Economisiți energie și reduceți costurile procesului de prelucrare a plasticului - partea 2

Economisiți energie și reduceți costurile procesului de prelucrare a plasticului - partea 2

Industria de prelucrare a maselor plastice a avansat dramatic în ultimele două decenii, dar continuă să fie o industrie intensă din punct de vedere al consumului energiei. Aceasta, la rândul său, poate duce la costuri considerabile.

Consumul de energie al echipamentelor de turnare prin injecție poate fi redus prin dezvoltarea unei strategii care cuprinde acțiuni practice de gestionare, întreținere și investiții. Dacă este bine realizată, ar putea duce la economii de energie cu până la 30%.

Există o serie de modalități de a realiza acest lucru - inclusiv alegerea uleiului hidraulic potrivit, care a fost subliniat în articolul nostru anterior.

Mai jos regăsiți alte 4 modalități:

1. Înțelegeți ce înseamnă conceptul de "amprentă energetică"

Sarcina de bază (energia utilizată la producția zero) poate reprezenta 75% din consumul standard de energie al echipamentului de turnare prin injecție. Prin examinarea ciclurilor de turnare ale echipamentului, încărcarea de bază poate fi optimizată prin reglarea ușoară a vitezei de injecție, a forței de strângere, a timpului de așteptare și a răcirii.

În plus, este important ca întreprinderile să acorde atenție progreselor tehnologice și să se adapteze în consecință.

Tehnologia actuală a echipamentului de turnare prin injecție este cu mult mai eficientă decât cu 20 de ani în urmă, odată cu sosirea mașinilor electrice și hibride. Mașinile moderne hidraulice de turnare prin injecție, sunt cu 25% mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele fabricate în 1997. Între timp, cele mai performante echipamente pot fi cu până la 80% mai eficiente din punct de vedere energetic decât predecesorii lor hidraulici.

Investirea în echipamente și metode mai eficiente din punct de vedere energetic nu va împiedica, ci va crește ratele de producție. Este o situație de tip câștig-câștig.

2. Nu uitați de periferice

Pe lângă utilajele pentru prelucrarea materialelor plastice ar trebui să acordați atenție și perifericelor lor. Adesea ignorate, perifericele pot oferi economii semnificative de energie într-o instalație de turnare prin injecție.

Astfel, montarea izolației la încălzitoarele cu barilă (care reprezintă până la 25% din puterea de intrare a mașinii de turnare prin injecție) poate reduce costurile de încălzire cu 50%.

3. Minimizarea și stimularea serviciilor de turnare

Elemente precum aerul comprimat, apa răcită și uscătoarele sunt esențiale în orice instalație de turnare prin injecție și pot fi gestionate eficient și optimizate pentru a reduce consumul de energie. Acestea reprezintă aproximativ 30-35% din energia utilizată.

Reducerea scurgerilor, scăderea presiunii și îmbunătățirea conductelor pentru aerul comprimat, pot reduce consumul de energie al compresorului cu până la jumătate. În plus, instalarea izolației și a dispozitivelor cu viteză variabilă (DVV) la ventilatorul de răcire, poate reduce costul de răcire a apei cu până la 25%.

În mod similar, consumul de energie în timpul procesului de uscare poate fi minimizat. Limitați uscarea materialelor prin depozitarea acestora într-un mediu cald și uscat.

Motoarele nu ar trebui să fie trecute cu vederea. Opriți motoarele care nu contribuie la producție - fiecare kW folosit de un motor complet încărcat, vă costă în jur de 1.000 de dolari pe an. În mod ideal, instalațiile ar trebui să conțină DVV-uri pentru a ajusta viteza motorului cu cea necesară și a oferi o întreținere mai bună.

4. Gestionați consumul de energie

Eficiența energetică nu se referă doar la echipamentul în sine; modul în care funcționează echipamentele de turnare prin injecție, joacă un rol major. Personalul poate fi instruit și împuternicit să oprească mașinile, procesele și serviciile, ceea ce poate duce la reduceri de energie cu până la 20%.

Clădirile și serviciile asociate acestora reprezintă aproximativ 8% din consumul total de energie într-o operațiune tipică de turnare prin injecție. S-ar putea să fie un procent mic, dar există loc pentru îmbunătățire. De exemplu, lămpile cu LED-uri pot fi folosite în schimb, deoarece sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, oferă o durată lungă de viață, oferă iluminare de înaltă calitate și necesită o întreținere foarte redusă.

Și încălzirea - în mod tradițional o prioritate energetică scăzută pentru locurile de turnare prin injecție, deoarece pierderile de proces asigură cantități considerabile de încălzire a spațiului - poate fi, de asemenea, optimizată. Măsurile de îmbunătățire includ: reduceri ale scurgerilor de aer, o mai bună izolare, precum și optimizarea setărilor și a controlului.

Pentru a afla mai multe detalii și a vă dezvolta propriul avantaj în industria competitivă de astăzi, solicitați gratuit "Ghidul de economisire a energiei pentru companiile ce folosesc echipamentele de turnare prin injecție" de la reprezentantul de vânzări Star Lubricants, sau scrieți-ne un e-mail cu solicitarea, la marketing@starlubricants.ro