Pregătiți operațiunile pentru o repornire eficientă

Pregătiți operațiunile pentru o repornire eficientă

Recomandări pentru optimizarea performanței echipamentelor industriale oprite o perioadă de timp

Industria prelucrătoare a fost puternic afectată de pauzele din contextul COVID-19. Operatorii au fost obligați să scoată din funcțiune echipamente valoroase pentru perioade nespecificate, expunându-le la probleme tehnice potențiale ridicate. În timp ce echipamentele au fost oprite, reacțiile chimice provocate de umiditate și contaminanți au funcționat în continuare, crescând riscul apariției de rugină și coroziune. In momentul repornirii, lubrifianții și unsorile de calitate superioară pot juca un rol important în reducerea unor potențiale daune, alături de practicile vigilente de întreținere.

Având în vedere procesul de repornire a activităților, iată 10 recomandări din domeniu pe care inginerii ExxonMobil le împărtășesc clienților pentru a se asigura că utilajele sunt protejate și pregătite1.

1. Efectuați verificarea generală a sistemului

Inspectați echipamentul din perspectiva lubrifierii pentru a observa orice semne de contaminare sau scurgeri de ulei. Dacă este un sistem de lubrifiere mare, țineți cont de opțiunea luării unei probe de ulei pentru analiză înainte de repornire, pentru a determina daca este necesară o acțiune corectivă.

2. Îndepărtați orice urmă de rugină de pe echipament

Folosiți un solvent adecvat.

3. Îndepărtați orice urmă de apă de pe fundul rezervoarelor de ulei

Dacă un sistem a fost oprit, există posibilitatea ca apa sa fie separată de ulei și decantată în partea de jos a sistemelor. Deschideți cea mai de jos supapă de scurgere pentru a îndepărta orice urmă de apă. Ștergeți toate suprafețele accesibile. Îndepărtați orice dezvoltare bacteriană.

4. Scurgeți și reumpleți cu ulei proaspăt, dacă este necesar

Când scurgeți uleiul înainte de reumplere, verificați întotdeauna dacă s-au drenat și zonele izolate din sistem. Înainte de a pune din nou în funcțiune sistemul, verificați dacă uleiul este la niveluri normale.

5. Verificați sigiliile și capacele de acces

Orice zona cu potențial acces, cum ar fi sigiliile, jetoanele și capacele de acces, trebuie verificate pentru identificarea contaminării.

6. Monitorizați scurgerile de echipamente

Acordați o atenție deosebită sigiliilor ce pot fi compromise după ce nu s-a umblat la ele pentru o perioadă îndelungată.

7. Utilizați sisteme de încălzire numai atunci când circulă uleiul

Dacă un sistem funcționează cu încălzitoare, acesta trebuie pornit numai atunci când uleiul circulă deja. Astfel se asigură faptul că uleiul static nu este expus la o temperatură localizată ridicată.

8. Ungeți lagărele lubrifiate cu unsoare proaspătă

Înainte de repunere în funcțiune, rulmenții trebuie unși din nou cu unsoare proaspătă și apoi lăsați să se curețe prin îndepărtarea dopurilor de purjare.

9. Scurgeți și înlocuiți uleiul de motor

Pentru acele motoare care au funcționat cu întreruperi, scurgeți uleiul și înlocuiți-l cu ulei proaspăt. Schimbați filtrul (filtrele) de ulei. Porniți echipamentul la viteză și încărcare redusă și aduceți-l încet la temperatura normală de funcționare.

10. Asigurați-vă prin întocmirea documentației potrivite și luați probe reprezentative de ulei

Toate acțiunile întreprinse în timpul pornirii trebuie înregistrate în manualele de întreținere. După ce ați folosit echipamentul timp de câteva ore, luați o probă reprezentativă de ulei. Trimiteți-o la un laborator specializat de analiză a uleiului uzat, cum ar fi Mobil ServSM Lubricant Analysis, pentru a confirma starea uleiului, a sistemului și a contaminanților.

Descărcați recomandările de lubrifiere pentru echipamentele dvs.

Cum poate uleiul hidraulic să crească durata de funcționare a echipamentului

Aveți încredere în asistența de specialitate

Alegerile făcute astăzi și în următoarele săptămâni vor avea un impact durabil asupra performanței afacerii. Acest lucru pune o presiune semnificativă asupra factorilor de decizie interni în fața provocărilor fără precedent. Colaborarea poate fi cheia pentru găsirea rapidă a unor soluții practice, permițând operatorilor să își reînceapă afacerile în mod eficient. Echipa de ingineri ExxonMobil este extrem de calificată în ceea ce privește operațiunile de fabricație - atât pe teren cât și la distanță - pentru a dezvolta soluții Mobil™ de lubrifiere adaptate, care oferă siguranța în fiecare etapă a producției. Pentru a afla mai multe detalii contactați-ne.

1Recomandările oferite în acest articol sunt făcute fără nicio răspundere față de ExxonMobil. Clienții ar trebui să efectueze propria analiză înainte de a lua o decizie. Toate acțiunile trebuie să fie conforme cu manualul echipamentului și să fie conforme cu reglementările aplicabile privind siguranța muncii. Rezultatele reale pot varia în funcție de tipul de echipament utilizat și de întreținerea acestuia, condițiile de funcționare și mediu și orice lubrifiant anterior utilizat.