care apar în momentul în care trebuie să alegeți uleiul de motor. Vedeți mai jos cum să răspundeți la două dintre cele mai frecvente astfel de întrebări.

1. Ulei de motor ieftin sau mai scump?

O discuție aprinsă se referă la investiția proprietarilor de mașini în uleiul de motor. Chiar dacă uneori suntem tentați să alegem un ulei la un preț mai scăzut, riscurile unui ulei de motor ieftin pot fi devastatoare atunci când vine vorba de durata de viață a mașinii dumneavoastră.

Astfel, atunci când alegeți un ulei de motor ieftin, chiar dacă investiția inițială pare mai mică, pe termen lung efectele unui ulei cu o calitate îndoielnică pot fi devastatoare pentru mașina dumneavoastră. În plus, vedeți aici la ce alte riscuri vă expuneți dacă alegeți un ulei de motor mai ieftin.

2. De unde cumpăr ulei de motor de calitate?

Pentru a vă proteja motorul mașinii, lubrifianții trebuie să îndeplinească cerinţele de calitate specificate în cartea tehnică. Acestea sunt verificate de standarde internaționale precum:

  • SAE (Societatea Inginerilor de Automobile)
  • API (Institutul American de Petrol)
  • ACEA ( Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile)

Practic, un ulei de calitate vă va ajuta să:

  • Asigurați o pornire uşoară a motorului prin lubrifierea componentelor acestuia
  • Reduceți efectele negative ale fenomenului de frecare între componente
  • Protejați motorul de coroziune
  • Curățați motorul de depuneri existente și de particule solide
  • Mențineți temperatura optimă de funcționare

Atunci când aveți nevoie de un ulei de calitate, alegeți întotdeauna un distribuitor autorizat pentru a vă asigura că lubrifiantul care ajunge în motorul dumneavoastră este unul original. Dacă aveți dubii cu privire la proveniența uleiului, întrebați întotdeauna personalul din service sau din reprezentanța auto care este proveniența uleiului de motor.

Alegerea uleiului de motor poate părea întradevăr o sarcină complicată, însă regula de bază pe care trebuie să o rețineți este să alegeți întotdeauna un distribuitor autorizat care vă poate garanta un ulei de calitate, care respectă totodată specificațiile din cartea tehnică a mașinii.

Dacă nu sunteți sigur ce lubrifiant este recomandat pentru mașina dumneavoastră, dați click aici și folosiți aplicația "De care lubrifiant", disponibilă în România prin intermediul Star Lubricants.

Aflați ce ulei de motor să alegeți la Expo Inter Cars 2016

În perioada 11 – 12 iunie echipa Star Lubricants va fi prezentă la ediția cu numărul 6 a evenimentului Expo Inter Cars, care va avea loc la depozitul Inter Cars de la Codlea, lângă Brașov. Organizatorii promit o nouă ediție de succes, în cadrul căreia veți avea parte de multe surprize, traininguri și concursuri cu premii pe măsura, inovații și tehnologii ai celor mai importanți producători de piese auto.

Vă așteptăm la standul Star Lubricants din cadrul evenimentului pentru a afla cum uleiul de motor Mobil poate crește performanța mașinii dumneavoastră.