Cum să protejați motorul vehiculelor comerciale pe timp de iarnă

Cum să protejați motorul vehiculelor comerciale pe timp de iarnă

Nu este vreun secret faptul că anotimpul rece vine cu mari bătăi de cap pentru operatorii de vehicule comerciale. Pe lângă acest lucru, fronturile atmosferice foarte reci care s-au abătut asupra țării noastre în ultima perioadă (aducând temperaturi negative de sub -10° C și ninsori abundente) au accentuat aceste bătăi de cap.

Pentru a nu vă confrunta cu probleme care să aducă pierderi datorate de imposibilitatea folosirii vehiculelor pe care le dețineți, vedeți mai jos câteva sfaturi utile pentru protejarea motorului vehiculelor comerciale pe timp de iarnă.

Cum afectează temperaturile negative motorul vehiculelor comerciale?

Motoarele vehiculelor comerciale sunt mai predispuse la uzură în special în cazul pornirii la temperaturi negative. În momentul în care lubrifiantul începe să circule în interiorul motorului, vâscozitatea acestuia este un factor extrem de important care va determina dacă motorul va fi protejat din primele secunde.

Folosind un ulei prea gros, în timpul temperaturilor scăzute de afară, componentele motorului nu vor fi protejate instant, existând riscuri mari de uzură.

Deși majoritatea lubrifianților Mobil pentru vehicule comerciale îndeplinesc cerințele producătorilor în ceea ce privește pornirea la rece, vă recomandăm să verificați întotdeauna specificațiile ce apar în cartea tehnică a mașinii, astfel încât alegerea lubrifiantului să se facă în funcție de acestea.

De asemenea, folosiți un produs cu proprietăți stabile precum este noua formulă Mobil Delvac 1 LE 5W-30, care a fost creată pentru a oferi protecție motorului chiar și în cazul pornirii într-un mediu cu temperaturi negative.

Se spune că înainte de a porni la drum ar trebui ca motorul să fie încălzit prin turarea motorului pe loc. Cu toate acestea, nu este recomandat ca acest procedeu să se facă un timp foarte îndelungat pentru că va reduce durata de viață a motorului și, în același timp, va crește consumul de combustibil.

Astfel, soluția ideală este folosire unui lubrifiant care să își păstreze proprietățiile de protecție indiferent de temperatura de afară.

Cum protejați transmisiile auto pe timp de iarnă?

Odată ce temperaturile scad, același fenomen de îngroșare a vâscozității poate apărea și în cazul trenurilor de rulare. Folosind un lubrifiant corespunzător, precum Mobilube 1 SHC 75W-90, veți proteja transmisia vehiculelor comerciale chiar și când temperatura scade mult sub 0° C.

Acest lucru este posibil pentru că Mobilube 1 SHC își va păstra vâscozitatea chiar și în cazul temperaturilor negative. Astfel, veți proteja echipamentul de uzură și, în același timp, schimbarea vitezelor se va face cu ușurință în timpul condusului pe timp de iarnă.

Verificați uleiul înainte de pornire

În timpul sezonului rece, sfatul numărul 1 pentru operatorii de vehicule comerciale este să verifice uleiul constant. Înainte de fiecare pornire a vehiculului într-un mediu cu temperaturi negative, operatorul ar trebui să se asigure că uleiul din motor este suficient de fluid ca să poată curge în interiorul mecanismului. Verificați acest lucru folosind metoda care se potrivește vehiculului dumneavoastră, așa cum e indicat în cartea tehnică.

Urmați sfaturile de mai sus și iarna aceasta nu va mai aduce costuri suplimentare în ceea ce privește întreținerea flotei de vehicule comerciale. Dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent Star Lubricants care să vă îndrume să alegeți un lubrifiant potrivit care să protejeze vehiculele comerciale și pe timp de iarnă.