Economisiți energie și reduceți costurile procesului de prelucrare a plasticului

Economisiți energie și reduceți costurile procesului de prelucrare a plasticului

Industria de prelucrare a maselor plastice este intensivă din punct de vedere energetic. Chiar și micile creșteri ale facturilor de energie, în special pe această piață extrem de competitivă, pot avea un impact serios asupra întregului proces de producție.

Cu toate acestea, există modalități de reducere a consumului de energie al instalației de turnare prin injecție - măsuri care pot ajuta companiile să respecte legislația de mediu și să economisească bani.

Alegerea uleiului hidraulic potrivit este un astfel de mod - o mică schimbare poate face o mare diferență pentru performanță.

Optimizați-vă uleiul hidraulic

În cazul turnării prin injecție, uleiurile hidraulice sunt în general expuse la compresiune, tensiuni la forfecare și la un interval mare de temperatură. Acest lucru poate activa defalcarea moleculară a uleiului și ulterior, poate conduce la o reducere a lubrifierii și a protecției componentelor. Echipamentul va trebui apoi să lucreze la o capacitate mai mare și să utilizeze mai multă energie. Temperaturile ridicate pot duce la oxidarea uleiului, ceea ce poate duce la coroziune, la formarea unui lac dăunător și la creșterea vâscozității.

În plus, uleiurile hidraulice pot fi contaminate cu materiale din proces, apă, praf și resturi de uzură. Acest lucru poate declanșa defecțiuni ale pompei și creșterea costurilor de filtrare.

O schimbare simplă la un lubrifiant de înaltă performanță (cum ar fi Mobil DTE 10 Excel™) poate contribui la creșterea eficienței pompei hidraulice cu până la 6% (comparat cu Mobil DTE 20 Series când este testat în aplicații hidraulice standard, în condiții controlate).

Uleiurile hidraulice de înaltă performanță își mențin vâscozitatea optimă într-o gamă largă de condiții de funcționare, ajutând la protejarea echipamentelor, la îmbunătățirea eficienței energetice și la extinderea intervalelor de scurgere a uleiului. Acest lucru poate contribui, în consecință, la reducerea întreținerii, reducerea costurilor și îmbunătățirea siguranței operaționale prin reducerea interacțiunii angajaților cu utilajele.

De exemplu, un producător de găleți, cupe și tobe din plastic, și-a redus factura de energie cu 4,28% după trecerea la un lubrifiant de înaltă performanță. Lubrifiantul a fost încercat într-una dintre mașinile de turnare cu injecție de 150 tone ale producătorului, timp de o lună. Compania a remarcat faptul că uleiul hidraulic a contribuit la creșterea productivității totale a mașinii, comparativ cu lubrifiantul anterior, precum și la îmbunătățirea eficienței sale energetice.

Alte sfaturi

Împreună cu compania de consultanță și cercetare “Aplicate Market Information” (AMI), ExxonMobil a creat un manual gratuit intitulat "Ghidul de economisire a energiei pentru companiile ce folosesc echipamentele de turnare prin injecție", elaborat de expertul în industrie Dr. Robin Kent.

Ghidul conține numeroase sfaturi și informații practice care sunt menite să ajute procesatorii de materiale plastice să își reducă consumul de energie, cum ar fi informațiile pe care le-am prezentat mai sus.

Adesea ignorate, perifericele pot oferi economii semnificative de energie într-o instalație de turnare prin injecție. Potrivit dr. Kent, izolarea termică a încălzitoarelor cu baril (care reprezintă până la 25% din energia unei mașini de turnare prin injecție) poate reduce costurile de încălzire cu 50%. Personalul poate fi instruit și împuternicit să oprească mașinile, procesele și serviciile, ceea ce poate duce la reduceri de energie de până la 20%.

Pentru a afla mai multe detalii și a vă dezvolta propriul avantaj în industria competitivă de astăzi, solicitați gratuit "Ghidul de economisire a energiei pentru companiile ce folosesc echipamentele de turnare prin injecție" de la reprezentantul de vânzări Star Lubricants, sau scrieți-ne un e-mail cu solicitarea, la marketing@starlubricants.ro