5 sfaturi care vă ajută să reduceți factura de combustibil

5 sfaturi care vă ajută să reduceți factura de combustibil

Având în vedere creșterea constantă a costului carburantului, șoferii trebuie să găsească diverse modalități de a reduce consumul de carburant și implicit a costurilor asociate cu acesta. Desigur că noile tehnologii au și ele o contribuție importantă la economia de combustibil, însă tot șoferul este cel care poate influența ”apetitul” motorului pentru carburant.

Vedeți mai jos 5 sfaturi pentru a reduce factura de combustibil de fiecare dată când vă urcați la volan.

1. Asigurați presiunea optimă în anvelope

Orice șofer experimentat va confirma faptul că anvelopele umflate sub limita recomandată de producătorul mașinii reprezintă un pericol pentru siguranța tuturor participanților la trafic. Pe lângă acest lucru, acest aspect va spori și rezistența la rulare, astfel că motorul va trebuie să lucreze mai mult pentru a compensa pierderea de energie.

Conform Departamentului pentru Energie al SUA, o presiunea optimă în anvelope poate duce la creșterea distanței parcurse cu aceeași cantitate de combustibil cu până la 3.3%. Așadar, asigurați-vă că presiunea în anvelope este mereu în limite normale pentru a reduce consumul de combustibil.

2. Fiți atenți la întreținerea periodică a mașinii

Orice medic vă va spune că e mai bine să preveniți o boală decât să o tratați. Același principiu se aplică și în cazul mașinii: o întreținere necorespunzătoare va avea efecte negative asupra funcționării acesteia.

Astfel, orice defecțiune va scădea performanța motorului și va crește consumul de combustibil. Asigurați-vă că respectați recomandările producătorului privind intervalele între revizii și veți reduce factura de combustibil.

3. Reduceți efectele cauzate de rezistența aerului

Orice elemente de transport pe care le fixați pe mașină (portbagaje auto, suporți pentru biciclete) trebuie date jos atunci când nu sunt folosite. Aceste elemente vor schimba aerodinamica mașinii ceea ce înseamnă că motorul va avea nevoie de o putere mai mare pentru a rula în trafic. Astfel se va ajunge la un consum mai mare de combustibil, dar și la creșterea cantității de emisii eliberate în atmosferă.

4. Reduceți încărcătura mașinii

Orice greutate suplimentară prezentă în mașină va face munca motorului mai grea în special în momentul opririi și al pornirii. Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face este să eliminați sarcina suplimentară și să evitați supraîncărcarea mașinii. Nu doar că veți reduce factura de combustibil, ci veți crește și confortul și siguranța pasagerilor.

5. Anticipați condițiile de trafic

Există o mulțime de trucuri despre condusul economic, unele mai eficiente, altele mai puțin eficiente, însă cea mai sigură abordare este anticiparea.

Prin observarea și estimarea condițiilor de drum puteți reduce momentele de frânare bruscă. În aceste cazuri, motorul trebuie să lucreze din greu și se pierde o cantitatea foarte mare de energie.

Anticipând eventualele obstacole, puteți ridica ușor pedala de accelerație mai devreme și încetinirea mașinii se va face fără a afecta consumul de combustibil.

Aplicând sfaturile de mai sus, veți reuși să faceți economie de combustibil de fiecare dată când vă urcați la volan. În plus, un studiu realizat în Anglia, între 1 februarie – 30 aprilie 2013, la care au participat 1103 utilizatori de Mobil 1, a demonstrat că 2 din 3 utilizatori au făcut economie de combustibil în timp ce au folosit uleiul de motor Mobil 1.

Așadar, alegeți lubrifiantul Mobil 1 în funcție de mașina pe care o dețineți pentru un plus de economie de combustibil.

Pentru a afla ce tip de ulei Mobil 1 se potrivește motorului mașinii dumneavoastră, dați click aici și folosiți aplicația "De care lubrifiant" dezvoltată de ExxonMobil și care e disponibilă în România prin intermediul Star Lubricants.