Rezistență extremă - de la Circuit la Ghidaje

Rezistență extremă - de la Circuit la Ghidaje


Explorați avantajele integrării soluțiilor Mobil™ în operațiunile dvs. industriale
soluții care au fost dezvoltate pentru a rezista condițiilor extreme din Formula 1


Având în vedere că lumea se confruntă cu provocări fără precedent, ne uităm în mod natural la vecini pentru inspirație. Același lucru se poate spune despre industriile prelucrătoare. Amplitudinea operațiunilor globale ale mărcii Mobil™ oferă informații de neegalat asupra modului în care diferite industrii și operațiuni implementează soluții de lubrifiere pentru a depăși provocările comune.

O sursă cheie de informații sunt situațiile imprevizibile de la cursele de Formulei 1™. Mobil adună experiențe din parteneriatul său cu echipa Red Bull Racing Honda. De fapt, deși pot părea lumi separate, industria prelucrătoare și F1™ au o mulțime de lucruri în comun.

F1 este definită de extreme. Echipe precum Red Bull Racing Honda depășesc limitele de viteză, forța G și provoacă temperaturile motorului în fiecare secundă a fiecărei curse. Deși cu siguranță găsim mai puțin farmec în operațiunile de fabricație, acestea se confruntă cu provocări similare. Pentru a câștiga, și acestea trebuie să jongleze cu căldura extremă, ciclurile de încărcare și de funcționare, menținând în același timp o productivitate optimă.

Pe măsură ce concurența se intensifică, lubrifierea avansată poate ajuta la atenuarea provocărilor care împiedică unele operațiuni. Iată patru exemple în care aceleași soluții utilizate în F1 pot ajuta fabricile să ajungă la vârful productivității sale.

1 – Setarea ritmului

Sistemele hidraulice sunt bătăile inimii industriei. Sunt esențiale pentru performanța mașinii F1, oferind putere în jurul vehiculului, deoarece aceasta poate atinge viteză de până la 370 km/h. Iar dacă sistemele hidraulice sunt bătăile inimii, atunci uleiul este sângele acesteia, menținând componentele vitale protejate și în mișcare.

De fapt în F1, sistemele hidraulice joacă un rol imens în atingerea unor astfel de viteze - asigurând ajustări ale aripilor extrem de sensibile pentru a ajuta aerodinamica și forța. Echipa Red Bull Racing Honda, folosește ulei hidraulic sintetic Mobil SHC™ 526 la toată mașina RB16B, de la trepte de viteză, la volan și la frâne.

Dincolo de a oferi o protecție remarcabilă pentru cicluri de funcționare din ce în ce mai rapide, ultima generație de uleiuri hidraulice Mobil ajută la menținerea sistemelor hidraulice industriale curate, protejate de uzură și pot chiar economisi energie. Aflați despre mai multe beneficii pentru industria prelucrătoare, din acest infografic.

2 – Absorbția căldurii

Echipele de curse și fabricile se confruntă, de asemenea, cu fluctuații uriașe ale temperaturilor. Căldura excesivă poate afecta vâscozitatea lubrifiantului, ducând uneori la deteriorarea severă a componentelor. Este crucială utilizarea unei unsori suficient de persistentă pentru a rezista la o gamă largă de temperaturi.

Echipele F1 folosesc unsori în zone precum arborele de transmisie și rulmenții roților. Pentru RB16B, Red Bull Racing Honda folosește Mobilith SHC™ 220 - o unsoare sintetică de înaltă performanță, cunoscută pentru intervalele sale lungi de lubrifiere și protecția sporită la uzură, chiar și la temperaturi ridicate.

În operațiunile de fabricație de intensitate ridicată, de la mașini de prelucrare mecanică, la cutii de viteze și rulmenți foarte încărcați, unsorile avansate ca aceasta oferă o protecție îmbunătățită critică pentru operatorii care doresc să reducă uzura.



3 – Timpi de circuit vs timpi morți

Indiferent dacă succesul este măsurat în milionimi de secundă sau milioane de dolari, nicio industrie nu își poate permite perioade de opriri neplanificate. Evitarea acestui lucru necesită o abordare proactivă a lubrifierii.

Dincolo de utilizarea celor mai buni lubrifianți, inginerii F1 se bazează în mod obișnuit pe informații de la prelevarea de probe de ulei pentru a preveni eventualele probleme mecanice și pentru a ajuta la menținerea mașinii pe drumul cel bun.

Pentru a îmbunătăți disponibilitatea echipamentelor, operatorii de producție ar trebui să adopte o abordare similară. Alegerea unui lubrifiant de calitate superioară poate ajuta la extinderea intervalelor de scurgere a uleiului pentru a reduce costurile, interacțiunea om/mașină și risipa. Serviciile de analiză a uleiului uzat - Analiza lubrifianților Mobil ServSM, pot fi utilizate pentru a oferi un sistem valoros de avertizare timpurie, ajutând echipele și inginerii de mentenanță să identifice provocările înainte ca acestea să devină o problemă.

Importanța acestui sprijin este confirmată de pilotul Red Bull Racing Honda - Max Verstappen: „Sarcina mea este să îmi depășesc limitele mele și a mașinii. Mă asigur că sunt cât mai pregătit posibil, pentru că sunt mulți oameni din echipă care se bazează pe mine pentru a înscrie cât mai multe puncte în fiecare weekend. Inginerii de la Mobil și tehnologia lor de lubrifiere sunt o parte cu adevărat importantă a echipei noastre, care are ca rol principal protejarea a mii de piese în mașinile noastre de F1. A avea laboratorul de pistă pentru a analiza probele de ulei în weekendul cursei este minunat și înseamnă că echipa poate acționa rapid dacă găsește ceva neobișnuit.”

4 – Aveți încredere în finalul perfect

Desigur, marile echipe de curse au și propriile instalații de producție. Fabrica din Marea Britanie a Red Bull Racing Honda produce peste un milion de componente pe an. Și atunci când toleranțele de prelucrare sunt măsurate în microni, doar un ulei glisant de înaltă performanță poate furniza niveluri necesare de precizie și durată de viață extinsă a mașinii. Red Bull Racing Honda folosește seria de uleiuri Mobil Vactra™ - utilizate pe scară largă pe echipamente pentru a spori performanța ghidajelor datorită caracteristicilor de frecare remarcabile.

Din fericire, totuși, nu trebuie să fii o echipă internațională de curse pentru a profita de beneficiile productivității soluțiilor avansate de lubrifiere. Pentru mai multe informații despre avantajele pentru afacerea dvs., contactați-ne.