Cum vă asigurați că uleiurile de motor pe care le folosiți sunt originale?

Cum vă asigurați că uleiurile de motor pe care le folosiți sunt originale?

În ultima perioadă au apărut în presă informații referitoare la pericolul uleiurilor de motor contrafăcute care e posibil să fi intrat și pe piața din România. Pentru a vă asigura că uleiul de motor pe care îl achiziționați este original și vă ajută să oferiți motorului protecție 100%, vedeți mai jos 6 elemente în funcție de care puteți deosebi un ulei de motor original de unul contrafăcut.

1. Furnizorul

Cea mai simpla modalitate de a verifica dacă uleiul de motor este contrafăcut este prin verificarea furnizorului. Având în vedere că în spațiul comunitar european există niște norme pe care furnizorii trebuie să le respecte, șansele ca un ulei importat din comunitatea europeană să fie contrafăcut scad. Acesta este și motivul pentru care Star Lubricants distribuie doar uleiuri Mobil importate din comunitatea Europeană.

2. Distribuitorul

Verificați întotdeauna ca distribuitorul de lubrifianți să fie autorizat. Star Lubricants este reprezentant oficial al ExxonMobil și, prin urmare sursă oficială, credibilă de lubrifianți Mobil pentru piața românească. Toate uleiurile distribuite de Star Lubricants au o etichetă cu datele companiei noastre.

De peste 20 de ani suntem furnizor pentru principalii jucători în domeniul auto (importatori generali de maşini, reprezentanţe auto autorizate şi ateliere independente mari şi mici). Aprovizionăm, de asemenea, reţele de magazine de lubrifianţi precum şi magazine independente.

3. Prețul

Dacă prețul pentru un anumit lubrifiant este mai scăzut decât media pieței, ar trebui să verificați de 2 ori originea produsului respectiv. Altfel riscați să folosiți un ulei contrafăcut care va avea repercusiuni grave asupra motorului mașinii dumneavoastră.

4. Ambalajul

Asigurați-vă că ambalajul nu are inscripții ciudate. Etichetele și capacele bidoanelor de ulei trebuie să corespundă celor originale. Astfel, bidoanele de Mobil 1 sunt întotdeauna gri sau negre, iar capacele sunt gri, negre, verzi sau albastre.

5. Culoarea și mirosul:

Un ulei de motor original este de obicei auriu și clar, în timp ce unul contrafăcut are culoarea maronie sau neagră. Acest lucru este cauzat de faptul că majoritatea uleiurilor contrafăcute au la bază uleiuri folosite. Atenție așadar la culoarea acestuia. De asemenea, dacă uleiul de motor are miros de ars în momentul în care deschideți bidonul, cel mai probabil este unul contrafăcut.

6. Consistența/ vâscozitatea

Acest element se adresează în special utilizatorilor experimentați, care au mai folosit în trecut același tip de ulei. Dacă observați o schimbare în consistența (vâscozitatea) uleiului în momentul în care faceți un schimb de ulei, verificați de două ori proveniența acestuia.

Urmați sfaturile de mai sus atunci când alegeți uleiul de motor pentru mașina dumnevoastră ca să vă asigurați că o veți proteja de efectele negative ale folosirii unor uleiuri contrafăcute. De asemenea, dacă nu sunteți sigur ce tip de lubrifiant este potrivit pentru marca de mașină pe care o dețineți, dați click aici și folosiți aplicația "De care lubrifiant", disponibilă în România prin intermediul Star Lubricants.