Modalități de economisire a energiei în sectorul industrial

Modalități de economisire a energiei în sectorul industrial

Obstacolele care pot apărea în procesul de producție sunt numeroase și variază de la cele mai mici detalii precum uzura unor piese din echipamente până la probleme majore, precum accidentele de muncă. Totuși, cele mai frecvente provocări pentru domeniul industrial sunt reprezentate de eficientizarea muncii depuse, întreținerea echipamentelor și scăderea costurilor de producție.

Pentru a obține toate aceste lucruri, există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare. Consumul de energie este nucleul acestei sfere de factori sensibili, motiv pentru care este important să cunoașteți modalitățile prin care puteți face economie în această direcție.

Economisirea energiei electrice trebuie să fie un obiectiv al afacerii dumneavoastră, iar dacă nu v-ați concentrat atenția în această direcție până acum, trebuie să știți că nu este doar un mod de a evita pierderile de profit, ci și o cerință din partea autorităților. Evitarea pierderii inutile a energiei și munca într-un mediu care să respecte cerințele de mediu sunt priorități menționate în cadrele legislative în ultimii ani.

De ce trebuie să controlați consumul de energie prin programe de îmbunătățire a eficienței energetice?

Profitul unei afaceri depinde foarte mult de capacitatea de a controla costurile pe care aceasta le implică. Pierderile de energie electrică înregistrează printre cele mai mari costuri în domeniul industrial, în special atunci când rezultatele bilanțurilor energetice sunt ignorate. Astfel, un profit mai mare este numai unul dintre motivele pentru care economisirea energiei ar trebui să reprezinte o prioritate.

Reducerea consumului de energie reprezintă un obiectiv de interes și pentru Uniunea Europeană. În 2014, la summitul de la Bruxelles, țările membre ale Uniunii Europene au căzut de comun acord asupra unui target de economisire a energiei cu 20% până în anul 2020 și o eficientizare a consumului de energie mai mare cu 27% până în 2030.

Folosirea echipamentelor și a mașinăriilor vechi, întreținerea incorectă a acestora, utilizarea în mod ineficient a sistemelor de încălzire și de răcire sunt numai câteva dintre acțiunile care influențează consumul ridicat de energie.

Ghid de economisire a energiei

Sectoarele industriale din întreaga lume sunt responsabile pentru consumul a 29% din energia globală. Evoluția tehnologiilor din domeniul industrial, dar și cererea mare a pieței contribuie la creșterea consumului de energie.

Dacă vă doriți să țineți sub control consumul de energie în fabrica dumneavoastră trebuie doar să vă mențineți informat și să fiți atent la factorii care influențează pierderea sau economisirea de energie. De asemenea, investiția în dispozitive pentru economisirea energiei electrice vă poate aduce câștiguri însemnate pe termen lung.

Oferiți atenție următoarelor aspecte pentru a vă îndeplini obiectivul:

  • Investiți în echipamente moderne care au un consum mult mai scăzut de energie, precum sistemele fotovoltaice
  • Monitorizați întregul proces de întreținere și folosire a echipamentelor
  • Asigurați-vă că igiena echipamentelor este prioritară indiferent de domeniu
  • Eficientizați clădirile în care vă desfășurați activitatea, din punct de vedere energetic și termic și utilizați lumina naturală pe o durată cât mai lungă
  • Reduceți intervalele de timp dintre schimburile de ulei
  • Utilizați lubrifianți performanți care pot reduce nivelul temperaturii și consumul de energie, așa cum sunt produsele din seria Mobil SHC

Determinarea celor mai buni lubrifianți pentru echipamentele din domeniul industrial este crucială pentru că acesta aspect poate avea efecte uimitoare pe termen lung, iar costurile de întreținere scad considerabil. Mai mult decât atât, folosirea lubrifianților corecți conduce la reducerea nevoii de energie electrică suplimentară.

Lubrifianții Mobil SHC sunt recomandați pentru activitățile care implică folosirea compresoarelor, a echipamentelor auxiliare, a rulmenților, a motoarelor, a echipamentelor din industria alimentară, hidraulică și multe altele.

Vă doriți să reduceți consumul de energie și să vă eficientizați procesele industriale? Dați click pe imaginea de mai jos și contactați unul dintre reprezentanții Star Lubricants pentru a primi informații suplimentare și sfaturi adaptate nevoilor dumneavoastră.