7 întrebări frecvente despre uleiurile de motor pentru vehiculele comerciale Euro VI

7 întrebări frecvente despre uleiurile de motor pentru vehiculele comerciale Euro VI

Conform legislației Uniunii Europene creată cu scopul de a reduce emisiile de noxe în atmosferă, începând cu 2014, toate autobuzele și camioanele noi trebuie să fie echipate cu motor Euro VI. Astfel producătorii de motoare au investit masiv în dezvoltarea de noi tehnologii pentru a se încadra în limitele admise pentru Euro VI.

Aceste schimbări au avut un impact major și asupra pieței lubrifianților pentru vehicule comerciale: proprietarii de flote trebuie să aleagă noi produse care să protejeze motorul vehiculelor Euro VI și care să îi ajute să face economii în ceea ce privește factura de combustibil. Vedeți mai jos 7 întrebări frecvente cu privire la lubrifianții pentru vehiculele comerciale echipate cu motoare Euro VI.

1. Ce este Euro VI?

Euro VI reprezintă cea mai recentă reglementare a Comisiei Europene privind emisiile motoarelor diesel, reglementare care a intrat în vigoare în ianuarie 2014. Aceste reglementări fac parte din strategia Comisiei Europene privind reducerea emisiilor provenite din traficul rutier. Încă de la adoptarea primei reglementări de acest fel (Euro 1) în 1993, emisiile au fost reduse drastic.

2. De ce motoarele Euro VI au nevoie de lubrifianți speciali?

Pentru a respecta limitele admise de emisii, motoarele Euro VI includ tehnologii moderne sensibile la anumiți aditivi existenți în lubrifianții convenționali. În acest sens, noua formulă a Mobil Delvac 1 LE 5W-30 are un nivel scăzut de fosfor și sulf (low SAP), astfel că lubrifiantul oferă o protecție remarcabilă pentru sistemul de emisie al motoarelor Euro VI fără să afecteze componentele acestuia.

3. Lubrifianții cu nivel scăzut de fosfor și sulf (low SAP) pot fi folosiți și în alte tipuri de motoare decât Euro VI?

Unele uleiuri pot fi folosite și în cazul modelelor mai vechi precum Euro IV sau Euro V, care funcționează pe combustibil cu un conținut scăzut de sulf. Pentru a fi siguri că folosiți lubrifiantul potrivit pentru tipul de motorizare al vehiculelor comerciale, consultați manualul tehnic al mașinii și urmați recomandarea producătorului.

4. Lubrifianții pentru Euro VI oferă și potențial de economie de combustibil?

Noile formule de lubrifianți precum Mobil Delvac 1 LE 5W-30, împreună cu tehnologiile specifice motorizării Euro VI, contribuie la reducerea combustibilului în vehiculele comerciale. Astfel, proprietățile noii formule distribuite în România de Star Lubricants ajută la reducerea consumului de combustibil în vehiculele comerciale.

Recent s-au realizat la Millbrook (o unitate de top în testare și dezvoltare din Anglia) teste de teren privind economia de combustibil în condiții de autostradă. Subiectul testelor au fost două camioane Volvo, încărcate cu 75% din Greutatea Brută a Vehiculului (circa 44,000kg). Folosind Mobil Delvac 1 LE 5W-30 s-a obținut un câștig mediu de 1,8 % la economisirea de carburant.

5. Ce alte beneficii oferă noua formulă Mobil Delvac 1 LE 5W-30 pentru proprietarii de vehicule comerciale?

Împreună cu protecția sporită a sistemului de emisii și potențialul de economie de combustibil, Mobil Delvac 1 LE 5W-30 oferă și alte avantaje în comparație cu uleiurile minerale convenționale, cum ar fi:

  • Protecție avansată împotriva uzurii
  • Extinderea intervalului de schimb al uleiului
  • Preformanță excelentă chiar și la temperaturi scăzute
  • Stabilitate terminică și proprietăți antioxidare

6. Ce aprobări / recomandări din partea producătorilor de vehicule comerciale are Mobil Delvac 1 LE 5W-30?

Noua formulă Mobil Delvac 1 LE 5W-30 îndeplinește cerințele majorității motoarelor Euro VI dezvoltate de producătorii de echipamente originale (OEM) cum ar fi Mercedes-Benz, Volvo, Cummins și MAN 1. Pentru a vedea dacă e indicat să folosiți acest tip de lubrifiant pentru vehicului dumneavoastră, consultați cartea tehnică a mașinii.

7. Doar noile formule de uleiuri pot contribui la optimizarea performanței vehiculelor comerciale?

Pe lângă Mobil Delvac 1 LE 5W-30, uleiurile Mobil pentru transmisii şi axe pentru vehicule comerciale pot aduce avantaje suplimentare operatorilor de flote, inclusiv economie de combustibil. De exemplu, Mobilube 1 SHC 75W-90, un lubrifiant complet sintetic, de performanță supremă pentru transmisiile vehiculelor comerciale poate asigura o performanță excepțională și poate contribui la reducerea consumului de combustibil.

Pentru a beneficia și dumneavoastră de avantajele amintite mai sus, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată adaptată pentru nevoile flotei de vehicule comerciale pe care o dețineți.