7 sfaturi pentru a crește performanța motorului în cazul pornirii la rece

7 sfaturi pentru a crește performanța motorului în cazul pornirii la rece

Pe timp de iarnă, pornirea la rece a motorului este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă șoferii. Nimic nu este mai neplăcut decât să întârzii undeva din cauză că mașina personală îți creează probleme la pornire.

Descoperă mai jos 7 trucuri care te vor ajuta să crești performanța motorului chiar și în cazul temperaturilor scăzute din timpul iernii. Urmează sfaturile de mai jos și pornirea la rece nu îți va mai crea niciodată probleme.

1. Acoperă parbrizul

Dacă mașina nu este parcată în garaj, folosește o pătură prinsă sub ștergătoare. În acest sens, vei evita ca parbrizul să mai înghețe, iar ștergătoarele nu se vor lipi de el. Pe lângă acest lucru, poți folosi și un spray anti-îngheț pe care să îl pulverizezi pe parbriz.

2. Atenție la mânerele ușilor

Acestea se pot bloca datorită înghețului. În cazul în care nu ai la îndemână un produs special de dezghețare, pentru a scăpa de această problemă, toarnă apă caldă în jurul mânerelor. Atenție ca apa să nu fie foarte fierbinte și șterge excesul la final pentru a te asigura că mânerele nu vor îngheța din nou.

3. Verifică întotdeauna țeava de eșapament

Aceasta poate fi blocată cu gheață sau zăpadă, ceea ce va face ca mașina să pornească mai greu. În plus, gazele de eșapament ar putea ajunge în interior și le poți inhala. În acest sens, înainte de a porni mașina verifică țeava de eșapament.

4. Așteaptă 10 minute pentru a încălzi motorul înainte de a porni la drum

O mașină care a staționat peste noapte la temperaturi negative are nevoie de puțin timp pentru a funcționa optim. Mai mult, așteptând aproximativ 10 minute, și interiorul mașinii se va încălzi, iar tu vei conduce mai confortabil.

5. Folosește un lubrifiant care să asigure performanța motorului și în cazul rulării la temperaturi negative

Vremea rece face, de obicei, ca lubrifianții de calitate îndoielnică să se îngroașe, iar mașina poate avea probleme la pornire. Pentru a evita astfel de probleme, folosește lubrifianți de motor Mobil 1 ce au un grad de vâscozitate potrivit sezonului rece. Contactează acum un agent Star Lubricants pentru a alege uleiul de motor potrivit pentru a crește performanța motorului în cazul pornirii la rece.

6. Nu porni la drum cu parbrizul sau geamurile laterale parțial înghețate

Cea mai mare greșeala pe care o fac mulți șoferi este să nu aștepte dezghețarea totală a geamurilor și a parbrizului înainte de a porni la drum. Timpul pe care-l economisești în astfel de cazuri nu mai contează atunci când se produce un accident din cauza unui geam parțial înghețat.

7. Atenție la starea bateriei

Dacă ai probleme repetate la pornirea la rece a mașinii, cel mai probabil bateria s-a uzat sau e descărcată. În acest sens, asigură-te că verifici bateria periodic, în special în timpul sezonului rece.