Evoluția transportului rutier prin inovare

Janne Haarala, Manager Europa Sector CVL, din cadrul companiei ExxonMobil ne spune povestea industriei de transport , provocările depășite în ultimii 100 de ani și detaliază informații de la experții din domeniu pentru a vă oferi detalii despre cum să treceți prin aceste schimbări.



Facem lucrurile să meargă și în vremuri nesigure

După războaie mondiale, crize economice și pandemia de Covid-19, ce mai urmează pentru industria camioanelor?

Transportul rutier este una dintre cele mai mari industrii globale, propulsată de dezvoltarea tehnologică, creșterea economică, globalizarea și abilitățile rutiere ale generațiilor de șoferi. Totul a început în 1879, când Karl Benz a brevetat primul motor fiabil cu ardere internă - o invenție ce a schimbat lumea și care ”a debutat” într-un camion în 1895, timp în care Rudolf Diesel a făcut, de asemenea, o descoperire neprețuită.

Călătoria de 130 de ani care a urmat a fost presărată cu inovații și evenimente de referință, care au ajutat la dezvoltarea industriei pe care o cunoaștem astăzi. Și această călătorie este încă în curs; Covid-19 este cel mai recent incident care a modificat direcția industriei de transport, dar multe dintre evoluțiile semnificative au fost provocate de influențe mult mai banale. O creștere a rețelelor de drumuri, împreună cu inventarea anvelopelor pneumatice și utilizarea motoarelor diesel în vehiculele comerciale, toate au contribuit la crearea industriei de camioane pe care o vedem în prezent.

Apariţia uleiurilor pentru motoarele diesel

În dezvoltare continuă pentru a face față provocărilor economice

Navigând printre schimbările imprevizibile

Viitorul transportului rutier