Protejeaza masina cu uleiul de transmisie automata potrivit

Protejeaza masina cu uleiul de transmisie automata potrivit

Conform 4tuning.ro, pe piața auto din România încă cel mai important criteriu de alegere a unei mașini este prețul de achiziție. Astfel că, de cele mai multe ori, dotarea mașinii cu transmisie automată este privită ca o dotare premium. Plecând de la deviza că un lucru mai scump are nevoie de o atenție sporită, lichidul de transmisie folosit este vital pentru a proteja investiția într-o mașină cu transmisie automată.

Pentru a te asigura ca mașina ta nu îți face probleme, uleiul din transmisia automată trebuie să fie verificat la intervale regulate, conform indicațiilor din cartea tehnică a mașinii. Acest interval poate varia în funcție de condițiile de rulare a mașinii. Unii producători de autovehicule recomandă ca schimbul uleiului pentru transmisia automată să se facă mai des dacă mașina rulează în condiții grele: temperaturi crescute sau încărcături ridicate.

Pe lângă schimbul de ulei, un alt aspect la fel de important în protecția motorului, este alegerea uleiului de transmisie automată potrivit. Vezi mai jos ce uleiuri de transmisie automată sunt recomandate pentru autovehiculul pe care îl deții:

Mobil 1 Synthetic ATF – ulei pentru transmisie automată

Mobil 1 Synthetic ATF este un fluid complet sintetic, destinat unei game largi de autovehicule, de la mașini mici la SUV-uri, dubițe, până la camioane. Printre cerințele producătorilor pe care le îndeplinește acest produs se numără: Ford, General Motors, MAN, Volvo.

Mobil 1 Synthetic ATF depășește uleiurile convenționale pentru transmisie automată în special datorită rezistenței ridicate la degradarea cauzată de procesele chimice și fizice din interiorul componentelor motorului. Uleiul are un indice ridicat de vâscozitate, astfel că își păstrează proprietățiile chiar și la temperaturi scăzute de până la -54°C.

Mobil ATF SHC – pentru performanțe superioare ale automobilelor și camioanelor

Mobil ATF SHC este un ulei sintetic pentru transmisii automate formulat pentru a respecta cerințele sistemelor automate de transmisie ale multor producători de automobile și camioane precum Mercedes Benz sau MAN. De asemenea, uleiul este recomandat și pentru diferite aplicații industriale unde este necesară transmiterea unei puteri hidraulice sau fluide superioare pentru a crește productivitatea.

Mobiltrans HD Series – pentru performanța utilajelor de construcții

Indiferent de tipul de construcție, utilajele folosite sunt un punct cheie ce contribuie la succesul oricărui proiect de construcție. Funcționarea acestora la capacitate maximă este vitală pentru ca investițiile să aducă rezultatele așteptate și construcția să se finalizeze la termen. Lubrifianții din seria Mobiltrans HD sunt concepuți special pentru sistemele de transmisie automate ale trenurilor de rulare și utilajelor folosite în construcții, în carierele de exploatare a zăcămintelor sau în agricultură (buldozere, excavatoare etc.).

Pentru că fiecare tip de utilaj are nevoile sale specifice, ExxonMobil a dezvoltat lubrifianți cu proprietăți specifice. Astfel, gama Mobiltrans HD include uleiuri pentru transmisie automată cu 3 tipuri de grade de vâscozitate:

  • Mobiltrans HD 10W
  • Mobiltrans HD 30
  • Mobiltrans HD 50

Folosind uleiul de transmisie potrivit te vei asigura că mașina ta va rula la performanța maximă, fără probleme. Dacă nu ai găsit informațiile despre produsul care te interesează, dă click pe butonul de mai jos și agenții noștri te vor ajuta să alegi produsul potrivit ca să crești performanța motorului.