Cum să depășiți provocările din industria petrolieră și a gazelor naturale

Cum să depășiți provocările din industria petrolieră și a gazelor naturale

Având în vedere exigențele din industria petrolieră și a gazelor naturale, proprietarii de rafinării trebuie să fie conștienți că cele mai bune practici de lubrifiere îi pot ajuta să îmbunătățească fiabilitatea echipamentelor, să optimizeze costurile de întreținere și, în același timp, să reducă consumul de energie și emisiile de dioxid de carbon.

Provocările din industrie sunt diverse și pot aduce cu sine probleme grave, însă o abordare proactivă a acestora vă va ajuta să le depășiți mai ușor. Vedeți mai jos 5 dintre cele mai frecvente provocări cu care vă puteți confrunta cu echipamentele din industria de exploatare a petrolului și a gazelor naturale și cum vă ajută lubrifianții industriali Mobil să le depășiți mai ușor.

De asemenea, la finalul articolului veți afla detalii despre cel mai recent eveniment dedicat specialiștilor din industria de exploatare a petrolului și a gazelor naturale, eveniment organizat în perioada următoare de către Star Lubricants în colaborare cu partenerii de la ExxonMobil.

1. Interacțiunea cu oxigenul a echipamentelor este inevitabilă și poate aduce cu sine riscuri de siguranță, precum și de coroziune accelerată. Lubrifianții industriali Mobil, distribuiți în România prin intermediul Star Lubricants au proprietăți anti-inflamabile și protejează echipamentele de interacțiunea cu oxigenul.

2. Interacțiunea cu apa și gazele – apa, în special sub formă de aburi, dar și gazele specifice acestui sector industrial sunt principalele cauze ale coroziunii lagărelor, rulmenților, pompelor și a altor componente din echipamentele de exploatare a petrolului și a gazelor naturale. Lubrifianții și unsorile industriale Mobil sunt stabile la interacțiunea cu aceste elemente, astfel că echipamentele dumneavoastră sunt protejate de efectele negative ale interacțiunii cu apa sau gazele din atmosferă.

3. Temperaturile foarte ridicate ce apar în cadrul operațiunilor de foraj pot afecta performanța echipamentelor. Astfel, lubrifianții industriali Mobil sunt special formulați ca să ofere protecție suplimentară echipamentelor chiar și la temperaturi ridicate. De exemplu, atât unsorile Mobilith SHC, cât și lubrifianții din gama Mobil SHC Polyrex oferă aceleași proprietăți de protecție chiar și la temperaturi de peste 150°C.

4. Probleme la nivelul robineților de etanșare – mai multe tipuri de robineți sunt folosiți în industria petrolieră și a gazelor naturale. Aceștia sunt expuși la presiune ridicată, căldură extremă sau frig, astfel că inevitabil pot apărea probleme care să afecteze performanța acestora. Totuși, lubrifierea corectă a componentelor robineților și a supapelor poate:

  • îmbunătăți durabilitatea și fiabilitatea lor
  • contribui la livrarea conținutului prin conducte în condiții de siguranță, în mod eficient și responsabil

5. Apariția contaminării – indiferent de tipul de contaminant, apariția acestora la nivelul echipamentelor va accelera uzura lor, aspect nedorit în demersul de creștere a eficienței energetice. Până la urmă este mult mai simplu și mai eficient din punct de vedere al costurilor ca lubrifiantul folosit să fie protejat de agenții contaminanți (apă, praf, particule de metal etc.). Un program de lubrifiere potrivit care include alegerea lubrifianților adecvați, dar și monitorizarea performanței echipamentelor supuse planului de lubrifiere vă ajută să evitați efectele negative cauzate de contaminare.

Contactați-ne pentru a afla mai multe detalii despre programul de lubrifiere pentru echipamentele din industria de exploatare a petrolului și a gazelor naturale oferit de Star Lubricants. Un reprezentant Star Lubricants vă va oferi toate detaliile de care aveți nevoie.

Mobil Industrial Round Table – Productivitate Sporită, Siguranță și Grijă față de Mediu

Pentru a fi mai aproape de reprezentanții industriei petroliere și a gazelor naturale, în data de 27 octombrie 2015 va avea loc la București Mobil Industrial Round Table - Productivitate Sporită, Siguranță și Grijă față de Mediu, o conferință tematică dedicată industriei de petrol și gaze organizată de Star Lubricants în parteneriat cu ExxonMobil.

Participanții la eveniment vor afla ultimele noutăți din domeniul lubrifianților industriali folosiți în industria de petrol și gaze și cum îi ajută lubrifianții Mobil să crească eficiența energetică, respectând în același timp și principiile de sustenabilitate actuale. Alături de reprezentanții Star Lubricants, speakerii prezenți la eveniment din partea partenerilor noștri vor fi pregătiți să ofere sfaturi utile pentru a asigura performanța maximă a lubrifianților Mobil folosiți în timpul operațiunilor industriale de extracție și prelucrare a petrolului și a gazelor naturale.

Industria petrolieră și a gazelor naturale poate fi o afacere dură indiferent că e vorba de exploatările de pe mare sau de pe uscat. Nu trebuie însă să faceţi faţă singuri provocărilor amintite mai sus. Cu ajutorul lubrifianţilor industriali Mobil oferiți de Star Lubricants, expertiza în aplicaţii şi servicii tehnice specializate, vă ajutăm să depășiți cu bine aceste probleme.

Pentru mai multe detalii despre programul de lubrifiere pe care îl oferim pentru industria petrolieră și a gazelor naturale, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un reprezentant Star Lubricants va răspunde solicitării dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil.