4 sfaturi pentru întreținerea compresoarelor de aer industriale

4 sfaturi pentru întreținerea compresoarelor de aer industriale

Atunci când vorbim despre compresoarele de aer folosite în industrie, cele mai frecvente probleme pe care le puteți întâlni sunt:

  • Depunerile de reziduuri pe supape
  • Uzura rapidă a componentelor
  • Degradarea uleiului de compresor
  • Înfundarea filtrului de ulei

Toate acestea duc la scăderea performanței compresorului și implicit la creșterea costurilor de întreținere, aspect care afectează direct profitul. Mai mult, având în vedere că, în medie, costurile de întreținere reprezintă aproximativ 25% din costurile totale ce sunt asociate unei fabrici ce are în componență compresoare de aer, nu trebuie neglijat nici un element care poate reduce aceste costuri.

Vedeți mai jos 4 idei pentru a reduce costurile de întreținere cu compresoarele de aer:

1. Răcirea aerului de admisie

Un aer de admisie rece necesită mai puțină energie pentru a produce presiunea corectă în conducte. Astfel, tubul de aspirație a aerului trebuie poziționat într-o zonă exterioară a fabricii, ferită de razele directe ale soarelui. În acest fel se poate realiza o cădere minimă de presiune la capacitate maximă în interiorul conductelor de admisie.

2. Asigurarea temperaturii optime de operare

Temperaturile foarte ridicate de operare pot avea consecințe extrem de grave precum incendii sau explozii. Astfel, trebuie luate măsuri constante pentru a menține temperaturile în limitele normale, recomandate de producătorul echipamentului.

O regulă nescrisă spune că temperatura apei din interiorul echipamentului trebuie să fie mai scăzută decât cea a aerului de admisie pentru a împiedica apariția fenomenului de condens în interiorul conductelor. De asemenea, temperatura apei de răcire nu trebuie să depășească niciodată 48° Celsius. În general, o creștere semnificativă a valorilor temperaturii, indică anumite defecțiuni în cadrul sistemului. În acest sens, asigurați-vă constant că nu sunt depășite valorile temperaturii indicate în cartea tehnică a compresorului.

3. Minimizarea scurgerilor de aer

Orice pierdere în cadrul compresorului de aer va duce la producerea unei cantități mai ridicate de aer compresat, ceea ce înseamnă și costuri mai ridicate de operare. Pentru a evita astfel de situații cereți echipei dumneavoastră să localizeze orice scurgere folosind echipamente ultrasonice de detectare.

4. Alegerea unui ulei de compresor potrivit

Pentru a funcționa la capacitate maximă, compresoarele de aer au nevoie de un ulei de compresor specific tipului de echipament. De exemplu, cu ajutorul uleiurile de compresor Mobil Rarus vă puteți bucura de eficiență și productivitate la cote maxime. În plus, veți reduce substanțial și costurile de întreținere. Mai multe detalii despre beneficiile uleiurilor de compresor găsiți în articolul de aici.

De asemenea, agenții Star Lubricants vă stau la dispoziție oricând ca să vă ajute să faceți alegerile potrivite pentru a crește productivitatea și a scădea costurile de întreținere în cazul echipamentelor industriale. Dați click pe imaginea de mai jos și trimiteți un mesaj rapid agenților Star Lubricants.