Top 5 sfaturi ca să folosiți la maxim proprietățile unsorilor industriale

Top 5 sfaturi ca să folosiți la maxim proprietățile unsorilor industriale

Unsorile industriale sunt folosite în majoritatea sectoarelor, de la energie, construcții, până la industria alimentară sau cea a maselor plastice. Practic acestea joacă un rol critic în protejarea și lubrifierea echipamentelor.

Tocmai de aceea, producătorii de lubrifianți au formulat și continuă să dezvolte unsori cu performanțe excepționale, care să aducă beneficii importante echipamentelor în care sunt folosite.

Totuși, cum puteți să vă asigurați că beneficiați la maxim de aceste proprietăți? Vedeți mai jos 5 sfaturi punctuale pe care să le luați în considerare când folosiți unsori industriale în echipamentele pe care le dețineți.

1. Unsoare sau ulei industrial?

Indiferent că alegeți o unsore sau un ulei industrial, lubrifierea corespunzătoare a echipamentelor folosite în orice sector vă va ajuta să maximizați productivitatea prin extinderea duratei de viață a echipamentelor dumneavoastră. Cu toate acestea există anumite cazuri în care este recomandat să alegeți unsori industriale. De exemplu, unsorile industriale ar trebui folosite în aplicații care:

  • funcționează la viteze mici sau moderate
  • necesită o protecție suplimentară împotriva prafului sau a altor agenți contaminanți
  • necesită funcționare prelungită fără opriri cauzate de activități de întreținere

Mai multe detalii despre aspectele în funcție de care să alegeți între unsoare sau ulei industrial găsiți aici.

2. Analizați constant nevoia de relubrifiere

Există o serie de factori complecși care influențează acest interval de relubrifiere, printre care:

  • tipul de rulment
  • temperatura și viteza de funcționare
  • condițiile de mediu

Însă, în general, cu cât rulmenții sunt mai mici și funcționează la viteze mai ridicate, cu atât intervalul de relubrifiere este mai scăzut. În schimb, rulmenții de dimensiuni mai ridicate au nevoie de o lubrifiere mai deasă.

3. Depozitați și manipulați corespunzător unsorile

Pentru a maximiza beneficiile de performanță ale unei unsori industriale, este important să respectați recomandările furnizorului de unsoare industrială în ceea ce privește condițiile de depozitare. În cazul în care acestea nu sunt respectate, unsorile se pot deteriora și își vor pierde din proprietăți.

4. Alegeți unsori industriale sintetice

Este dovedit că unsorile sintetice furnizează avantaje competitive net superioare față de unsorile minerale. Aceste avantaje se referă, printre altele, la:

  • durată de viață extinsă a unsorii
  • stabilitate termică ridicată

De exemplu, în cazul unei fabrici de hârtie din Turcia, folosirea unsorii Mobil SHC Polyrex 462 a contribuit la reducerea cu 80% a defecțiunilor rulmenților din echipamentele folosite. Inițial rulmenții erau lubrifiați cu o unsoare minerală, ceea ce ducea la aproximativ 5 opriri/ lună cauzate de defecțiuni, însă acestea s-au diminuat semnificativ odată cu folosirea unsorii sintetice.

5. Folosiți cantitatea corectă de unsoare

Respectați întotdeauna recomandările producătorului de echipamente pentru a determina cantitatea corectă de unsoare pe care trebuie să o folosiți.

Acest lucru este extrem de important deoarece o cantitate insuficientă de unsoare poate duce la defectarea echipamentelor din cauza lipsei de lubrifiere. În schimb, supra-ungerea poate cauza probleme, de asemenea, din cauza migrării lubrifiantului în interiorul echipamentului.

Pentru o ungere mai sigură și mai precisă vă recomandăm să folosiți pistoale de ungere automată.

Acestea sunt doar o parte dintre sfaturile de care să țineți cont ca să beneficiați la maxim de proprietățile unsorilor industriale. Desigur că există și alți factori care trebuie luați în considerare pentru a asigura performanțe optime ale echipamentelor, însă începând cu cele 5 sfaturi de mai sus, veți fi mai aproape de a atinge performanțele dorite.

De asemenea, pentru a afla ce tip de unsoare să folosiți în echipamentului pe care îl dețineți, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un reprezentant Star Lubricants va lua legătura cu dumneavoastră în cel mai scurt timp ca să vă îndrume să alegeți soluția potrivită pentru dumneavoastră.