Noi tendințe pe piața lubrifianților pentru utilaje de construcții

Noi tendințe pe piața lubrifianților pentru utilaje de construcții

Conform Institutului Național de Statistică, volumul lucrărilor de construcții în primele 8 luni ale anului 2015 au crescut cu aproximativ 11% față de aceeași perioada a anului trecut. Investițiile în infrastructură și implementarea unor proiecte din cadrul Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competivității Economice" sunt principalele aspecte ce au determinat această creștere. Având în vedere această tendință de creștere în acest sector, se așteaptă ca și piața lubrifianților pentru utilaje de construcții să urmeze același trend.

Echipamentele de construcții sunt supuse la condiții severe de exploatare, iar acest lucru rămâne provocarea majoră cu care se confruntă încă operatorii din acest domeniu. Funcționarea optimă și la performanțe ridicate a echipamentelor și utilajelor de construcții și reducere consumului de combustibil sunt aspecte prioritate pentru eficientizarea operațiunilor.

Vedeți mai jos 2 provocări care influențează evoluția actuală a pieței utilajelor de construcții și cum vă ajută lubrifianții Mobil să răspundeți eficient la aceste aspect.

1. Normele de poluare tot mai exigente

Odată cu introducerea normelor de poluare actuale, colaborarea dintre producătorii de utilaje de construcții și cei din industria lubrifianților pentru utilaje de construcții a urmărit dezvoltarea de tehnologii care să respecte principiile sustenabilității și ale creșterii eficienței operaționale.

În acest sens, lubrifianții din gama Mobil Delvac 1, distribuiți în România prin intermediul Star Lubricants sunt recunoscuți de experții în domeniu ca fiind uleiuri de motor care oferă performanțe ridicate, respectând în același timp cele mai noi principii de sustenabilitate.

Mai mult, pentru a respecta noile standarde de poluare, producătorii de utilaje de construcții au inclus în motoarele moderne tehnologii și echipamente sensibile la unii aditivi existenți în lubrifianții convenționali. Astfel, ExxonMobil se află într-un proces continuu de reinventare a formulelor lubrifianților pentru a corespunde noilor cerințe. Cel mai bun exemplu este noua formula a lubrifiantului Mobil Delvac 1 LE 5W-30, care are un nivel scăzut de fosfor și sulf, oferind o protecție foarte bună sistemelor de emisie din motoarele moderne precum sunt tehnologiile Euro VI.

2. Apariția de noi tehnologii și utilaje de construcții

Urmărind același trend al dezvoltării, producătorii de utilaje de construcții aduc frecvent pe piață noi tehnologii avansate cu care sunt echipate noile utilaje de construcții. Astfel, producătorii de lubrifianți trebuie să țină pasul cu aceste tehnologii, oferind produse care să respecte cerințele producătorilor de utilaje.

Noua formulă a lubrifiantului Mobil Delvac 1 LE 5W-30, disponibilă în România prin intermediul Star Lubricants, îndeplinește sau depășește aprobările constructorilor precum:

  • ACEA E9, E7,E6
  • API CJ-4 și API SN
  • JASO DH-2
  • Caterpillar ECF-3
  • Cummins CES 20081
  • DAF Extended Drain
  • Ford WSS-M2C171-E
  • MB-Approval 235.28, 228.51, 228.31
  • MAN M 3477
  • Volvo VDS-4, VDS-3
  • Deutz DQC IV-10 LA
  • Detroit Diesel DDC Power Guard Oil Specification 93K218
  • Mack EO-O Premium Plus

Proprietățiile lubrifianților Mobil pentru utilaje de construcții sunt vizibile nu doar în plan teoretic, ci au aplicabilitate directă în creșterea performanțelor utilajelor. Testele realizate de ExxonMobil, la care se adaugă monitorizarea utilajelor, au demonstrat eficiența produselor Mobil Delvac 1. Acesta este și motivul pentru care sunt recunoscute ca fiind uleiuri premium folosite la nivel mondial pentru utilajele de construcții.

Un astfel de test de teren, care a demonstrat performanța uleiului a avut ca subiect o companie care folosea o basculantă articulată Volvo A35D în cadrul unei cariere de exploatare de piatră. Lubrifiantul de motor folosit inițial era Mobil Delvac MX 15W-40, produs care se dovedește a fi eficient până la 500 ore de lucru. Star Lubricants a recomandat trecerea la o gamă superioară de lubrifiant, Mobil Delvac 1 LE 5W-30, pentru a vedea în ce măsură se poate reduce consumul de combustibil corelat cu creșterea intervalului dintre două schimburi succesive de ulei pentru basculanta respectivă.

Ca urmare a schimbării uleiului de motor și în urma monitorizării basculantei Volvo A35D pe o perioadă de 6 luni s-au obținut economii de combustibil de 7,5%, ceea ce înseamnă economii de 4600 euro/an pentru companie.

Calitatea rămâne o prioritate pe toate planurile

Calitatea produselor destinate industriei de construcții nu mai este o opțiune de multă vreme, acest lucru fiind vizibil și în cazul lubrifianților pentru utilaje de construcții. Astfel, companiile a căror activitate se bazează pe exploatarea unei flote de utilaje de construcții performante trebuie să se asigure că acestea funcționează la capacitate maximă pe toată durata exploatării.

Folosirea lubrifianților pentru utilaje de construcții care să asigure o lubrifiere corespunzătoare și intervale extinse între schimburile de ulei vă vor ajuta să prelungiți durata de viață a utilajelor și să faceți economii substanțiale în ceea ce privește costurile operaționale.

Pentru a obține o ofertă personalizată pentru lubrifianții destinați utilajelor de construcții, dați click pe imaginea de mai jos și contactați echipa Star Lubricants. Un reprezentant specializat va lua legătura cu dumneavoastră și vă va ajuta să alegeți lubrifianții cu cel mai ridicat potențial de a crește performanța utilajelor de construcții pe care le dețineți.