7 sfaturi ca să obțineți economie de combustibil pentru flota de vehicule comerciale

7 sfaturi ca să obțineți economie de combustibil pentru flota de vehicule comerciale

Costurile cu combustibilul reprezintă aproximativ 30 la sută din totalul costurilor de întreținere a unei flotei de vehicule comerciale. Pentru a optimiza performanța și a crește economia de combustibil pentru flota dumneavoastră, vedeți mai jos 7 sfaturi ușor de aplicat.

1. Conducerea preventivă

Orice acționare a frânei înseamnă un consum suplimentar de energie. Acest consum este și mai accentuat în momentele în care frânarea se face brusc. În acest sens, conducerea preventivă vă va ajuta să evitați astfel de momente: adaptarea vitezei la condițiile de trafic și la condițiile meteo este primul pas pe care orice șofer ar trebui să îl facă pentru a evita frânarea bruscă.

Pe lângă că veți putea evita mai ușor potențiale pericole, pe termen lung, această practică se va dovedi un aliat de nădejde pentru economia de combustibil.

2. Folosirea manevrei de dublu debreiaj

Unii specialiști recomandă, de asemenea, folosirea manevrei de dublu debreiaj pentru a trece într-o treaptă inferioară de viteze. Practic, dintr-o viteză superioară aduceți maneta schimbătorului de viteze la punctul mort și eliberați ambreiajul. După care accelerați puțin în gol, eliberați accelerația, iar apoi realizați manevra de trecere la o viteză inferioară.

Toate aceste manevre trebuie făcute rapid și sunt recomandate doar șoferilor mai experimentați. Odată aplicată, însă, această manevră vă va ajuta să menajați sincroanelor cutiei de viteze, ceea ce înseamnă un ajutor suplimentar în procesul de întreținere a componentelor motorului.

3. Întreținerea anvelopelor

O presiune scăzută în anvelope va crește cantitatea de energie care se pierde odată cu rularea vehiculului. Astfel se va ajunge la un consum mai mare de combustibil.

În schimb, presiunea potrivită în anvelope și o aderență optimă vă va ajuta să conduceți în siguranță și, în același timp, să faceți economie de combustibil pentru vehiculele comerciale. Verificați constant ca presiunea din anvelope să fie potrivită și evitați deplasarea cu anvelope mult prea uzate.

4. Folosirea celor mai noi tehnologii disponibile pe piață

Industria auto evoluează zi de zi, astfel că trecerea la cele mai noi tehnologii existente pe piață se poate dovedi a fi o investiție foarte bună pe termen lung. De exemplu, trecerea la motoarele Euro VI în combinație cu folosirea uleiurilor de motor Mobil Delvac 1 vă va aduce numai câștiguri din punctul de vedere al optimizării performanței flotei de vehicule comerciale pe care o dețineți.

Un caz asemănător este cel al flotei de camioane McLaren Racing care, după trecerea la motoarele Euro VI și adăugarea uleiurilor de motor Mobil Delvac 1, a obținut o creștere a economiei de combustibil cu 6% în doar 6 luni.

5. Rularea la viteza cu eficiență maximă pentru vehiculul comercial

Fiecare vehicul are o anumită viteză în cadrul căreia se rulează la cel mai bun nivel al consumului de combustibil. În general, acest punct este atins în momentele în care viteza de rotație a motorului nu depășește 1500 rpm.

Încercați să conduceți în așa fel încât să atingeți punctul de eficiență maximă (specific mașinii pe care o conduceți) cât mai mult timp. Astfel, veți rula la performanțe maxime concomitent cu un consum redus de combustibil.

6. Folosirea lubrifianților cu potențial de economie a combustibilului

O mare parte a operatorilor de vehicule comerciale uită de acest truc extrem de simplu. Folosirea lubrifianților performanți precum Mobil Delvac 1 LE 5W-30 care au fost formulați tocmai cu scopul de a obține economii de combustibil ar trebui să fie o prioritate și pentru dumneavoastră.

Un test realizat la Millbrook (una din unitățile de top în testare și dezvoltare din Anglia) a arătat că folosirea uleiului Mobil Delvac 1 LE 5W-30 pentru 2 camioane Volvo FM440 a dus la un câștig mediu de 1,8 % în ceea ce privește economia de combustibil pentru respectivele vehicule comerciale.

7. Atenție și la lubrifianții pentru transmisii auto

Nu doar uleiurile de motor de înaltă performanță pot avea un impact pozitiv asupra performanței flotei de vehicule comerciale. Pe lângă acestea, lubrifianții pentru transmisii auto pot avea aceleași propietăți remarcabile privind potențialul de economie de combustibil.

De exemplu, Mobilube 1 SHC 75W-90 a fost formulat special pentru a proteja transmisiile auto. Folosit în concomitent cu uleiul de motor Mobil Delvac 1 LE 5W-30 vă va oferi un avantaj competitiv extrem de important în ceea ce privește economia de combustibil.

Desigur că cele 7 sfaturi de mai sus nu exclud alte trucuri privind condusul economic pe care majoritatea șoferilor le cunosc, însă începând cu cele 7 de mai sus și aplicându-le pentru întreaga flotă de vehicule comerciale pe care le dețineți, veți reuși să reduceți costurile privind consumul de combustibil, iar economia obținută o puteți investi mai departe în dezvoltarea afacerii dumneavoastră.

Dați click pe butonul de mai jos și obțineți o ofertă personalizată pentru lubrifianții pentru vehicule comerciale, formulați cu scopul de a face economii în ceea ce privește consumul de combustibil.