5 mituri spulberate despre motoarele diesel

5 mituri spulberate despre motoarele diesel

Peste 50% dintre mașinile ce rulează în prezent folosesc ca motorizare sistemul diesel. Printre cele mai importante motive pentru care motoarele diesel au devenit alegerea multor șoferi, se numără: consumul mai redus de combustibil, putere mai mare la turații mai mici și combustibil mai ieftin în comparație cu benzina. Totuși, există multe întrebări cu privire la acest tip de motoare. Aflați care sunt cele mai cunoscute 5 mituri despre motoarele diesel, pe care le auziți zilnic:

1. Motoarele diesel au fost proiectate special pentru automobile

Fals. La început, motoarele diesel erau destinate propulsiei vapoarelor și a submarinelor, după care s-a început a fi folosite și în cazul locomotivelor, camioanelor mari și a centralelor termice. Abia începând cu anul 1930, sistemul diesel a început să fie integrat și în cazul automobilelor.

2. Uleiurile sintetice nu pot fi folosite în cazul motoarelor diesel

Fals. Lubrifianții sintetici distribuiți de Star Lubricants sunt chiar indicați datorită performanțelor superioare în comparație cu uleiurile minerale. Totuși, sistemul diferit de funcționare al motoarelor diesel necesită și anumite produse cu proprietăți diferite decât cele pentru motoarele pe benzină. În acest sens, vă oferim și produse special concepute pentru a crește performanța motoarelor diesel, printre care Mobil 1 Turbo Diesel 0W-40 sau Mobil Delvac 1 LE 5W-30.

3. Motoarele diesel consumă mai mult lubrifiant

Fals. Consumul de ulei nu este influențat de tipul de motorizare, ci mai degrabă de condițiile de condus și de starea tehnică a mașinii. În general, un consum mai mare de ulei apare în cazul autovehiculelor noi, al căror motor trebuie să facă un rodaj până va atinge performanțele specifice. Totuși, în cazul în care observați că intervalul la care trebuie să schimbați uleiul nu se îmbunătățește, faceți o verificare într-un service deoarece s-ar putea să existe pierderi de ulei din cauza anumitor defecțiuni.

4. Motoarele diesel pornesc mai greu iarna

Fals. Temperaturile negative din timpul iernii afectează toate autovehiculele într-o anumită măsură, indiferent de tipul de motorizare. În acest sens, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează corect, bateria este ”sănătoasă” și folosiți lubrifiantul Mobil.

5. Motoarele diesel sunt mai dăunătoare mediului înconjurător

Fals. Primele motoare diesel erau, întradevăr, foarte zgomotoase și noxele eliminate în atmosferă erau mai nocive în comparație cu motoarele clasice pe benzină. Totuși, în ultimii ani s-au făcut îmbunătățiri în privința performanței și a gradului de poluare. Astfel, sistemele motoarelor diesel moderne sunt controlate de computere avansate care monitorizează arderea combustibilului, crescând astfel eficiența și reducând poluarea.

Mai mult, folosirea lubrifianților Mobil potriviți vă ajută să creșteți performanța motorului. Contactați acum unul dintre agenții Star Lubricants pentru a alege lubrifiantul potrivit pentru motorul diesel. Click aici pentru a afla datele de contact ale acestora în funcție de zona în care vă aflați.