Cum protejați turbinele eoliene cu lubrifianții industriali Mobil?

Cum protejați turbinele eoliene cu lubrifianții industriali Mobil?

Energia regenerabilă câștigă o cotă de piață din ce în ce mai mare la nivel global. O componentă majoră în acest tip de energie îl reprezintă cea produsă în parcurile eoliene, iar România are un potențial enorm în acest sens. Așa cum a arătat raportul Ernst & Young „Indicii de atractivitate a energiei eoliene pe ţări” (ediţia februarie 2013), țara noastră este pe locul 10 în lume în ceea ce privește potențialul de energie eoliană. Mărturie stă și capacitatea cumulată de energie eoliană care a depășit 2000 de MW în 2013, conform raportului „Energia eoliană și alte surse regenerabile de energie în România”.

Desigur că turbinele eoliene vin la pachet cu problemele specifice condițiilor de funcționare. Vedeți mai jos cum vă ajută lubrifiantii industriali Mobil să depășiți problemele ce pot apărea în cadrul turbinelor eoliene.

1. Echipamente complexe cu nevoi specifice

Turbinele eoliene au un sistem complex în cadrul căruia fiecare componentă are nevoi specifice de lubrifiere. ExxonMobil a dezvoltat produse care să ajute fiecare componentă să funcționeze la capacitate maximă: de la sistemul hidraulic, până la lagărele și rulmenții de pivotare și înclinare. Astfel, folosind lubrifianții disponibili în România prin intermediul Star Lubricants, întregul sistem va fi cu adevărat productiv. Vedeți mai jos cum arată interiorul unei turbine eoliene și ce produse se potrivesc pentru fiecare componentă:

2. Condiții extreme de operare

Turbinele eoliene sunt instalate în medii dure. De exemplu, motorul turbinei este situat la aproximativ 300 metri înălțime, astfel că vântul puternic poate afecta componentele acestuia. De asemenea, faptul că turbinele eoliene funcționează în spații deschise, ele sunt mai predispuse la degradarea cauzată de intemperii (vânt puternic, ploi). Pentru a feri turbinele de aceste probleme, lubrifianții Mobil au o puternică componentă de protecție, iar folosirea acestora ajutând la creșterea siguranței în funcționare și evitarea întreruperilor neplanificate.

3. Mentenanță costisitoare

Fiind un sistem complex, mentenanța turbinelor poate fi foarte costisitoare. De asemenea, întreruperile necesare executării operațiunilor de întreținere vor afecta productivitatea acestora. Lubrifianții Mobil pentru turbine eoliene au potențial de a crește intervalul între schimburile de ulei, ceea ce se traduce în întreruperi mai rare și producție de energie la capacitate maximă. De exemplu, uleiurile Mobil SHC pot rezista până la de 6 ori mai mult decât uleiurile minerale, datorită faptului că oferă o stabilitate și o rezistență la oxidare extraordinare. Acest lucru ajută la creșterea intervalelor de schimb a uleiului și la reducerea costurile aferente eliminării uleiului uzat.

Tendințele arată că parcul eolian din România va continua să se dezvolte foarte mult în următorii ani, iar lubrifianții folosiți pentru întreținerea turbinelor eoliene vor urma același trend. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în acest domeniu, Star Lubricants va participa între 26-28 septembrie 2014 la Wind Technology Days, eveniment organizat de Monsson în Delta Dunării.

Dacă doriți mai multe informații despre lubrifianții industriali Mobil pentru turbine eoliene, dați click pe imaginea de mai jos și aflați datele de contact ale agenților Star Lubricants, pregătiți să răspundă întrebărilor dumneavoastră.